Επιλογή Σελίδας

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση του στo Final-6 του Champions League της υδατοσφαίρισης των ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός, αφού στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου επιβλήθηκε με 7-4 της Όρβοσι από την Ουγγαρία. Με αυτό τον τρόπο εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή που δίνει την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παινχίδι δίνοντας μεγάλη προσοχή στις άμυνές τους και το πρώτο οκτάλεπτο έληξε με το σκορ στην ισορροπία του 1-1. Στη δεύτερη περίοδο οι Ούγγροι εκμετάλλευτηκαν τον καλό τους παραπάνω μέχρι εκείνη την ώρα (2/2) και πήραν προβάδισμα με 2-1, το οποίο ήταν και το μοναδικό τους στον αγώνα, αφού ο Ολυμπιακός έπαιξε εκπληκτική άμυνα στο λιγότερο από εκείνο το σημείο και μετά (0/7 οι Ούγγροι από εκεί και πέρα). Η ελληνική ομάδα με σερί 2-0 απάντησε και πήγε με προβάδισμα 3-2, ενώ είχε την ευκαιρία να έχε ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα, αν ο Φουντούλης ευστοχούσε σε πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και με κορυφαίο το Μανώλη Μυλωνάκη που έδωσε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση έφτασε σε προβάδισμα τεσσάρων γκολ στη λήξη του τρίτου οκταλέπτου (7-3). Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έπαιξαν καλή άμυνα, ενώ εκδήλωναν επιθέσεις στη λήξη του χρόνου επίθεσης και έφτασαν στην τελική επικράτηση με 7-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 4-1, 0-1

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 2, Μπούσλιε 1, Ποντικέας 1, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος, Γιάνοβιτς, Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος

Όρβοσι (Μπάλαζ Βίντσε): Μπιστριτσάνι, Μπργκούλιαν, Μπάτορι 2, Νάγκι, Ζάλανκι, Κόβατς, Χέγκεντους, Σέμαν 1, Γκορ – Νάγκι, Γιούχαζ, Μπούντσου, Νίκιτς 1, Μπαράμπας

 Βαθμολογία (5 αγώνες)

  1. Ολυμπιακός 13
  2. Σόλνοκ 10*
  3. Όρβοσι 7
  4. Μπρέσια 4*
  5. Σπαντάου 3*
  6. Νις 0*

* 4 αγώνες

Pin It on Pinterest

Shares
Share This