Επιλογή Σελίδας

Πέμπτο συνεχόμενο τρίποντο της Νίκης Βόλου, που υπέταξε με δυσκολία τον αξιόμαχο Εθνικό Φιλιππιάδας στο Π. Μαγουλάς με 2-1. Όλη η ιστορία του αγώνα ήταν το οκτάλεπτο 58’-66’. Στο 58’ ο Πετράκος άνοιξε το σκορ, ο Μιχάλης ισοφάρισε στο 64’ με τον Μιχάλη για να χαρίσει το τρίποντο στους γηπεδούχους ο Μέτσε στο 66’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Το παιχνίδι διεξήχθη στη σκιά του θανάτου του πατέρα του Γιάννη Βέργου, που έχει περάσει και από τον Εθνικό. Πριν την έναρξη οι συμπαίκτες του φώναξαν την ιαχή ΝΙΚΗ στο κέντρο του γηπέδου και ο αρχηγός Γιώργος Ναουμίδης ανέβηκε στη σκεπαστή εξέδρα και άφησε μία ανθοδέσμη στη μνήμη του άτυχου άντρα στις θέσεις των επισήμων. Αναμφίβολα ήταν μία δύσκολη στιγμή για τη νικιώτικη οικογένεια.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε το ματς χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και με νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα τον Αλεξανδρή ως δεξιό μπακ, ενώ στην απέναντι πλευρά ήταν ο Δημολιός και στόπερ οι Ναουμίδης και Παρασκευαΐδης. Στον κεντρικό άξονα τοποθετήθηκαν οι Πετράκος, Μέτσε και Κόλα, με τον τελευταίο σε πιο επιθετικό ρόλο. Τέλος, ακραίοι ήταν οι Σκοπελίτης δεξιά και Νικλητσιώτης αριστερά, με τον Κορέτα σέντερ φορ.

Από την άλλη ο Εθνικός Φιλιππιάδας είχε τον Μολώνη γκολκήπερ, ως πλάγιους μπακ τους Μανιώτη και Ντανάι και στόπερ τους Κουμπή και Τσιουλάι. Δημουλάς και Άτσκα ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, ο Μιχάλης (αριστερά) και Μπαλογιάννης (δεξιά) οι δύο εξτρέμ, ενώ ο Τσιφλίδης κινούνταν πίσω από τον κλασικό προωθημένο Μανιώτη.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 2’ ο Αλεξανδρής έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι και ο Νικλητσιώτης από πλάγια θέση δοκίμασε το πόδι του, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.

Στο 12’ σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη φάση για τη Νίκη. ο Ναουμίδης τροφοδότησε με φάουλ από την άμυνα τον Αλεξανδρή, που προχώρησε ωραία κι αφού συνέκλινε στον άξονα έβγαλε την πάσα μέσα στην περιοχή προς τον Κορέτα. Αυτός με πλάτη στην εστία άφησε προς τα πίσω για τον Κόλα, το πρώτο σουτ του οποίου κόντραρε και το δεύτερο με το αριστερό απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μολώνης.

Στο 26’ μετά από ωραία εναλλαγή της μπάλας και κοντινή παράλληλη πάσα του Μέτσε στον Κόλα, ο τελευταίος σούταρε από τον άξονα και εκτός περιοχής λίγο πάνω από την εστία. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Σκοπελίτης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα δεξιά της περιοχής, αλλά μέχρι να κατεβάσει την μπάλα έχασε λίγο χρόνο κι έτσι, όταν σούταρε, ο Τσιουλάι είχε προλάβει να τον κλείσει και να βάλει την κόντρα.

Στο 34’ από βαθιά μπαλιά ο Μπαστάνης και λόγω της αδυναμίας του Ναουμίδη να διώξει στον αέρα έφυγε στο τετ-α-τετ, αλλά ο Τζήμας βγήκε εκτός περιοχής και προς τη δεξιά γωνία και ανέτρεψε τον αντίπαλό του στην προσπάθεια του φορ του Εθνικού να τον ντριμπλάρει, ενώ στην ίδια ευθεία μ’ αυτόν ήταν οι Ναουμίδης και Παρασκευαΐδης. Ο τερματοφύλακας της Νίκης πήρε την κίτρινη κάρτα, με τον διαιτητή προφανώς να θεωρεί ότι δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ ο Μπαστάνης. Το φάουλ εκτέλεσε ο Μιχάλης, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει την μπάλα από το τείχος.

