Επιλογή Σελίδας

Του Αντώνη Καρπετόπουλου

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτοχος δώδεκα Grand Slam, αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του Australian Open στη Μελβούρνη από τον Ντένις Ιστόμιν, νούμερο119 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τζόκοβιτς έχασε με 3-2 από τον τενίστα από το Ουζμπεκιστάν σε ένα ματς που κράτησε πέντε ώρες. O Ιστόμιν έγινε ο πρώτος τενίστας μετά το 2008, που αφήνει εκτός τόσο νωρίς σε ένα Grand Slam τον Σέρβο και ο πρώτος, που απέκλεισε το Σέρβο, ενώ βρίσκεται εκτός του top 100. Δικαίως το πανηγύρισε με την ψυχή του, αλλά το κατάφερε γιατί ο Τζόκοβιτς έχει αισθηματικά προβλήματα. Πριν λίγο καιρό, όταν ο πρώην προπονητής του Μπόρις Μπέκερ ανακοίνωσε το τέλος της μεταξύ τους συνεργασίας, αφού είχε πει τα τυπικά («έχει οικογένεια, ένα υπέροχο γιό κτλ»), τον είχε καρφώσει λέγοντας πως «δεν ξοδεύει πλέον πολύ χρόνο με τη γυναίκα του, όπως παλιά». «Το είχα περάσει κι εγώ αυτό πριν από είκοσι χρόνια. Είναι στη φύση του επαγγελματία τενίστα» είχε πει ο Γερμανός.

Ο Τζίμ και η Κρις
Οι τενίστες δεν έχουν το δικαίωμα σε μια κανονική ζωή, όσο παίζουν επαγγελματικά. Είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και γυρνάνε τον κόσμο, δεν μπορούν να ξενυχτάνε γιατί έχουν ματς κάθε δεύτερη μέρα, δεν έχουν προσκλήσεις για πάρτι που οργανώνονται για χάρη τους – στην καλύτερη μπορεί να βρουν κάποια, που να κάνει την ίδια ζωή με δαύτους: οι πιο πολλοί τη μεγάλη σχέση τους την γνώρισαν σε ένα γήπεδο που έκαναν προπόνηση. Η πρώτη μεγάλη ιστορία αγάπης που θυμάμαι ανάμεσα σε ένα τενίστα και μια τενίστρια ήταν αυτή μεταξύ του Τζίμι Κόνορς και της Κρις Εβερτ, που ακόμα δεν είχε γνωρίσει τον Λόιντ. Γνωρίστηκαν στην αρχή της δεκαετίας του ΄70 και έπαιξαν μαζί και πολλά διπλά: κέρδισαν μάλιστα και το US Open του 1974. Εκείνη τη χρονιά έπρεπε να παντρευτούν – ο γάμος ορίστηκε για τις αρχές Νοεμβρίου, αλλά δεν έγινε ποτέ. Ένα χρόνο μετά το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι χώρισε. Ο Κόνορς αποκάλυψε το γιατί στη βιογραφία του που κυκλοφόρησε δεκαετίες αργότερα: η Εβερτ έμεινε έγκυος, αλλά έκανε έκτρωση χωρίς να του το πει. Δεν τη συγχώρεσε ποτέ. 

Από τη Μπρουκ Σίλντς στην Στέφι
Επρεπε να περάσουν χρόνια πολλά για να προκύψει ένα ζευγάρι που τραβούσε πάνω του τα φλας όσο οι αστέρες του Χόλυγουντ. Το 1997 ο Αντρέ Αγκασι παντρεύεται την Μπρουκ Σιλντς, μετά από ένα θυελλώδη έρωτα. Ο γάμος πάει κατά διαβόλου και η καριέρα του Αγκασι διαλύεται – η ηθοποιός τον τρέλανε. Τον θεωρούν όλοι τελειωμένο κι αυτός χωρίζει. Ενάμισι χρόνο μετά ξεπερνά την αγωνιστική του κρίση, αλλάζει look και εμφανίζει την νέα του κατάκτηση: το νούμερο 1 του γυναικείου τένις, η Στέφι Γκραφ που στο γήπεδο δεν γελάει ποτέ, παραδέχεται ότι έπεσε στην αγκαλιά του ένα βράδυ στο εστιατόριο Kids του Λας Βέγκας. Ο Αγκάσι επιστρέφει δυναμικά κερδίζει τα πάντα και το 2001 την παντρεύεται. Είναι μαζί ακόμα, έχουν και παιδιά. Πολλοί δεν ξέρουν ότι στα γήπεδα του τένις γνώρισε κι ο Ρότζερ Φέντερερ την γυναίκα του, την Μίρκα Βάβρινετς – που αλλού άλλωστε θα την γνώριζε; Στο Σίδνεϊ το 2000 στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν δυο νέοι και ανερχόμενοι: άλλαξαν τηλέφωνα, αυτός της έστελνε sms αργά, που για τον Φέντερερ σημαίνει στις 10 και μισή το βράδυ. Αυτή τραυματίστηκε και σταμάτησε νωρίς. Αυτός δεν σταματούσε με τίποτα. Αυτή έγινε γυναίκα, μάνα και μάνατζερ. Αυτός έγινε ο Φέντερερ, που γνωρίζουμε: της έκανε και τεσσερα παιδιά. Ζευγάρι στο γήπεδο έγινε κι ο Λέιτον Χιούιτ με την Κιμ Κλάιστερς, αλλά δεν κράτησε πολύ: αυτή έψαχνε για κάποιον που να καρφώνει συχνότερα κι όχι μόνο όταν ανεβαίνει στο φιλέ – όχι τυχαία τον χώρισε κι έμπλεξε με τον μπασκετμπολίστα Μπράιν Λιντς. Δεν είχε καλό τέλος και η σχέση του Τόμας Μπέντριχ με την Σαφάροβα: μετά από εννιά χρόνια την παράτησε και βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά της μοντέλας Εστερ Σατόροβα. Ηταν δύσκολο φαντάζομαι, αλλά τον κατανοώ.         

