Επιλογή Σελίδας

advertisement_trellopoulos

Το σήμα αυτής της εβδομάδας έρχεται από μια ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η οποία αποκαλείται «The Forbidden Team». Περιττό να πούμε ότι η κατάσταση είναι λίγο περίπλοκη.

Από το 1959 το Θιβέτ έχει ενσωματωθεί στη Λαϊκή Δημοκρατίας της Κίνας και μια εξόριστη κυβέρνηση σχηματίστηκε από τους Θιβετιανούς (συμπεριλαμβανομένου και του Δαλάι Λάμα) οι οποίοι κατέφυγαν στην Νταραμσάλα της Ινδίας. Το ποδόσφαιρο κατά κάποιο τρόπο είναι παλαιότερο από αυτή τη κυβέρνηση, μιας και για πρώτη φορά παίχτηκε μπάλα στο Θιβέτ το 1913 όταν οι Βρετανοί έχτισαν μια στρατιωτική εγκατάσταση εκπαίδευσης στη Λάσα. Όμως το 2000 ιδρύθηκε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Θιβέτ με την πρόθεση να γίνει ένα αναγνωρισμένο ποδοσφαιρικό Έθνος.

Ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου για το Θιβέτ ήρθε κατά της Γροιλανδίας ένα χρόνο αργότερα με τη δεύτερη να κερδίζει με 4-1 σε μια αναμέτρηση που έγινε στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η Κίνα απείλησε να κόψει τις διασυνδέσεις της με τη Δανία για τον αγώνα όμως δεν το έκανε πράξη εν τέλει, με ένα κινηματογραφικό συνεργείο να ακολουθεί την ομάδα του Θιβέτ για ένα ντοκιμαντέρ που ονομάζεται “The Forbidden Team”.

Ενώ η ποδοσφαιρική ομάδα του Θιβέτ δεν έχει αναγνωριστεί έως σε αυτό το σημείο από την AFC ή τη FIFA, η επιθυμία τους να παίξουν ποδόσφαιρο στη μέση μιας άσχημης ιστορίας είναι κάτι που πρέπει να θαυμάζεται.

advertisement_rain

Pin It on Pinterest

Shares
Share This