Επιλογή Σελίδας

advertisement_trellopoulos

 

Το περασμένο Νοέμβριο ο θρύλος της Chelsea Frank Lampard ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τη New York City FC στο τέλος αυτής της χρονιάς στη Major League Soccer.

 

Από τότε που μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Lampard πραγματοποίησε 25 εμφανίσεις βάζοντας 15 γκολ ενώ κατέγραψε και τρεις ασίστ. Ενώ του πήρε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στην Αμερική, η πρόσφατη φόρμα του Lampard έχει βοηθήσει να κερδίσει τους οπαδούς του MLS και να κοιτά στοργικά την καριέρα του στις ΗΠΑ, ακόμα κι αν η New York City απέτυχε να διεκδικήσει το Κύπελλο του MLS κατά τη σύντομη διάρκεια της θητείας του.

Ωστόσο πάντα θα τον θυμόμαστε για τη λαμπρή καριέρα του στο Stamford Bridge. Ο Άγγλος μέσος έκανε την αμφιλεγόμενη κίνηση από την West Ham στην Chelsea το 2001 και ο Lampard απόλαυσε μια πολύ επιτυχημένη καριέρα 13 ετών στο Bridge κατακτώντας τρία πρωταθλήματα, τέσσερα FA Cup και ένα Champions League. Συνολικά ο Lampard ήταν ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας της Chelsea κατά τη διάρκεια της εποχής του Roman Abramovich και ο ίδιος θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην μακρόχρονη ιστορία της Chelsea.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα εδώ και καιρό ο Lampard σκέφτεται μια συναισθηματική επιστροφή στη Chelsea ως προπονητής αν αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια του κατά τους προσεχείς μήνες. Στα 38 του, ο χρόνος εξαντλείται για την καριέρα του και δεν θα ήταν μια τεράστια έκπληξη να δούμε το μύθο των “μπλε” να κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική στο εγγύς μέλλον.

Από τις 20 Νοεμβρίου η Chelsea βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και οι άνδρες του Antonio Conte είναι βέβαιο ότι θα εκτιμούσαν τις συμβουλές και τη καθοδήγηση του Lampard σε ένα ρόλο βοηθού.

 

Είτε ο Άγγλος συνεχίσει να παίζει είτε όχι, θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρα ως ένας από τους καλύτερους κεντρικούς μέσους στη σύγχρονη εποχή. Ο θρύλος της Chelsea πραγματοποίησε 609 εμφανίσεις στη Premier League κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σταδιοδρομίας του πετυχαίνοντας 177 γκολ και καταγράφοντας 95 ασίστ.
Ακόμα θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Lampard ήταν ο κύριος εφευρέτης του πλέον γνωστού ρόλου «του αριθμού 10» και η ικανότητά του να μπαίνει, να πατάει στην περιοχή του πέναλτι και να σκοράρει, κάτι που εξακολουθεί να είναι απαράμιλλη στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Lampard βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας των σκόρερ στη Premier League. Ένα απίστευτο κατόρθωμα το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Στην πραγματικότητα ο Lampard είναι ο μέσος με τα καλύτερα στατιστικά στο κατάλογο αφήνοντας πίσω με μεγάλη διαφορά οποιονδήποτε άλλο μέσο με τον Steven Gerrard να κάθεται στη 16η θέση

Χωρίς να κάνει κάποιος πάρα πολλές άμεσες συγκρίσεις μεταξύ των δύο πρώην αστέρων της Αγγλίας, η εγχώρια επίδοση του Lampard τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο υπερτερούν εντελώς από τα στατιστικά του Gerrard. Η συζήτηση Lampard ή Gerrard θα οργιάζει σε όλη την ιστορία, όπως συνέβαινε και μέχρι λίγο καιρό νωρίτερα στο MLS.

Ωστόσο αν ρωτήσετε οποιονδήποτε οπαδό της Chelsea για το καλύτερο παίκτη του συλλόγου τους επί εποχής Premier League, η συντριπτική πλειοψηφία θα συμφωνήσει ότι ο Lampard επηρεάζει τους “μπλε” περισσότερο από όλους.

 

Ενώ ο John Terry θα λάβει ένα μεγάλο κομμάτι επαίνων, η συνέπεια του Lampard στο ανώτατο επίπεδο τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους και αξίζει να ειπωθεί ότι είναι ο μεγαλύτερος κεντρικός μέσος που έχει δει η Αγγλία από το 1992.

 

advertisement_rain

Pin It on Pinterest

Shares
Share This