Επιλογή Σελίδας

Του Δημήτρη Πάππα

Παράπονα για τη διαιτησία αλλά και το πάθος με το οποίο αγωνίστηκε ο Πιερικός στο μεταξύ τους 0-0, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Απόλλων Λάρισας! Κι αν η…βιόλα για τη διαιτησία είναι το…όργανο που “βαράνε” όσοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο αισθάνονται ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα, η επίθεση στον Πιερικό, ο οποίος “σκύλιασε” για να “κόψει βαθμούς” από τον πρωτοπόρο, αποτελεί σοβαρό ατόπημα για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα και φιλοδοξεί να αφίσει το “στίγμα” της στο χώρο. Λες και ο Πιερικός θα έπρεπε να “ανοίξει τα πόδια” και να πει “περάστε”, στους ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Φιλιππούπολης, για να μη χάσει αυτή τη ρότα της προς τη Football League. Λες και ο Πιερικός είναι αδιάφορος, δέκα αγωνιστικές πριν το τέλος και αγωνιζόμενος με πολλά…αμούστακα παιδιά, τα οποία θα έπρεπε να πουν “περάστε” σε ένα από τα φαβορί της κατηγορίας. Λες, ότι, κι αν ακόμα ήταν αδιάφορος, θα είχε την υποχρέωση να κάνει…δημόσιες σχέσεις με τον Απόλλωνα Λάρισας, για να μη θυμώσει η διοίκησή του και βγάλει ανακοίνωση!

Σε κάθε περίπτωση, οι συντάκτες της ανακοίνωσης, ας ρωτήσουν “τι εστί Πιερικός”, τους ποδοσφαιριστές τους Φιρινίδη, Ιορδανίδη, Ανδρέου, Σουλίδη, Πέντα και Καρακατσάνη που πέρασαν, άλλος για περισσότερο κι άλλος για λιγότερο καιρό από την ομάδα με το “Π” στο στήθος. 

Τι άραγε θέλει να πει ο Απόλλων Λάρισας με αυτή την ανακοίνωση; Ότι οι 14 νίκες του ως τώρα, οι οποίες τον έχουν να “φιγουράρει” στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, κατακτήθηκαν επί αντιπάλων οι οποίοι δε “σκύλιασαν” εναντίον τους;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ούτε ο προπονητής της ομάδας της Λάρισας, Σάκης Θεοδοσιάδης, ούτε ο ποδοσφαιριστής Θοδωρής Παπαδόπουλος αναφέρθηκαν στη διαιτησία, κατά την παρουσία τους στη συνέντευξη τύπου. Εξάλλου, και στο ρεπορτάζ του έγκυρου μέσου από τη Λάρισα, athleticlarissa, δεν αναφέρεται το παραμικρό για τη διαιτησία. 

Προφανώς η πλευρά του Απόλλωνα, βλέποντας την πρωτοπορία της στο 2ο όμιλο να τίθεται σε αμφισβήτηση, με δεδομένο και το πολύ δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί, στάθμισε τα δεδομένα μετά το τέλος του αγώνα και εξέδωσε την ανακοίνωση αφ’ ενός για να καλύψει την αποτυχία της απέναντι στην…ομαδούλα του Πιερικού και αφ’ετέρου για να επηρεάσει πρόσωπα και καταστάσεις για τη συνέχεια. Ας κάνει ό,τι θέλει, αφήνοντας όμως στην άκρη το μεγαλύτερο μέγεθος του ομίλου, τον Πιερικό, του οποίου το διαχρονικό “ειδικό βάρος” στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν και απαξιωμένος τα τελευταία χρόνια και περνώντας τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του, εύκολα ανταγωνίζεται όλες MAZI τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου (16 συμμετοχές ο Πιερικός στην Α’ Εθνική, 9 ο Ολυμπιακός Βόλου, 6 η Νίκη Βόλου, 0 οι υπόλοιποι).

Υ.Γ.1: Θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το βίντεο του αγώνα για να δούμε τις επίμαχες φάσεις. Άραγε, τα πέναλτι τα οποία ζητάει ο Απόλλων, είναι ίδια με αυτό που “ανακάλυψε” ο διαιτητής στον αγώνα της ομάδας της Φιλιππούπολης με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας;
Υ.Γ.2: Η προσωπική μου άποψη, την οποία μοιράζομαι με τους αναγνώστες του katerinisport.gr, δεν υποκαθιστά και θεωρώ ότι δεν πρέπει να υποκαταστήσει την επίσημη θέση του ΣΦΚ Πιερικός, εφ’όσον οι διοικούντες κρίνουν ότι η ανακοίνωση του Απόλλωνα Λάρισας, χρήζει απάντησης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This