Επιλογή Σελίδας

Στο… κενό έπεσαν οι προσπάθειες της Manor να βρει αγοραστή, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μπάνμπερι να χρεωκοπήσει και να αποσυρθεί από τη Φόρμουλα Ένα.

Τίτλοι τέλους έπεσαν για τη Manor στη Φόρμουλα Ένα. Η ομάδα του Μπάνμπερι μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο και μόνο αν βρισκόταν αγοραστής θα σωζόταν το μέλλον της. Υποψήφιοι υπήρξαν πολλοί, όπως και οι συζητήσεις ήταν αρκετές, όμως η πίεση του χρόνο φαίνεται πως στάθηκε εμπόδιο, ώστε να μην προχωρήσει καμία διαπραγμάτευση.

Έτσι, η FRP Advisory, που ανέλαβε τη διαχείριση της Manor, πήρε την απόφαση να ενημερώσει το προσωπικό ότι δε θα βρεθεί αγοραστής και ότι η μητρική της εταιρεία, η Just Racing Services, θα σταματήσει την αγοραπωλησία. Έτσι, η εταιρεία που έχει το δικαίωμα για τη συμμετοχή στους αγώνες του πρωταθλήματος, η Manor Grand Prix Racing Ltd., βγαίνει από το καθεστώς οικονομική διαχείριση, ώστε να μείνει στον… αέρα.

«Τους τελευταίους μήνες η διοίκηση δούλεψε ακατάπαυστα να φέρει νέα επένδυση στην ομάδα για να εξασφαλίσει το μακροχρόνιο μέλλον της, αλλά δεν ήταν εφικτό εντός του διαθέσιμου χρόνου και έμεινε χωρίς εναλλακτική.

Από την είσοδο σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης νωρίτερα μέσα στο μήνα η FRP Advisory συνέχισε τη δουλειά με τη στήριξη της διοίκησης για να εξασφαλίσει μία νέα επένδυση στην επιχείρηση, που είχε σαν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεις μ’ έναν αριθμό ενδιαφερόμενων πλευρών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι σίγουρο ότι θα πληρωθεί όλο το προσωπικό μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Δυστυχώς, δεν εξασφαλίστηκε καμία επένδυση εντός της διορίας για συνεχίσει το γκρουπ με την παρούσα φόρμα του. Χωρίς οικονομική δομή οι διαχειριστές τώρα σταματούν την αγοραπωλησία και δυστυχώς πρέπει να στείλουμε όλο το προσωπικό σπίτι του σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου», ανέφερε η ανακοίνωση της FRP Advisory.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι η Manor άντεξε εφτά χρόνια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μπήκε σε αυτόν το 2010 ως Virgin και το 2011 μετονομάστηκε σε Marussia, ονομασία που διατηρήθηκε μέχρι και το 2014.

Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα, η ομάδα μπήκε πολλές φορές σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, ώστε το μέλλον της να εξασφαλίζεται πάντα την τελευταία στιγμή. Έτσι, ήρθε η προσθήκη της Manor στην ονομασία το 2015 για να μείνει ως Manor Grand Prix για το 2016.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This