Επιλογή Σελίδας

Η ομάδα που αρέσκεται στον ρόλο του σαμποτέρ έφυγε από την Αθήνα με άδεια χέρια και χωρίς να ζορίσει τον οικοδεσπότη. Ο Τζέκυλ τα βρήκε με τον Χάιντ και ο Παναθηναϊκός πήρε αποστάσεις, σε ένα βράδυ που έκρυβε σκοπέλους και νάρκες.

«Μόνο με τρίποντα δεν πάμε πουθενά», άκουγες στις εξέδρες όσο οι «πράσινοι» έπαιζαν το μονοδιάστατο μπάσκετ που τόσο ξυνίζει σε όσους αναπολούν τα χρόνια του Ομπράντοβιτς.

Αποδείχθηκε, όμως, ότι αυτή τη φορά υπήρχε και Σχέδιο Β. Μετά το αρχικό του ξέσπασμα, ο Παναθηναϊκός μπουμπούνιζε απ’έξω μόνο όταν έβγαζε σουτ μέσα από την ομαδική λειτουργία. Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά ήταν ο ίδιος που για μερίδα της κερκίδας παραμένει αποδιοπομπαίος.

H προσπάθεια του Πασκουάλ να «κερδίσει» τον Τζεντίλε εξακολουθεί να προξενεί ζημιά, αφού ο Ιταλός ξεκινάει τα παιχνίδια νυχτωμένος και παρασύρει ολόκληρη την ομάδα σαν βαρίδι. Για πολλοστή φορά, οι «πράσινοι» παγιδεύτηκαν σε κυνηγητό (μετά το αρχικό 3-11) και διασώθηκαν από τη ρέντα των σουτέρ Φελντίν και Σίνγκλετον.

Η ρέντα των σουτέρ δεν είναι πάντοτε αξιόπιστος σύμβουλος. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 5/7 τρίποντα, αλλά συνέχισε με 7 συνεχόμενα «τούβλα» και άφησε να ξεγλιστρήσει από τα χέρια του μία διαφορά 11 πόντων μέσα σ’ένα πεντάλεπτο.

Αμέσως μετά την ανάπαυλα, ο Καταλανός έκανε τη μοναδική κίνηση που μπορούσε να φέρει λογική και ισορροπία στο παιχνίδι των «πρασίνων»: Μπουρούσης βασικός στο «5», με τον Σίνγκλετον δίπλα του, απαλλαγμένο από την υποχρέωση της άμυνας πάνω στο «βαμμένο» (όπου αρχικά υπέφερε από τους Ραντόσεβιτς. Βερεμέενκο).

Στα πρώτα 6 λεπτά της γ’ περιόδου, η μπάλα πέρασε πέντε φορές στον Έλληνα σέντερ, ο οποίος τελείωσε τρεις φάσεις και έδωσε μία ωραία πάσα στον αφρούρητο (αλλά ανέτοιμο για ανδραγαθήματα) Καλάθη.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +9 και ξανάγινε αφεντικό του αγώνα, με 11 γρήγορους πόντους του Μπουρούση. Μάλλον θα χρειαστεί να τον κλωνοποιήσει ο Πασκουάλ, διότι δεν έχει άλλο αντίδοτο στην αναρχία, ιδίως τώρα που παίζει άσχημα ο Καλάθης.

Αλήθεια, πότε σκοπεύει να ξαναβρεί τον εαυτό του ο Νικ; Στον αγώνα του α’ γύρου με τη Μπάμπεργκ πέτυχε τριπλ-νταμπλ (παρά μία ασίστ…) και το νικητήριο καλάθι. Απόψε έμεινε άποντος με 0/5 σουτ και 3 λάθη, χωρίς πάντως να γίνει αρνητικός. Έπαιξε και κάποιες καλές άμυνες.

Ο Μπουρούσης αποχώρησε με 4 φάουλ (και τραυματίας) στο 62-52 για ένα τετράλεπτο, αλλά το χάντικαπ που κληροδότησε στους άπειρους και εθισμένους στην έντιμη ήττα Γερμανούς παραήταν μεγάλο.

Το σκορ στο διάστημα της συμμετοχής του στο β’ ημίχρονο ήταν 36-22 , ενώ στο τετράλεπτο που έλειψε οι Γερμανοί το «κέρδισαν» με 9-3. Η παρουσία του στο παρκέ άνοιξε τους διαδρόμους για τον Τζέιμς και όλα έγιναν πιο εύκολα στο τέλος.

Σε κάποιων το μυαλό ήλθε -και πάλι- η περυσινή Λαμποράλ. Αλλά μόνο στο δεύτερο μισό του αγώνα.

Δεν έχουν και πολλή σημασία οι λεπτομέρειες. Στον μαραθώνιο δεν μετράει τόσο το στυλ, όσο η αντοχή.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε άλλο ένα «must win» παιχνίδι με ελάχιστη συνεισφορά από τους Καλάθη και Ρίβερς. Το στραπάτσο της Βασκόνια στο Τελ Αβίβ (όπου δεν έχει ταξιδέψει καμία από τις δικές μας ομάδες) τον εδραιώνει στην 5η θέση, τον φέρνει λίγο πιο κοντά στην 4η και τον κρατάει μακριά από την 9η.

Αν δεν είχε ολοκληρώσει τους αγώνες του με Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, θα ένιωθε λίγο πιο αισιόδοξος για το παράτολμο σαφάρι της τετράδας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This