Επιλογή Σελίδας

advertisement_rain

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής (Coupe dAfrique des Nations), γνωστό και ως CAN είναι η σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση της Αφρικής. Διοργανώνεται από την Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου(CAF) και διεξάγεται κάθε δύο χρόνια. Ο εκάστοτε κάτοχος του τίτλου προκρίνεται στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών ΦΙΦΑ.

Στην Γκαμπόν τώρα χώρα της κεντροδυτικής Αφρικής, διεξάγεται το φετινό Κύπελλο Εθνών ή Kόπα Αφρικα, από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου. Το Κύπελλο Εθνών διαχρονικά αποτελεί μια «δοκιμασία» για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, δεδομένου ότι η διοργάνωση πραγματοποιείται μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και αρκετοί σύλλογοι αναγκάζονται να στερηθούν τις υπηρεσίες των ποδοσφαιριστών τους για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Aς δούμε ποιες Ελληνικές ομάδες αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League θα συμμετάσχουν στο Κύπελλο Εθνών.

Παναθηναϊκός: Κουλιμπαλί (Μάλι), Γουακάσο (Γκάνα), Εμποκού (Κονγκό).
Ολυμπιακός: Ρομαό (Τόνγκο), Ντα Κόστα(Μαρόκο).
Παναιτωλικός: Αμρ Γουάρντα (Αίγυπτος).
Λεβαδειακός: Τόνι Σίλβα,( Γουινέα-Μπισάου),Ζεζίνιο( Γουινέα-Μπισάου).

Ο μεγάλος σταρ της διοργάνωσης, είναι ο κορυφαίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής για το 2016 Πιερ Εμερικ Ομπαμεγιάνγκ της Ντόρτμουντ, που θα είναι ο αρχηγός της διοργανώτριας χώρας, Γκαμπόν.Πολλά είναι τα ονόματα των Αφρικανών ποδοσφαιριστών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε Ευρωπαϊκά κλαμπ και θα ταξιδέψουν στην Γκαμπόν για να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο.Ας αναφέρουμε κάποια εξ αυτών: Μανέ (Λίβερπουλ-Σενεγάλη), Κουλιμπαλί (Νάπολι-Σενεγάλη), Κουγιατέ (Γουέστ Χαμ-Σενεγάλη), Λέστερ (Μαχρέζ-Αλγερία), Μπαϊγί (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ακτή Ελεφαντοστού), Σαλάχ (Ρόμα-Αίγυπτος), Μπακαμπού (Βιγιαρεάλ-Κονγκό), Μπενάτια (Γιουβέντους-Μαρόκο).

advertisement_trellopoulos

Pin It on Pinterest

Shares
Share This