Επιλογή Σελίδας

Η ψυχολογία ήταν στα ύψη μετά το “διπλό” στο ΣΕΦ, αλλά η εικόνα στο παρκέ της Ulker Sports Arena δεν ήταν αντίστοιχη. Ο Παναθηναϊκός Superfoods πέταξε νωρίς λευκή πετσέτα στην Κωνσταντινούπολη, γνωρίζοντας βαριά ήττα από τη Φενέρμπαχτσε (84-63), για τη 18η αγωνιστική της EuroLeague.

Η αμυντική συνέπεια πήγε… περίπατο από πολύ νωρίς, επιθετικά δεν υπήρχαν συνεργασίες και ενέργεια, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να ξεφύγουν γρήγορα στο σκορ και έκτοτε να μην δώσουν δικαιώματα για ελπίδες στο “τριφύλλι”.

Πέραν της ήττας βέβαια, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έχασε επίσης το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία, αφού δεν προστάτευσε το +11 της νίκης της στο ΟΑΚΑ. Έτσι, πήγε στράφι η καλή εμφάνιση του Μάικ Τζέιμς που έκανε ρεκόρ καριέρας στο ranking (33), έχοντας 25 πόντους με 7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 5/5 βολές στα 27’05” που αγωνίστηκε.

Μέσα σε όλα, ο Παναθηναϊκός Superfoods έχασε στο β’ δεκάλεπτο τον Κρις Σίνγκλετον, που αποχώρησε με πρόβλημα στον δικέφαλο. Για τη Φενέρμπαχτσε, δεν αγωνίστηκε ο Έκπε Ούντο λόγω προβλήματος στη γάμπα, αλλά κι ο Άντονι Μπένετ, που κρίθηκε ανέτοιμος από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο MVP
Ο Αχμέτ Ντουβερίογλου έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε στην EuroLeague. Το ρεκόρ καριέρας με 13 πόντους (6/7 δίποντα, 1/2 βολές) σε 15’30” είναι ενδεικτικό της εικόνας που παρουσίασε στο παρκέ, κερδίζοντας το χειροκρότημα τόσο από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς όσο κι από τους οπαδούς της τουρκικής ομάδας.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ουσιαστικά στο α’ δεκάλεπτο, αφού το “27” στην άμυνα του Παναθηναϊκού Superfoods ήταν απογοητευτικό. Σκεφτείτε ότι τη Δευτέρα (16/1) στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, οι “πράσινοι” είχαν δεχθεί έναν πόντο περισσότερο σε ολόκληρο το α’ ημίχρονο!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
Η αμυντική ασυνέπεια και η επιθετική ανομοιογένεια ήταν εμφανής από περισσότερο από ένα στοιχεία. Για παράδειγμα, ο Μάικ Τζέιμς ήταν ο μοναδικός παίκτης των “πρασίνων” οπυ σκόραρε από το 13’55” μέχρι το 25’10”, από το 36-20 έως το 54-37, δηλαδή. Παραπάνω από μια περίοδο, ουδείς άλλος παίκτης του Παναθηναϊκού Superfoods βρήκε τον δρόμο προς το τουρκικό καλάθι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Από νωρίς, οι “πράσινοι” έδειξαν πως δεν ήταν στο κλίμα του αγώνα. Η αμυντική τους συμπεριφορά καταδείκνυε τα προβλήματα που υπήρχαν, κι από τη στιγμή που ο Τζίτζι Ντατόμε “ζεστάθηκε” νωρίς (με 3/3 τρίποντα στο α’ δεκάλεπτο), η διαφορά πήρε γρήγορα την ανιούσα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο +11 (27-16) στο τέλος του α’ δεκαλέπτου, κι ενώ προσπαθούσαν να ξεπεράσουν την απώλεια του Έκπε Ούντο (σ.σ.: έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα), είδαν τον Αχμέτ Ντουβερίογλου να κάνει… όργια.

Ο 23χρονος σέντερ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, κερδίζοντας κατά κράτος τις προσωπικές μονομαχίες στις δύο ρακέτες. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός έπαιρνε σκορ μόνο από τους Κρις Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς, αδυνατώντας να βρει συνεργασίες. Πάρτε για παράδειγμα το γεγονός πως ο δεύτερος ήταν ο μοναδικός “πράσινος” που σκόραρε από το 13’55” μέχρι το 25’10”, με τη διαφορά εν τω μεταξύ να φτάνει στο +17 (54-37) για τη Φενέρμπαχτσε.

Η ουσία του αγώνα, ως προς τον νικητή, είχε χαθεί από νωρίς, με το μοναδικό που απασχολούσε πλέον να είναι το +11 του ΟΑΚΑ. Αυτό έμεινε στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ως μοναδικός στόχος, αλλά χάθηκε κι αυτός. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν διάθεση για πολλά πολλά, κράτησαν την ελληνική ομάδα χαμηλά στο σκορ και με τους ψηλούς τους να ξεχωρίζουν, μπόρεσαν να διατηρήσουν τη διαφορά σταθερά σε διψήφια επίπεδα.

Ο Μάικ Τζέιμς συνέχιζε να παλεύει μόνος του με όλους, ο Κέι Σι Ρίβερς “ζεστάθηκε” στην τελευταία περίοδο, αλλά ο δείκτης του σκορ δεν έλεγε να πέσει. Ειδικά όσο οι υπόλοιποι ήταν κάτω του μετρίου. Η Φενέρμπαχτσε έφτασε στη νίκη με +21 (84-63) για να εδραιωθεί στην πέμπτη θέση, έχοντας πλέον μια νίκη περισσότερη από το “τριφύλλι”, αλλά και το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε της regular season.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Άντιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Σλούκας 12 (2), Νάναλι 10 (2), Βέσελι 13, Ντίξον 5 (1), Κάλινιτς 6, Ντουβερίογλου 13, Ντατόμε 16 (4).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς, Ρίβερς 11 (3), Τζέιμς 25 (2), Φώτσης 1, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 3, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2 (1/8 σουτ).

Πηγή: Euroleague

Pin It on Pinterest

Shares
Share This