Επιλογή Σελίδας

Τη νίκη που του δίνει και μαθηματικά την πρόκρισή στο Final-6 του Τσάμπιονς Λιγκ της υδατοσφαίρισης των ανδρών (25-27/5, Βουδαπέστη) πέτυχε ο Ολυμπιακός με 10-8 απέναντι στη γερμανική Σπαντάου στο «Π. Καπαγέρωφ» του Πειραιά.

Με αυτή την επικράτηση το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου έφτασε τους 19 βαθμούς σε 7 αγώνες και βρίσκεται στην πρώτη θέση του Α’ Ομίλου, την οποία αν κρατήσει μέχρι το τέλος, θα βρεθεί κατευθείαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν κεφάλι από νωρίς στο σκορ και προηγήθηκαν με 4-0 με τη συμπλήρωση 5 λεπτών αγώνα. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας κατάφερε να μειώσει σε 4-2 και 5-3 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως οι πρωταθλητές Ελλάδας με σερί 2-0 έφτασαν τη διαφορά στα 4 γκολ (7-3) στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της, στα 6 γκολ (9-3), όμως κάπου εκεί επήλθε μια χαλαρότητα, η οποία έφερε ένα σερί 4-0 για τους Γερμανούς, οι οποίοι μείωσαν σε 9-7 και πίστεψαν πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από το παιχνίδι. Ένα γκολ του κορυφαίου σκόρερ του παιχνιδιού, Γιάννη Φουντούλη, 3:17 πριν τη λήξη του αγώνα, «κλείδωσε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό και το μόνο που κατάφεραν οι Γερμανοί ήταν να μειώσουν στο τελικό 10-8.

Ο Ολυμπιακός είχε 7/16 στον παίκτη παραπάνω, ενώ οι Γερμανοί μόλις 2/12.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-1, 2-2, 1-3

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς 2, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 4, Μπούσλιε, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γιάνοβιτς 2, Εσπανιόλ 1, Γαλανόπουλος

Σπαντάου (Κοβάσεβιτς): Μπάξα, Σονταντιέ 1, Γκιλέν, Τσουκ 2, Πρόϊς 1, Γιούνγκλινγκ, Μαρζουκί 2, Ντέντοβιτς 1, Σταμ 1, Ταντίν, Ρέστοβιτς, Χάμπι, Χένε

Βαθμολογία Α’ Ομίλου

  1. Ολυμπιακός 19*
  2. Σόλνοκ 16
  3. Μπρέσια 10
  4. Όρβοσι 7
  5. Σπαντάου 3*
  6. Νις 0

* Ολυμπιακός και Σπαντάου έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο.

Η πρώτη ομάδα περνάει απευθείας στα ημιτελικά, ενώ η δεύτερη και η τρίτη προκρίνονται στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This