Επιλογή Σελίδας

advertisement_trellopoulosΠετυχαίνοντας δύο γκολ στο διάστημα 82’-87’ με πέναλτι του Μασάντο και πλασέ σε τετ-α-τετ του Ευθυμιάδη ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη στο μαγνησιώτικο ντέρμπι στο Πανθεσσαλικό με 2-1 απέναντι στον Ρήγα Φεραίο, που είχε προηγηθεί με κεφαλιά του Τζοβάρα στο 28’, αλλά από το 33’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Σπαθή.

Οι νικητές είχαν τις φάσεις να σκοράρουν πριν το 0-1, ενώ στο δεύτερο μέρος έπαιξαν, όπως ήταν φυσικό στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό τους, που κρατούσε σθεναρά το υπέρ του 0-1 μέχρι το 82’. Μάλιστα μετά το εύστοχο πέναλτι του Μασάντο η ομάδα του Λάκη Μπακάλη είχε τεράστια ευκαιρία με τον Σέττο να κάνει το 1-2, αλλά δέχθηκε και δεύτερο τέρμα στο 87’ και έχασε ένα παιχνίδι, που το πάλεψε με νύχια και με δόντια.

Μετά το τέλος του αγώνα και λόγω της τρομερής εξέλιξης της αναέτρησης, πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού δεν άντεξαν και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, για να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους παρέα με τους παίκτες τη μεγάλη νίκη, επιβραβεύοντάς τους για τη μεγάλη προσπάθεια και την ανατροπή στα τελευταία λεπτά. Από την άλλη θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον Ρήγα, που έφτασε μία ανάσα από το να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλό του, αλλά δεν τα κατάφερε.

 Η διάταξη των ομάδων

Ο Τίμος Καβακάς επέλεξε τον Κατσούλη στο τέρμα και μπροστά του η τετράδα αποτελούνταν από τους Ντόικιτς-Ζώνα (στόπερ) και Στουρνάρα-Ιωαννίδη (πλάγιοι μπακ). Στο κέντρο Σταύρου και Οικονόμου ήταν οι αμυντικοί μέσοι με τον Μασάντο επιτελικό και τους Μουκάμ (δεξιά) και Δωματά (αριστερά) στα άκρα, ενώ ο Φλίγκος ήταν ο κλασικός φορ.

Στο 46’ και με την αλλαγή του Ιωαννίδη με τον Ευθυμιάδη, ο νεοεισελθών έπαιξε ως δεύτερος επιθετικός δίπλα στον Φλίγκο, ενώ στην άμυνα ο Ολυμπιακός συνέχισε πλέον με τρεις, τους Στουρνάρα, Ζώνα και Ντόικιτς, αλλάζοντας το σύστημα σε 3-5-2, έχοντας δύο πολύ επιθετικούς πλάγιους, τους Μουκάμ και Δωματά, που ήταν συνεχώς πάνω από το κέντρο, όπως ήταν λογικό. 

Μετά την είσοδο του Αναστασίου στη θέση του Οικονόμου, το σύστημα δεν άλλαξε, αλλά ο υψηλόσωμος Βολιώτης φορ αποτέλεσε το επιθετικό δίδυμο μαζί με τον Φλίγκο, ενώ ο Ευθυμιάδης έπαιξε πίσω τους, με τον Μασάντο να οπισθοχωρεί και να παίζει μαζί με τον Σταύρου ως αμυντικός μέσος.

Ο Ρήγας Φεραίος ξεκίνησε με 4-4-2. Ο Παπαγιάννης ήταν κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Γκάγκας, Σπαθής. Οι δύο κεντρικοί χαφ ήταν οι Αλεξίου και Γεωργατζής, δεξιά τοποθετήθηκε στη μεσαία γραμμή ο Κιπτίου και αριστερά ο Γκίκας, ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Σέττος και Τζοβάρας.

