Επιλογή Σελίδας

Η τρίτη επίσκεψη του Παναθηναϊκού Superfoods στην Κωνσταντινούπολη ήταν κι η… φαρμακερή. Οι “πράσινοι” πέρασαν από την έδρα της Γαλατάσαραϊ (84-79), σε ένα “τρελό” παιχνίδι με μεγάλες αντιθέσεις στη διακύμανση του σκορ και τον ρυθμό των δύο ομάδων.

Στο φινάλε όμως, η άμυνα έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Με δέκα (10) κλεψίματα συνολικά στον αγώνα και τον Μάικ Τζέιμς (18π. με 6/7 σουτ) να δίνει έξτρα ώθηση στην τελευταία περίοδο, το “τριφύλλι” πήρε την τρίτη φετινή εκτός έδρας νίκη του -μετά από αυτές σε Βαμβέργη Μιλάνο.

Με 16/31 (51.6%) τρίποντα τελείωσε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, που είχε τους Κρις Σίνγκλετον (15π.), Μάικ Τζέιμς (18π.), Τζέιμς Φελντέιν (15π. με 5/6 τρίπ.) και Νικ Καλάθη (10π.) με διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο MVP
Ο Μάικ Τζέιμς δεν ήταν απλά ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στον αγώνα, έχοντας 18 πόντους με 4/4 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 4/5 βολές. Ήταν ο παίκτης που έδωσε την ώθηση στην ομάδα του στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, όταν η Γαλατάσαραϊ πίεζε για την ανατροπή.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στην αμυντική συμπεριφορά του “τριφυλλιού” στην τελευταία περίοδο, όπου δέχθηκε τους λιγότερους πόντους στο παιχνίδι (15).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
Οι “πράσινοι” είχαν 10 κλεψίματα στο παιχνίδι, τα μισά εκ των οποίων έγιναν στην τελευταία περίοδο. Εκεί όπου… μετρούσαν διπλά δηλαδή, κόβοντας τον ρυθμό της Γαλατάσαραϊ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η εκκίνηση του αγώνα ήταν remake αυτού στο Βελιγράδι, όπου ο Παναθηναϊκός άφησε τον Ερυθρό Αστέρα να κάνει ό,τι θέλει. Μόνο που απόψε ρόλο πρωταγωνιστή είχε η Γαλατάσαραϊ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν απάντησε στο τρίποντο του Τζέιμς Φελντέιν με ένα σερί, που την έφερε από νωρίς στο +9 (12-3 στο 4’12”). Μέχρι το +10 (22-12 στο 8’15”) μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν 6/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 1/1 βολή, την ώρα που ο Τσάβι Πασκουάλ αναζητούσε το ιδανικό σχήμα.

Ο Τίμπορ Πλάις έκανε όλη τη ζημιά στην “πράσινη” ρακέτα, η “τσιμ μπομ” έλεγχε απόλυτα την κατάσταση, κι αν το “τριφύλλι” δεν είχε 4/7 τρίποντα στο φινάλε της α’ περιόδου, η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη από το +6 (24-18) υπέρ της Γαλατασαραϊ.

Ο Μπλέικ Σιλμπ και ο Όστιν Ντέι δημιούργησαν το +10 (28-18 στο 10’41”), αλλά από εκεί κι έπειτα ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο παρκέ, έχοντας στην πεντάδα τους Μάικ Τζέιμς, Νίκο Παππά, Κέι Σι Ρίβερς, Κένι Γκάμπριελ και Κρις Σίνγκλετον.

Τα περιφερειακά σουτ ήταν… σύμμαχος για τους “πράσινους”, που δεν άργησαν να πάρουν το προβάδισμα (31-34 στο 16’24”), με τον Εργκίν Αταμάν να ψάχνει τρόπους να βάλει τέλος στον καταιγιστικό ρυθμό του “τριφυλλιού”. Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά ομολογουμένως, αρκούσε ένα μικρό αμυντικό μπλακ άουτ των παικτών της ελληνικής ομάδας, η οποία πάντως πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα (40-43), έστω κι αν η τελευταία άμυνα του ημιχρόνου ήταν επιεικώς απαράδεκτη -με τον Σινάν Γκιουλέρ να διασχίζει το παρκέ σε 3.7” και να σκοράρει με ανάποδο λέι απ.

Το γ’ δεκάλεπτο ήταν γεμάτο αντιθέσεις, με την ουσία πάντως να μην αλλάζει. Με τον Τζέιμς Φελντέιν να πυροβολεί αδιακρίτως από την περιφέρεια (σ.σ.: είχε 5/5) και τον Νικ Καλάθη να βρίσκει δις τον στόχο, οι “πράσινοι” έφτασαν στο +14 (46-60) στο 25’01”, με του παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να έχουν 13/19 τρίποντα μέχρις εκείνο το σημείο.

Ένα μίνι μπλακ άουτ όμως, έδωσε τη δυνατότητα στον Μπλέικ Σιλμπ να βρει ρυθμό και με τρία σερί δικά του καλάθι να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι. Μαζί με τον Τίμπορ Πλάις αποτέλεσαν τους παίκτες που συνέδραμαν στη μείωση της διαφοράς και το -4 (64-68) του 30ου λεπτού.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον Μάικ Τζέιμς να “πυροβολεί” από την περιφέρεια και με δικό του έμμεσο τρίποντο να φέρνει το “τριφύλλι” στο +11 (66-77 στο 33’56”). Οι “πράσινοι” έλεγξαν την κατάσταση από εκεί κι έπειτα, κυρίως γιατί έκλεψαν συνεχόμενες μπάλες, απαγορεύοντας στους παίκτες του Εργκίν Αταμάν να σκοράρουν με συνέπεια.

Κι όταν ο Κέι Σι Ρίβερς σκόραρε για τρεις στο 1’29” για το τέλος, δημιουργώντας το +10 (74-84), όλα τελείωσαν. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ανατροπή, μείωσαν στους πέντε, αλλά πέραν αυτού… ουδέν. Η νίκη κατέληξε στον Παναθηναϊκό, που πανηγύρισε το τρίτο διπλό του στην EuroLeague, έχοντας πλέον μπροστά του δύο σερί εντός έδρας αγώνες με Μπάμπεργκ (9/2) και Ούνικς Καζάν (24/2).

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 40-43, 64-68, 79-84.

Screenshot_1

Screenshot_2

Πηγή: Euroleague

Pin It on Pinterest

Shares
Share This