Επιλογή Σελίδας

Όπως ήταν φυσικό και επόμενο, Γιουσέιν Μπολτ και Σιμόν Μπάιλς ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των ετησίων βραβείων Laureus. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα …κατορθώματά τους στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ο Γιουσέιν Μπολτ κέρδισε το βραβείο Laureus και αναδείχθηκε σε κορυφαία αθλητική προσωπικότητα στους άνδρες για 4η φορά στην καριέρα του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μονακό και ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ μετά το 2009, το 2010 και το 2013 επέστρεψε και πάλι φέτος στην κορυφή, σε μια χρονιά οριακή για τον ίδιο αφού έχει δηλώσει ότι μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου τον προσεχή Αύγουστο, θα αποχωρήσει από το στίβο.

Υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου άνδρα αθλητή για το 2016 ήταν επίσης ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για τη χρονιά που πέρασε, Κριστιάνο Ρονάλντο, οι δύο σουπερστάρ του ΝΒΑ, ΛεΜπρον Τζέιμς και Στεφ Κάρι, ο Βρετανός κυρίαρχος των μεγάλων αποστάσεων Μο Φάρα και ο συμπατριώτης του Αντι Μάρεϊ, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και Ολυμπιονίκης στο Ρίο.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Αμερικανίδα γυμνάστρια Σιμόν Μπάιλς, που κατέκτησε τέσσερα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Υποψήφιες για τον τίτλο ήταν επίσης η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Κέιτι Λεντέκι, η συμπατριώτισσά της Αλισον Φίλιξ (στίβος), η Τζαμαϊκανή σπρίντερ Ελέιν Τόμπσον, η Γερμανίδα τενίστρια Αντζελίκ Κέρμπερ καθώς και η Ολυμπιονίκης της ποδηλασίας Λόρα Κένι (ποδηλασία).

Ακόμη, η Ομάδα Προσφύγων που συμμετείχε στο Ρίο τιμήθηκε με το βραβείο της «αθλητικής έμπνευσης» και ως «σύμβολο ελπίδας για τους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο». Η παλιά δρομέας της Κένυας και «ψυχή» της Ολυμπιακής ομάδας των προσφύγων, Τέγκλα Λορούπε, δήλωσε: «Αυτό το βραβείο είναι για τους 65.400.000 εκτοπισμένους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων. Κάθε ένα από τα 10 εμπνευσμένα άτομα στην ομάδα μας έχει θριαμβεύσει πάνω από τις αντιξοότητες και υπέμεινε αφάνταστη ταλαιπωρία για να πάρει θέση στην γραμμή εκκίνησης».

Ο Γερμανός οδηγός της Φορμουλα Ένα Νίκο Ρόσμπεργκ πήρε το βραβείο του αθλητή «αποκάλυψη της χρονιάς», ενώ η Ιταλίδα ξιφομάχος Μπεατρίς Βίο, τιμήθηκε ως κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς με αναπηρία.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This