Επιλογή Σελίδας

Του Μιχάλη Γεωργιάδη

Είσαι ο Max Verstappen. Ένα 18χρονο παιδί που οδηγεί ήδη για δεύτερη σεζόν στην F1. Είσαι πλέον εξαιρετικά διάσημος και αμοίβεσαι με αρκετά εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Είναι απολύτως αναμενόμενο να έχεις λίγο… τουπέ, έτσι δεν είναι; Να είσαι λίγο κακομαθημένος, τέλος πάντων.

Ένα περιστατικό που μαθεύτηκε πρόσφατα, αφορά στο ταξίδι της επιστροφής στην Ευρώπη από το καναδικό GP. Και δείχνει την ποιότητα του χαρακτήρα του Verstappen. Μπαίνοντας στο αεροπλάνο διαπίστωσε ότι από λάθος της αεροπορικής εταιρείας η θέση του στην διακεκριμένη θέση είχε διπλοτσεκαριστεί και είχε ήδη δοθεί σε άλλον επιβάτη. Η μόνη επιλογή του για να ταξιδέψει ήταν στην οικονομική θέση, και μάλιστα δίπλα στην τουαλέτα. Θα περίμενε κανείς από το νεαρό να γίνει έξαλλος και να κάνει μεγάλη φασαρία. Και δεν θα είχε και πολύ άδικο, επιστρέφοντας από ένα δύσκολο και κουραστικό Σαββατοκύριακο, έχοντας μπροστά του ένα υπερατλαντικό ταξίδι.

Παρόλα αυτά, ο Verstappen σκέφτηκε ότι υπάρχουν άλλα πολύ σημαντικότερα πράγματα στη ζωή για να ασχολείται κανείς. Κούνησε συγκαταβατικά τους ώμους του και κατευθύνθηκε χωρίς καμία διαμαρτυρία στην θέση που του υπέδειξαν. Το περιστατικό αναφέρει το Motorsport.com, από πληροφόρηση από άλλα μέλη της Red Bull που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Ο μικρός με αυτή την αντίδραση κέρδισε ακόμη περισσότερο την εκτίμηση της ομάδας. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Christian Horner, επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, «ο Verstappen είναι ενθουσιώδης, σαν ένα κουταβάκι Labrador που θέλει να ανακατευτεί με όλα. Είτε αυτό είναι οι αγώνες των μικρότερων κατηγοριών, είτε τα καρτ, αγαπά τους αγώνες. Νιώθει προνομιούχος και ευγνώμων που είναι οδηγός Formula 1».

Ο Ολλανδός έχει επικριθεί αρκετά για την συμπεριφορά του μέσα στην πίστα. Ότι είναι επιθετικός και αλαζονικός. Έχει κατηγορηθεί για επικίνδυνη συμπεριφορά και έλλειψη σεβασμού προς τους συναθλητές του. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, τα χρήματα και την αναγνωρισιμότητα δηλαδή, που του έχουν έρθει μάλιστα τόσο νωρίς στη ζωή, θα περίμενε κανείς από αυτόν υπεροπτική συμπεριφορά στην καθημερινή του ζωή. Δεν είναι όμως έτσι. Γιατί από ότι φαίνεται έχει πάρει τη σωστή ανατροφή και αρχές από την οικογένειά του. Και μπορεί ο δρόμος προς την F1 και την καταξίωση να ήταν για αυτόν σύντομος, αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολος. Ούτε του χαρίστηκε τίποτα. Έχει δουλέψει από πολύ μικρή ηλικία για αυτό και βλέπει τα πράγματα από την σωστή οπτική γωνία. Άλλωστε οι πραγματικά ταλαντούχοι και ικανοί δεν έχουν ανάγκη «να το παίξουν» super stars προσελκύοντας το ενδιαφέρον με ιδιοτροπίες και εκκεντρικότητες. Αφήνουν την… τέχνη τους να μιλήσει. Και ο Max όπως φάνηκε σε αρκετές περιπτώσεις φέτος, με αποκορύφωμα τις προσπεράσεις του στο GP Βραζιλίας, έχει τον τρόπο να κλείνει στόματα.

Πηγή: Drive

Pin It on Pinterest

Shares
Share This