Επιλογή Σελίδας

Ήττα με 10-9 μέσα στο Νίβερνταλ από τη γηπεδούχο Ολλανδία υπέστη η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Α’ προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης του World League.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση δέχθηκε το γκολ της ήττας μόλις 1:09 πριν τη λήξη κι ενώ προηγουμένως είχε κάνει μεγάλη ανατροπή στο σκορ.

Πλέον χρειάζεται νίκη της Ρωσίας απέναντι στην Ολλανδία την επόμενη αγωνιστική (σε κανονική διάρκεια ή πέναλτι) προκειμένου να έχει πιθανότητες πρόκρισης στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στις Ρωσίδες.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την Εθνική μας ομάδα, που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ από πολύ νωρίς (2-0,3-1, 4-2). Οι Ολλανδέζες προς τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου διεύρυναν το προβάδισμά τους μέχρι και στα τρία γκολ (7-4, 2:49 πριν τη λήξη της 2ης περιόδου), για να ακολουθήσει μια τρομερή αντεπίθεση της Εθνικής μας.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, αφού αρχικά μείωσαν σε 7-5 (ημίχρονο), κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα για πρώτη φορά 3:10 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου με 8-7, χάρη σε ένα σερί 4-0 που έτρεξαν. Όμως, οι γηπεδούχες αντέδρασαν και ξαναπήραν το προβάδισμα με 9-8. Η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε σε 9-9 5:32 πριν τη λήξη και οι δύο ομάδες έριξαν το βάρος στις άμυνες. Ένα γκολ της Φαν Ντε Γκράαφ όμως έδωσε τη νίκη στην Ολλανδία, που φιγουράρει στην πρώτη θέση του ομίλου.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-3, 1-3, 2-1

Ολλανδία (Άρνο Χάβενγκα): Άαρτς, Σμιτ 3, Ντ. Χένε, Φαν Ντερ Σλουτ, Αμ. Χένε, Στόμπχορστ 2, Κούλχαας 1, Σλέικινγκ, Φαν Ντε Γκράαφ 1, Φαν Τουρν 1, Κλάασεν 1, Γιάουστρα 1, Βίλεμς

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Β. Διαμαντοπούλου, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Πάτρα, Χυδηριώτη, Μανωλιουδάκη 1, Ελ. Πλευρίτου 3, Ξενάκη, Χρ. Διαμαντοπούλου

Η Βαθμολογία

  1. Ολλανδία 5
  2. Ελλάδα 4
  3. Ρωσία 3*

* Η Ρωσία έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Επόμενη αγωνιστική (28.03.2017)
Ρωσία – Ολλανδία
Ρεπό: Ελλάδα

Pin It on Pinterest

Shares
Share This