Μετά την αποβολή του Σπαθή στο 33’, ο Γεωργατζής μετατράπηκε σε αριστερό μπακ, ο Κιπτίου πήγε δίπλα στον Αλεξίου στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Τζοβάρας ακροβολίστηκε στη δεξιά πτέρυγα μπροστά από τον Χατζηαθανασίου, με τον Σέττο να μένει μόνος στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο μέρος

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 2’ και ανήκε στον Ρήγα Φεραίο. Ο Σπαθής σέντραρε από τα αριστερά και ο Τζοβάρας έπιασε την κεφαλιά, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Ο Ολυμπιακός απάντησε με άστοχη προβολή στο πρώτο δοκάρι του Δωματά, μετά από φάουλ του Μασάντο από τα δεξιά στο 7’.

Στην επόμενη φάση ο Κατσούλης βγήκε πολύ έξω  από την περιοχή του, για να αποκρούσει με το κεφάλι, ενώ στο 9’ από κακή απόκρουση με το κεφάλι αμυντικού του Ρήγα, ο Φλίγκος βρέθηκε στο τετ-α-τετ, αλλά τον νίκησε ο Παπαγιάννης. Το ριμπάουντ πήρε ο Σταύρου, που σούταρε, για να βρει η μπάλα στον Φλίγκο, που ήταν οφσάιντ, και να σταματήσει η φάση, με το μπλοκάρισμα του Παπαγιάννη πάνω στη γραμμή να είναι ως μη γενόμενο.  

Νέα μεγάλη φάση για τους ερυθρόλευκους στο 17’, με το φάουλ του Μασάντο από τα δεξιά να έχει αποδέκτη τον Σταύρου, που προώθησε με το κεφάλι την μπάλα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, όπου μέσα σε έναν όμιλο παικτών ο Οικονόμου έπιασε νέα κεφαλιά, που έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία.

Στο 25’ το «σκαστό» σουτ του Δωματά με το αριστερό εντός περιοχής αποκρούστηκε εντυπωσιακά σε κόρνερ από τον Παπαγιάννη, ενώ στο 26’ ο Γκίκας τροφοδότησε τον Σέττο μέσα στην περιοχή, που γύρισε ωραία, αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε πόδια αμυνομένων, χωρίς ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, να γίνει απειλητικός. Στο 27’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι σε στημένη φάση σε πλασέ του Ντόκιτς από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής, χωρίς στη συνέχεια οι γηπεδούχοι να μπορέσουν να προωθήσουν την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-0 δεν έγινε, αντ’ αυτού έγινε το 0-1, αφού στο 28’ ο Γκίκας, που ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης του Ρήγα μέχρι τότε, έδωσε πάσα για τον Γεωργατζή κι αυτός από τα αριστερά έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Τζοβάρα, που με άπιαστη κεφαλιά στην αριστερή γωνία που βρήκε πρώτα στο έδαφος έκανε το 0-1.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 31’, αλλά ο Φλίγκος έχασε το γκολ. Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Βόλου έκανε ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας και βρέθηκε μόνος με τον εξερχόμενο Παπαγιάννη, που του έκλεισε το οπτικό πεδίο και τον ανάγκασε να βγει προς τα δεξιά, σουτάροντας πάνω από τα δοκάρια.

Στο 33’ ο Σπαθής για φάουλ στον Στουρνάρα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Ρήγας συνέχισε με δέκα παίκτες. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός είχε μία καλή τελική προσπάθεια, καθώς στο 38’ το σουτ με το αριστερό του Μουκάμ, που συνέκλινε από τα δεξιά, κατέληξε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, χωρίς να υπάρχει άλλη αξιόλογη στιγμή, μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στ’ αποδυτήρια.

