Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Ο Lewis Hamilton θα χάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του γκραν πρι της Formula 1 λόγω Covid-19 κι η Mercedes αναζητά τον αντικαταστάτη του.

Για όλα υπάρχει πάντοτε μια πρώτη φορά και ο Lewis Hamilton για πρώτη φορά έπειτα από 265 συνεχόμενες παρουσίες σε γκραν πρι, από τη Μελβούρνη το 2007, δεν θα αγωνιστεί!

Ο κορωνοϊός «νίκησε» αυτόν που εντός πίστας δείχνει –κι εν πολλοίς είναι- ανίκητος. Ο Hamilton, ο οποίος ήταν από τους πιο προσεκτικούς πιλότους του grid, αποφεύγοντας ακόμα και να μένει σε ξενοδοχεία, προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με αγνώστους, νόσησε!

Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλα τα γκραν πρι ο Hamilton επέλεγε να μένει στο προσωπικό του Motorhome, όπου είχε όλες τις ανέσεις, και παράλληλα ερχόταν σε επαφή με ελάχιστα άτομα.

Ο μόνος άνθρωπος που επί της ουσίας έμενε συνεχώς δίπλα του ήταν η Angela Cullen, παρά τις παραινέσεις του Hamilton να πάει κι αυτή στην οικογένειά της. Δεν ήθελε να τον αφήσει μόνο και δεν ήθελε να βγει από το «bubble» του Βρετανού.

Ακόμα και τις συναντήσεις με τους συνεργάτες του εντός ομάδας, ο Hamilton επέλεγε να τις κάνει μέσω Zoom, για να περιορίσει τις πιθανότητες να έρθει σε επαφή με κάποιον φορέα ου Covid-19.

Μολαταύτα, ο κορωνοϊός χτύπησε την πόρτα του, παρότι ακόμα και στο τελευταίο τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί πριν τον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Μπαχρέιν, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Ποιος θα είναι, όμως, ο αντικαταστάτης του Hamilton στον αγώνα της προσεχούς Κυριακής; Η Mercedes διαθέτει δύο test drivers, τον Stoffel Vandoorne και τον Esteban Gutierrez. Ο Μεξικανός αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει superlicense κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον Βρετανό.

Ο Vandoorne θα βρεθεί το προσεχές τριήμερο στο Σακχίρ, καθώς ολοκλήρωσε τις δοκιμές του με την ομάδα Formula E της Mercedes. Η τελευταία επαφή του με τη Formula 1 ήταν στο τέλος του 2018, όταν κι αποχώρησε από τη McLaren, όμως έχει συνεχή τριβή με το motorsport, καθώς είναι εργοστασιακός οδηγός της Mercedes στη Formula E.

Η δεύτερη περίπτωση είναι ο… συνήθης ύποπτος, Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός δεν είχε ποτέ στο παρελθόν επαφή με τη Mercedes, όμως είναι ο μοναδικός πιλότος που φέτος μπήκε… εμβόλιμα στο Πρωτάθλημα, αντικαθιστώντας τους Sergio Perez και Lance Stroll ήταν αμφότεροι ανιχνεύθηκαν θετικοί στο Covid-19.

Υπάρχει, όμως, κι ένας τρίτος πιλότος, η περίπτωση του οποίου δείχνει ίσως η πιο… ελκυστική απ’ όλες. Ο λόγος για τον George Russell, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει την ευκαιρία του στη Mercedes, μιας και ούτως ή άλλως είναι πιλότος της. Εάν επιλεγεί ο Russell, τότε τη θέση του στη Williams στον αγώνα του Σακχίρ θα πάρει ο Jack Aitken, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι στο Μπαχρέιν για τη Formula 2, δίχως να έχει ελπίδες διεκδίκησης του τίτλου (είναι 12ος στη βαθμολογία), ενώ διαθέτει superlicense.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This