Επιλογή Σελίδας

Ο Ισπανός επιθετικός «λύτρωσε» στις καθυστερήσεις τη Γιουβέντους απέναντι στη Φερεντσβάρος και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πέντε πιο καθοριστικά τέρματα, που έχει σημειώσει ο Μοράτα, με τη φανέλα των «μπιανκονέρι».

Πάρμα – Γιουβέντους 0-1 (28/1/2015)
Είκοσι ολόκληρα χρόνια είχε να κατακτήσει το Coppa Italia η «Μεγάλη Κυρία» και ο δρόμος προς το τρόπαιο περνούσε από Ένιο Ταρντίνι, στην προημιτελική φάση. Η Γιουβέντους είχε χάσει μεγάλες ευκαιρίες, με τον Αλέγκρι να περνά ως αλλαγή τον Μοράτα στο 77’ και τον Ισπανό φορ να δίνει τη λύση λίγο αργότερα. Με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 89’, έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0 απέναντι στην Πάρμα και ταυτόχρονα την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Μάντσεστερ Σίτι – Γιουβέντους 1-2 (15/9/2015)
Λίγους μήνες μετά την απώλεια του Champions League από την Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους μπήκε… στα δύσκολα από την πρεμιέρα κιόλας των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η «Μεγάλη Κυρία» μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως έφτασε στην ανατροπή στο φινάλε. Μετά την ισοφάριση από τον Μάντζουκιτς, ο Άλβαρο Μοράτα διαμόρφωσε το τελικό 1-2 στο 81’, με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αυτό ήταν το πρώτο του γκολ στη σεζόν, μετά από ένα πρόβλημα τραυματισμού, που είχε αντιμετωπίσει εκείνο το καλοκαίρι.

Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 1-1 (13/5/2015)
Ίσως το πιο χαρακτηριστικό γκολ στην καριέρα του Ισπανού επιθετικού. Το καλοκαίρι του 2014, η Ρεάλ Μαδρίτης τον παραχώρησε στη Γιουβέντους και την ίδια σεζόν, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα ημιτελικά του Champions League. Ο Μοράτα είχε… προειδοποιήσει με το τέρμα του στον πρώτο ημιτελικό, στο Τορίνο, όμως στον επαναληπτικό «σκότωσε» την παλιά του ομάδα. Ένα δικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο Μπερναμπέου (2-1 υπέρ της Γιουβέντους το πρώτο ματς) και έστειλε τη «Μεγάλη Κυρία» στον τελικό, με τον ίδιο να μην πανηγυρίζει το τέρμα, απέναντι στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Φιορεντίνα – Γιουβέντους 1-2 (24/4/2016)
Μία ανάσα από τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν η «Μεγάλη Κυρία», πριν την αναμέτρηση στο Αρτέμιο Φράνκι, για την 35η αγωνιστική. Η Γιουβέντους ήθελε δική της νίκη και απώλεια βαθμών της Νάπολι, προκειμένου να στεφθεί πρωταθλήτρια, με τον Άλβαρο Μοράτα να δίνει τη λύση. Μπήκε ως αλλαγή στο 70’ και στο 83ο λεπτό χάρισε τη νίκη στους «μπιανκονέρι». Με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-2 στη Φλωρεντία, δίνοντας τον τίτλο στη Γιουβέντους, αφού η Νάπολι γνώρισε την ήττα από τη Ρόμα.

Μίλαν – Γιουβέντους 0-1 (21/5/2016)
Λίγες ημέρες μετά το γκολ του στη Φλωρεντία, που «σφράγισε» την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Ισπανός επιθετικός χάρισε με δικό του τέρμα και το κύπελλο στους «μπιανκονέρι». Στον τελικό της Ρώμης, Μίλαν και Γιουβέντους έμειναν στη λευκή ισοπαλία, στο 90λεπτο, με τον Μοράτα να είναι στον πάγκο. Στο 108’ ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τον πέρασε στο παιχνίδι και μόλις δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος έδωσε τη λύση. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από σέντρα του Κουαδράδο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «ροσονέρι» για το τελικό 1-0.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This