Η μάνα του Μάρεϊ και η Μάσα
Όπως το διηγούμαι κάποιος θα νομίζει ότι όλοι οι έρωτες ξεκινάνε γιατί αυτός παίρνει την πρωτοβουλία κι αυτή μαγεύεται, αφού είναι μια αθώα παιδούλα, που κοκκινίζει κάθε φορά που αυτός της λέει ότι ο αέρας σηκώνει το φουστάκι της: δεν είναι έτσι ακριβώς, αφού στα γήπεδα του τένις έχουν εμφανιστεί και θηλυκά, που μπορεί με την ίδια ευκολία που σπάνε σερβίς, να κάψουν καρδιές.  Όταν η Φλάβια Πενέτα χώρισε με τον Κάρλος Μόγια δήλωσε ότι είναι «θλιμμένη, πονεμένη και εγκαταλελειμμένη». Αυτός απάντησε ότι κάθε μήνας που περνούσε μαζί της τον οδηγούσε στο αντίο στο τένις με ταχύτητες μεγάλες, αφού κάθε νύχτα ήταν περισσότερο κουραστική κι από ένα τελικό του Γκραν Σλαμ που έχει κριθεί στο 5ο σετ! Βέβαια το θηλυκό που προκάλεσε τη μακράν μεγαλύτερη συζήτηση δεν ήταν ούτε η Κουρνίκοβα, ούτε η Σαμπατίνι, αλλά η μάνα του Αντι Μάρεϊ. Στο Γουίμπλετον του 2011 το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν ο έρωτας της Τζουντ Μάρεϊ με τον Ισπανό τενίστα Φελισιάνο Λόπεζ – τον οποίου αποκαλούσε «Ντελισιάνο», από το delicious. Ο Αντι, που είχε γίνει στόχος των παπαράτσι που τον ρωτούσαν για τον γεροντοέρωτα της μάνας του, τρελάθηκε από τα νεύρα του και παρακάλεσε δημόσια τη μάνα του να σταματήσει τα χαριεντίσματα με τον Ισπανό: «Μου έρχεται να κάνω εμετό με όλα αυτά μάνα. Είναι αηδιαστική αυτή η ιστορία» είχε πει. Φυσικά τεράστιες συζητήσεις έχουν προκαλέσει και οι ερωτικές ιστορίες της Μαρίας Σαράποβα. Μεγάλο αμόρε, μεταξύ άλλων, ο βούλγαρος τενίστας Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που δήλωνε «εξαρτημένος από την Μάσα»! Λέγεται μάλιστα πως εξαιτίας της είχε διώξει τον προπονητή του Μίκαελ Τίλστρομ, γιατί μια μέρα της αντιμίλησε. Η Σαράποβα λέγεται ότι είχε και μια σύντομη, μυστική, αλλά έντονη σχέση και με τον ίδιο τον Τζόκοβιτς. Για τον οποίο ήθελα να σας μιλήσω, αλλά κάπου χάθηκα, αφού οι ιστορίες με αγάπες κι έρωτες πάντα ταράζουν την αθώα καρδιά μου. Ισως λίγο πιο πολύ από ένα χαμένο over σε ματς που είναι 1-1 στο πρώτο τέταρτο.   

Η μεγάλη ύποπτη
Οι φήμες για το ποια έχει πάρει τα μυαλά του Τζόκο δίνουν και παίρνουν. Η μεγάλη ύποπτη είναι η Αννα Ιβάνοβιτς: τους έχουν δει πολλές φορές μαζί, αλλά ορκίζονται ότι είναι φίλοι – που αν είναι αλήθεια σημαίνει πως ένας θέλει και ο άλλος όχι, αλλά δεν έχει σημασία ποιος. Παραμένει το γεγονός πως απο τότε που οι φήμες ξεκίνησαν ο Νόβακ πήρε την κάτω βόλτα. Λογικό. Είναι αδύνατον να παίξεις τένις ερωτευμένος, χωρισμένος ή καψούρης: κάθε φορά που ο διαιτητής λέει «Fifteen Love» ο νους τρέχει στην αγάπη σου – αποσυντονίζεσαι. Οταν ακούς διαρκώς για μια αγάπη, που σου χει πάρει τα μυαλά, είναι αδύνατο να σχεδιάσεις στο μυαλό σου τον επόμενο πόντο. Ο Τζόκοβιτς θα δυσκολευτεί να συνέρθει. Χρόνια άκουγε στα γήπεδα για μια αγάπη και μάλλον τη βρήκε. Κι έπαθε ζημιά…

Πηγή: Κάρπετ Show

Pin It on Pinterest

Shares
Share This