Το δεύτερο μέρος

Όπως ήταν φυσικό, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιεστικά στο δεύτερο μέρος, με τον Μασάντο να είναι ο εκφραστής των τριών πρώτων απειλητικών προσπαθειών. Αρχικά στο 51’ ανάγκασε τον Παπαγιάννη να εκτιναχθεί στην αριστερή του γωνία και να αποκρούσει με δυσκολία, ενώ στο 53’ το σουτ του Βραζιλιάνου εκτός περιοχής μπορεί να πέρασε κοντά από το δεξί δοκάρι, αλλά ήλεγχε ο τερματοφύλακας του Ρήγα, ο οποίος είδε την μπάλα στο πλασέ του επιτελικού μέσου των γηπεδούχων στο 56’ να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού και να φεύγει άουτ. Στο 60’ η σέντρα του Μασάντο από τα δεξιά είχε ως αποδέκτη τον Ντόικιτς, που ολομόναχος από το ύψος της μικρής περιοχής αστόχησε με το κεφάλι.

Στο 63’ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ο Αναστασίου πήρε την πάσα του Δωματά από τα αριστερά και γύρισε το σώμα του, σουτάροντας συρτά ανάμεσα από το πέναλτι και τη μικρή περιοχή, ωστόσο ο Παπαγιάννης μπλόκαρε. Οκτώ λεπτά αργότερα, στο 71’, ο Μασάντο ξεχάστηκε από την άμυνα του Ρήγα Φεραίου μετά το εκτελεσμένο με πάσα κόρνερ του Δωματά και από θέση μέσα αριστερά ανενόχλητος έκανε τη σέντρα-σουτ, με τον Ευθυμιάδη να παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας και να τη στέλνει πάνω από τα δοκάρια με το κεφάλι.

Στο 79’ ο Φλίγκος μετά τη σέντρα του Δωματά αστόχησε προ κενής εστίας και από απόσταση αναπνοής με το κεφάλι, ζητώντας πέναλτι για τράβηγμα, ενώ στο 80’ ο Ευθυμιάδης ανάγκασε τον Παπαγιάννη να απομακρύνει στη δεξιά του γωνία. Στο 81’ ο Δωματάς κέρδισε πέναλτι από τον Τζοβάρα σε διείσδυσή του από τα αριστερά μέσα στην περιοχή και στο 82’ ο Μασάντο ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 85’ ο Ρήγας, που μέχρι εκείνο το σημείο έπαιζε, ως ένα μεγάλο βαθμό αναγκαστικά, μόνο άμυνα, λόγω και του αριθμητικού του μειονεκτήματος, βγήκε μπροστά με τον Κιπτίου να κερδίζει φάουλ από τον Στουρνάρα από τα αριστερά. Αυτό το εκτέλεσε ο Γκίκας και στο πίσω δοκάρι ο Σέττος με κενό τέρμα μπροστά του αστόχησε σε μία απίστευτη ευκαιρία για τους Βελεστινιώτες.

Τελικά στο 87’ ο Ολυμπιακός έφερε τούμπα το ματς, με τον Μουκάμ να «τρυπά» από τα δεξιά την άμυνα του Ρήγα και να πασάρει για τον Ευθυμιάδη, που αφού ξεπέρασε έναν αντίπαλό του από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής με διαγώνιο πλασέ έστειλε στα δίχτυα την μπάλα, που τη βρήκε λίγο με τα πόδια ο Παπαγιάννης, χωρίς να καταφέρει να αποτρέψει το μοιραίο για την ομάδα του.

Στο 91’ κάποιος πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού πέταξε δεύτερη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η φάση συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της, καθώς ο διαιτητής Μπεκιάρης δεν το αντιλήφθηκε. Τέλος στο 93’ ο Κιπτίου προσπάθησε από θέση πλάγια δεξιά να απειλήσει, αλλά η μπάλα έφυγε πλάγια από την άλλη πλευρά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Ιωαννίδης (46’ Ευθυμιάδης), Ντόικιτς, Ζώνας, Σταύρου (93’ Πότσι), Οικονόμου (61’ Αναστασίου), Μασάντο, Μουκάμ, Δωματάς, Φλίγκος

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Γκάγκας, Σπαθής, Αλεξίου (91’ Καναβός), Κιπτίου, Γεωργατζής (91’ Τσελεπής), Γκίκας, Σέττος, Τζοβάρας

πηγή: magnesiasports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This