Τελευταία φάση για το πρώτο μέρος το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Κόλα στο 45+1, που κέρδισε ο ίδιος και προσέκρουσε στο τείχος, ενώ το ριμπάουντ πήρε ο Μέτσε που αστόχησε.

Το δεύτερο μέρος

Ένα καλό, αλλά άστοχο, σουτ του Σκοπελίτη από το ύψος της περιοχής με το αριστερό, χωρίς να σκάσει η μπάλα, μετά από απόκρουση στον αέρα της άμυνας του Εθνικού στο 47’, ήταν η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη.

Στο 53’ το μακρινό σουτ του Δημουλά, που έσκασε στο έδαφος, μπλόκαρε με ευκολία ο Τζήμας. Ακολούθως, στο 56’ λίγο έξω από τη γραμμή της περιοχής και πλάγια αριστερά ο Μέτσε πήρε το φάουλ τον Μανιώτη, αλλά ο Νικλητσιώτης προτίμησε από μία δύσκολη θέση να απειλήσει απευθείας, με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να απομακρύνεται. Αποδέκτης έγινε ο Δηmoλιός, που σούταρε πολλά μέτρα άουτ. Ωστόσο, στο 58’ με ωραία κομπίνα μετά από εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη, ο Παρασκευαΐδης από μέσα δεξιά της περιοχής τροφοδότησε με δυνατή κεφαλιά στη μικρή περιοχή τον Πετράκο κι αυτός με κεφαλιά-ψαράκι παραβίασε την εστία του Μολώνη, γράφοντας το 1-0.

Η ισοφάριση ήρθε γρήγορα και από το πουθενά για τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Μετά από φάουλ από τα δεξιά, οι αμυντικοί της Νίκης αδυνατούσαν να διώξουν στο ύψος του πέναλτι και η μπάλα πέρασε στο πίσω δοκάρι μετά από κόντρες για τον αφύλακτο Μιχάλη, που απέναντι στον Τζήμα πλάσαρε σωστά με το αριστερό και έγραψε το 1-1 στο 64′.

Ωστόσο, η Νίκη επανέκτησε αστραπιαία το προβάδισμα, καθώς ο Μέτσε στο 63’ πήγε να σηκώσει την μπάλα, για να ξεπεράσει τον Μανιώτη μέσα στην περιοχή κι αυτός τη σταμάτησε με το χέρι, με τον διαιτητή Μπεκιάρη να δίνει το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ στο 64’ ο Μέτσε, στέλνοντας στην αριστερή γωνία τον Μολώνη και στη δεξιά την μπάλα για το 2-1.

Στο 77’ ο Μπαλογιάννης απείλησε την εστία της Νίκης με ένα τεχνικό δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής, που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 83’ η επικίνδυνη σέντρα του Ατσκα από τα δεξιά πέρασε από όλον τον κόσμο και πήγε στη απέναντι πλευρά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μιχάλης από τον άξονα έκανε το σουτ που μπλόκαρε άνετα ο Τζήμας.

Μέχρι το τέλος άλλη τελική προσπάθεια δε σημειώθηκε, ενώ ο Εθνικός στο 92’ έμεινε με δέκα λόγω δεύτερης κίτρινης του Άτσκα, ο οποίος την επιδίωξε, παρεμποδίζοντας σκοπίμως αντίπαλό του να εκτελέσει πλάγιο.

Κίτρινες: Μέτσε, Πετράκος-Τσιφλίδης, Κουμπής, Άτσκα

Κόκκινες: Άτσκα (2η κίτρινη)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Αλεξανδρής, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Πετράκος (81’ Παπαγεωργίου), Μέτσε, Νικλητσιώτης (72’ Βασίλιεβιτς), Κόλα, Σκοπελίτης (92’ Τσιανάκας), Κορέτα

Πάγκος: Ράπτης, Παπαγεωργίου, Χατζόγλου, Βασίλιεβιτς, Ματθαίου, Τσιανάκας, Μαλακασιώτης

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Μολώνης, Μανιώτης, Ντανάι, Δημουλάς (91’ Μαλάτος), Κουμπής, Τσιουλάι, Μπαστάνης, Άτσκα, Τσιφλίδης (60’ Παπακίτσιος), Μπαλογιάννης, Μιχάλης

Πάγκος: Κορέσι, Καραντζάς, Μαλάτος, Μαλάτος, Τρανουλίδης, Παπακίτσιος

Pin It on Pinterest

Shares
Share This