Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Ο Nikita Mazepin θα είναι ο ένας από τους δύο πιλότους της Haas το 2021, η οποία την Τετάρτη θα ανακοινώσει και τον Mick Schumacher.

Η δημόσια τοποθέτηση του Callum Ilott αναφορικά με το ότι το 2021 δεν θα βρίσκεται στη Formula 1, επί της ουσίας ήταν και η… ανακοίνωση της συνεργασίας της Haas με τον 21 ετών Nikita Mazepin.

Για το… τυπικό της υπόθεσης, η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης πως ο Nikita Mazepin θα είναι ο ένας από τους δύο πιλότους της για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ο Mazepin αγωνίστηκε στα καρτ μέχρι το 2015, όταν και μεταπήδησε στην Formula Renault 2.0 NEC. Δύο χρόνια αργότερα πήγε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Formula 3 της FIA, πριν μεταπηδήσει στο GP3 το 2018.

Με τέσσερις νίκες στην «παρθενική» σεζόν του στο GP3, ο Ρώσος τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα, παίρνοντας το… εισιτήριο για τη Formula 2, όπου την πρώτη σεζόν με την ART ήταν 18ος με μόλις 11 βαθμούς.

Φέτος αγωνίζεται στη Formula 2 με την Hitech Grand prix, έχοντας δύο νίκες στο feature race του Σίλβερστοουν και στον αντίστοιχο αγώνα του Μουτζέλο.

Συνολικά έχει πέντε παρουσίες στο βάθρο, ενώ δύο αγώνες πριν το φινάλε είναι τρίτος στη βαθμολογία με 162 βαθμούς και μαθηματικά τουλάχιστον παραμένει στη διεκδίκηση του τίτλου που θα κριθεί το προσεχές αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στο Μπαχρέιν.

Είναι γιός του Dimitry Mazepin, ο οποίος είναι πρόεδρος και αποκλειστικός μέτοχος της Ultrachem, μίας εκ των κορυφαίων εταιριών παραγωγής χημικών της Ρωσίας. Η περιουσία του Dimitry Mazepin εκτιμάται στα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την Τετάρτη η Haas αναμένεται να ανακοινώσει τη συνεργασία της με τον Mick Schumacher για το 2021.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This