Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Μπροστά σε μία από τις πλέον καθοριστικές αποφάσεις της έως τώρα παρουσίας του στη Mercedes βρίσκεται ο επικεφαλής της ομάδας.

Ο Αυστριακός έχει δηλώσει ξεκάθαρα πως το 2021 θα είναι η τελευταία χρονιά της παρουσίας του στη Mercedes ως επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας. Τούτο, βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο Wolff θα αποχωρήσει από το «αστέρι».

Κάθε άλλο. Άλλωστε ο Wolff είναι μέτοχος της Mercedes AMG Petronas και η τελευταία σκέψη του θα ήταν να φύγει από μία ομάδα που (ακόμα) κερδίζει τίτλους και είναι με διαφορά η καλύτερη του grid της Formula 1.

Ο Wolff, όμως, θα πρέπει σύντομα να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του στη θέση του επικεφαλής της ομάδας. Ο ίδιος, άλλωστε, ξεκαθάρισε πως το 2021 θα είναι μια σεζόν μεταβατική και πως ο αντικαταστάτης του θα βρίσκεται διαρκώς δίπλα του, προκειμένου να μάθει πως γίνεται η διοίκηση μιας ομάδας Formula 1.

Ο Αυστριακός, λοιπόν, βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα: ο «αντι-Wolff» θα είναι κάποιος άνθρωπος μέσα από τα «σπλάχνα» της ομάδας ή κάποιο στέλεχος απ’ έξω, με γνώσεις πάνω σε θέματα marketing;

Η πρώτη λύση φαντάζει ως η πλέον ενδεδειγμένη. Ήδη τούτη τη στιγμή εντός της Mercedes υπάρχει ένας άνθρωπος που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να μπει στα… παπούτσια του Wolff.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον James Allison, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά όλα τα «μυστικά» της λειτουργίας μιας ομάδας Formula 1. Έχει μεγάλη εμπειρία από κορυφαίες ομάδες, μιας και πέραν της Mercedes έχει περάσει και από τη Renault, τη Lotus και τη Ferrari, έχει τεράστιες γνώσεις σε τεχνικά θέματα και φυσικά διαθέτει την προσωπικότητα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Εάν για κάποιον λόγο ο Allison δεν δεχθεί αυτή την πρόκληση, η Mercedes θα μπορούσε να στραφεί σε άλλο ένα έμπειρο στέλεχός της, το οποίο αν μη τι άλλο ξέρει να κερδίζει τίτλους! Ο λόγος για τον Peter Bonnington, τον race engineer του Lewis Hamilton, ο οποίος επίσης είναι ένας άνθρωπος με τεράστια εμπειρία, ο οποίος θα γίνει εύκολα αποδεκτός από την ομάδα ως team principal.

Όπως προαναφέραμε, πάντα υπάρχει και το ενδεχόμενο η Mercedes να στραφεί σε κάποιο στέλεχος της αγοράς, όπως έκανε π.χ. η Ferrari με την περίπτωση του Maurizio Arrivabene. Τούτο το σενάριο συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, όμως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, εάν δεν τελεσφορήσει κάποιο από τα παραπάνω σενάρια.

Την οριστική απόφαση θα την λάβουν από κοινού Wolff και Mercedes…

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This