Επιλογή Σελίδας

Ο Ολιβιέ Ζιρού έκανε «καρέ» τερμάτων στο 4-0 της Τσέλσι επί της Σεβίλλης και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους ποδοσφαιριστές, που σημείωσαν και τα τέσσερα γκολ της ομάδας τους σε έναν αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μάρκο Φαν Μπάστεν (Μίλαν – Γκέτεμποργκ 4-0)

Καλύτερο ντεμπούτο στο νεοσύστατο Champions League δε θα μπορούσε να φανταστεί ο Ολλανδός επιθετικός. Στην παρθενική σεζόν της διοργάνωσης (1992-93), στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, ο Φαν Μπάστεν σημείωσε και τα τέσσερα τέρματα της Μίλαν, στο άνετο 4-0 επί της Γκέτεμποργκ, στο Σαν Σίρο. Ακολούθησε το απόλυτο για τους «ροσονέρι» στον όμιλο, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Ρουντ Φαν Νιστελρόι (Μάντσεστερ Γιουν. – Σπάρτα Πράγας 4-1)
Στο προηγούμενο παιχνίδι των «μπέμπηδων» είχε λάμψει το άστρο του Γουέιν Ρούνεϊ, που είχε κάνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του. Αυτή τη φορά, απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Φαν Νιστελρόι, που δε μοιράστηκε με κανένα συμπαίκτη του τη δόξα. Ο Ολλανδός στράικερ πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο 4-1 επί της Σπάρτα Πράγας, σε ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά έστειλε την ομάδα του στα νοκ-άουτ της σεζόν 2004-05.

Αντρέι Σεφτσένκο (Φενερμπαχτσέ – Μίλαν 0-4)
Ο πρώτος ποδοσφαιριστής, που έκανε «καρέ» τερμάτων στο Champions League, σε εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του. Φενερμπαχτσέ και Μίλαν μάχονταν για μια θέση στα νοκ-άουτ της σεζόν 2005-06, με τον Ουκρανό επιθετικό να μετατρέπει σε περίπατο το ματς για τους «ροσονέρι» στην Κωνσταντινούπολη. Τα τέσσερα τέρματα του Σεφτσένκο έγραψαν το τελικό 0-4, που χάρισε στους «ροσονέρι» το εισιτήριο για τη φάση των «16».

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα – Άρσεναλ 4-1)
Μια από τις πολλές πρωτιές που έχει ο Αργεντινός σούπερ σταρ στο Champions League. Μέχρι τη σεζόν 2009-10, κανείς ποδοσφαιριστής δεν είχε πετύχει τέσσερα τέρματα σε αγώνα για τα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, κάτι που κατάφερε ο ίδιος στα προημιτελικά εκείνης της χρονιάς. Μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο, ο Μέσι πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της Μπαρτσελόνα στο 4-1 της Άρσεναλ, στον επαναληπτικό του Καμπ Νου, οδηγώντας τους «μπλαουγκράνα» στην ημιτελική φάση.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 4-1)
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά “one man show” στην ιστορία του Champions League. Μετά τη φάση των ομίλων, Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης κλήθηκαν να αναμετρηθούν και στα ημιτελικά της σεζόν 2012-13, με τον Πολωνό φορ να καθαρίζει την υπόθεση-πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Τέσσερις φορές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της «βασίλισσας» ο Λεβαντόφσκι, με το τελικό 4-1 να δίνει στην Μπορούσια τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό.

Γιόσιπ Ίλισιτς (Βαλένθια – Αταλάντα 3-4)
Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής, πριν τον Ζιρού, που πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της ομάδας του σε έναν αγώνα Champions League. Με τον κορονοϊό να έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, ο περσινός δεύτερος προημιτελικός της Βαλένθια με την Αταλάντα έγινε σε ένα άδειο Μεστάγια, όμως αυτό ουδόλως έκοψε το ρυθμό των εκπληκτικών «μπεργκαμάσκι». Ο Ίλισιτς έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των «νυχτερίδων», σημειώνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, με το τελικό 3-4 να σφραγίζει την πρόκριση στα ημιτελικά για την ιταλική ομάδα.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This