Επιλογή Σελίδας

Σε ρυθμούς Σούπερ Μπόουλ (τελικός πρωταθλήματος αμερικανικού φούτμπολ NFL) κινούνται αυτές τις ημέρες οι ΗΠΑ, με τις προβλέψεις να θέλουν το ποσό των 4,7 δισ. δολαρίων να ποντάρεται στην έκβαση του μεγάλου αγώνα.

Η Αμερικανική Ένωση Παιγνίων (AGA)δημοσίευσε τα αποτελέσματα της μελέτης της για την εμπλοκή του στοιχήματος στο φετινό Σούπερ Μπόουλ, το κορυφαίο ετήσιο αθλητικό, εμπορικό και κοινωνικό γεγονός στις ΗΠΑ. Φανατικοί και μη του φούτμπολ συζητούν για το αν οι Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς ή οι Ατλάντα Φάλκονς θα είναι οι πρωταθλητές. Πολλοί από αυτούς δε μένουν στη συζήτηση αλλά στοιχηματίζουν και αρκετά χρήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AGA οι Αμερικανοί θα ποντάρουν 4,7 δισ. δολ., ποσόκατά 11% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο περσινό. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως το 97% των χρημάτων θα διοχετευθεί στον παράνομο στοιχηματισμό!

Το τεράστιο μερίδιο του παράνομου στποιχήματος στις ΗΠΑ έχει να κάνει με το γεγονός πως μόνο σε μία πολιτεία, αυτή της Νεβάδα (όπου βρίσκεται ο «παράδεισος» του τζόγου το Λας Βέγκας) μπορεί κάποιος να στοιχηματίσει νόμιμα σε αθλητικά γεγονότα. Σε όλη την άλλη επικράτεια των ΗΠΑ αυτό γίνεται μέσω παράνομων μπουκμέικερς, με πολλούς, ανάμεσά τους και οι διοικούντες της AGA, να δηλώνουν δημόσια πως έφτασε η ώρα ένας νόμος που οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στην παρανομία να αλλάξει.

Από την άλλη πλευρά, ο Κομισάριος του NFL, Ρότζερ Γκουντέλ, παραμένει σταθερός στη θέση του να κρατάει τη Λίγκα όσο πιο μακριά γίνεται από το χώρο του στοιχήματος, ενισχύοντας την επιβολή του ομοσπονδιακού νόμου της απαγόρευσης, που αρχικά εφαρμόστηκε για την προστασία της ακεραιότητας του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This