Επιλογή Σελίδας

advertisement_rain

Πριν από ένα χρόνο, όταν ο Πιέρος Σωτηρίου γιόρταζε τα 23α του γενέθλια, είχε δύο συμμετοχές στην 11άδα του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα. Ένα χρόνο μετά όλα έχουν αλλάξει!

Η πρόοδός του αυτό τον ένα χρόνο αλματώδης. Το 2015-16 ο Πιέρος ξεκινούσε ως τελευταίος επιθετικός του ΑΠΟΕΛ, πίσω από τον σούπερ σταρ Φερνάντο Καβενάγκι, τον Λουίς Λεάλ που είχε αποκτηθεί αρχικά ως βασικός φορ, αλλά έφυγε μετά από ένα δίμηνο, πριν τελειώσει το καλοκαίρι κακήν κακώς, και αποκτήθηκε ο Καβε-γκόλ, αλλά και πίσω από τον Ματέους Πιατκόφσκι που αποδείχτηκε… Παλτόφσκι και μετά από το τουρισμό των τελευταίων μηνών έφυγε προ ημερών για την Πολωνία.

Πίσω από όλους αυτούς ερχόταν στην ιεραρχία ο Πιέρος Σωτηρίου (πάντα τρίτος στη σειρά πίσω από τον Λεάλ/Πιατκόφσκι αρχικά, πίσω από Καβενάγκι/Πιατκόφσκι μετά) όταν ξεκινούσε το περσινό πρωτάθλημα. Ο Λεάλ έφυγε από το καλοκαίρι, ο Πιατκόφσκι έδειξε από την αρχή ότι δεν… τραβούσε κι έτσι ο Πιέρος έμενε ως η ουσιαστική εναλλακτική λύση του Καβενάγκι.

Μετά τα Χριστούγεννα, όμως, όταν ο Αργεντινός άσος τραυματίστηκε σοβαρά, τα κουκιά ήταν μετρημένα για την επίθεση του ΑΠΟΕΛ. Και μεταξύ Πιέρου και Πιατκόφσκι ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε αυτό που λίγοι προπονητές πράττουν στα μέρη μας: προτίμησε τον Κύπριο από τον ξένο επιθετικό. 

Διότι αν «πάσχουν» από κάτι οι Κύπριοι παίκτες είναι από ευκαιρίες, αφού οι προπονητές δίνουν συνήθως προβάδισμα σε οποιονδήποτε ξένο αμφιβόλου ποιότητας… Ο Κετσπάγια προτίμησε τον Σωτηρίου από τον Πιατκόφσκι, πέρυσι, τέτοια εποχή, και ο Κύπριος επιθετικός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά!

Σήμερα ο άσος του ΑΠΟΕΛ γιορτάζει τα 24α γενέθλιά του και αν κάνει ένα flash back σ’ αυτό τον ένα χρόνο που πέρασε μόνο περήφανος μπορεί να είναι. Πέρυσι τέτοια μέρα, όταν γιόρταζε τα 23α γενέθλιά του, είχε παίξει βασικός σε δύο μόλις ματς πρωταθλήματος (με την ΑΕΚ και τον Άρη εκτός). Μέσα σε ένα χρόνο έχει κάνει… παπάδες.

Τα 10 γκολ στο περσινό πρωτάθλημα ήταν ατομικό ρεκόρ που ήδη έχει καταρρίψει φέτος, φτάνοντας τα 12. Αυτά όμως που έφεραν τις μεταγραφικές σειρήνες ήταν τα 4 ευρωπαϊκά γκολ του (2 στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και 2 στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αφού το δεύτερο με τον Ολυμπιακό ήταν τελικά αυτογκόλ). Στο μεταξύ έχει πετύχει και το παρθενικό του γκολ με την Εθνική ομάδα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, στα 24α γενέθλιά του ο Πιέρος Σωτηρίου από τέταρτη λύση στην επίθεση του ΑΠΟΕΛ έχει γίνει πρώτο βιολί, έχει ανανεώσει μέχρι το 2020 με τριπλάσιες αποδοχές, έχει ήδη απορριφθεί πρόταση του ΠΑΟΚ, παρελαύνει συνεχώς στα ελλαδικά ΜΜΕ και το καλοκαίρι αναμένεται… θερμό. 

Πηγή: Μπάλλα

advertisement_trellopoulos

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This