Επιλογή Σελίδας

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 54-63, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για τη 15η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Σε έναν αγώνα που κυριάρχησε το άγχος και η νευρικότητα, ο Πιερικός Αρχέλαος που στερήθηκε των υπηρεσιών της Ευγενίας Κωτούλας, η οποία ταλαιπωρείται από μία θλάση, δεν κατάφερε να πάρει άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα, αλλά κρατάει ως κέρδος την εμφάνιση των νεαρών -κορασίδων και νεανίδων- αθλητριών οι οποίες πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα ξεκίνησε νευρικά και χωρίς ρυθμό, αλλά χάρη στην εμπειρία και στις λύσεις που έδωσαν η Τζένη Φλώρου και η Αναστασία Δαβιτίδου, κατάφερε να προηγηθεί με 15-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πιερικός Αρχέλαος πήρε τον έλεγχο του αγώνα, προηγήθηκε με 33-23 λίγο μετά τα μισά της περιόδου, με την ομάδα της Ξάνθης να αντιδρά και να καταφέρνει να μειώσει σε απόσταση ενός καλαθιού (35-33) με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε στη φιλοξενούμενη, η οποία χάρη στην αποτελεσματική της άμυνα κατάφερε να εξουδετερώσει το παιχνίδι της ομάδας της Κατερίνης, η οποία παρουσιάστηκε αγχωμένη και με κακές επιθετικές επιλογές, με αποτέλεσμα η Ασπίδα Ξάνθης να προηγηθεί με 43-50.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Πιερικός Αρχέλαος κατάφερε να μειώσει στους δύο πόντους (52-54), τρία λεπτά πριν τη λήξη, αλλά η Ασπίδα ήταν πιο ψύχραιμη στο νήμα και έφτασε σε μία δίκαιη επικράτηση με 54-63.

Διαιτητές: Μαλτέσιος – Πλατέλα

Δεκάλεπτα: 15-12, 35-33, 43-50, 54-63.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τσιρογιάννη): Καραλή, Πουρσανίδου, Λεκάι, Ζουγκουρίδου 9 (1), Φλώρου 15, Γκοτζαμάνη 10 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μπαγκλαρίδου 4, Δαβιτίδου 13 (1), Ακριτίδου, Κωτούλα, Δημητρίαδου.

ΑΠΣ Ασπίς 2001 Ξάνθης (Καρά Αχμέτ): Μεχμέτ Ουστά 6 (2), Καραλίδου Σ. 15 (3), Παπαχρυσοβέργη, Καραλή, Μαμαλίγκατζη, Σουλιώτη 10, Γκριργκίζα, Σακουλάκη 22 (1), Καρακώστα 10.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This