Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Τα φώτα των μεγάλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων μόλις έσβησαν και το ενδιαφέρον επιστρέφει στις εγχώριες υποχρεώσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα η Ligue 1 άνοιξε την αυλαία της από τον Νότο, όμως σήμερα ταξιδεύουμε βόρεια εκεί όπου Metz και Lille υποδέχονται τις Bastia και Marseille, με τις πρώτες να παλεύουν με νύχια και με δόντια για την υπόθεση-παραμονή.

FC Metz (16) – Sporting Club de Bastia (19)     @ Stade Saint-Symphorien, Metz
Προϊστορία:
25 – 5 – 7  (τελευταία 10 ματς:  6-2-2,  7/10 Under,  6/10 NG)

Φόρμα:
[FCM εντός]  3-3-0  (9-5 γκολ),  4/6 Under,  4/6 GG,  4/6 2-3 Goals
[SCB εκτός]  1-0-5  (4-16 γκολ),  5/6 Over,  3/6 NG

Αγωνιστικά Νέα – Απουσίες:
Πρώτη χρονικά αναμέτρηση αυτή του Saint-Symphorient μεταξύ δύο ομάδων που, όπως έχουμε πει βλέπουν τον κάθε αγώνα μέχρι το τέλος σαν τελικό. Με την πλάτη στον τοίχο αμφότερες, σε καλύτερη θέση οι γηπεδούχοι που βρίσκονται 7 βαθμούς από τη Bastia (που αν τελείωνε έτσι το Championnat θα ήταν αυτή που θα υποβιβαζόταν) και 4 από τη Nancy που βρίσκεται στην θέση των μπαράζ. Οι γηπεδούχοι Grenats θα επιδιώξουν να προσθέσουν άλλη μια νίκη με τη δύναμη της έδρας τους, που είναι η βασική πηγή βαθμών φέτος. Από την άλλη οι Κορσικανοί, πάνε από το κακό στο χειρότερο αλλά εάν θέλουν να βγάλουν οποιαδήποτε αντίδραση, αυτό είναι το ιδανικό ματς να το κάνουν. 

Μιλάμε για ένα ματς ζωής και θανάτου για τις δύο ομάδες με τεράστιο κίνητρο για θετικό αποτέλεσμα. Κατά συνέπεια, θα περιμένουμε να δούμε γκολ και από τις δύο που ουσιαστικά καίγονται, το στοιχηματικό μας ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στους φιλοξενούμενους και στο σκοράρισμά τους. Επιλογή του γκολ για τη Bastia λοιπόν…
. 

Lille OSC (14) – Olympique de Marseille (5)     @ Stade Pierre-Mauroy, Lille
Προϊστορία:
25 – 15 – 12  (τελευταία 10ετία:  3-2-4,  6/9 Over,  6/9 GG)
Φόρμα:
[LOSC εντός]  1-2-3  (7-9 γκολ),  3/6 Over,  5/6 GG,  4/6 2-3 Goals
[OM εκτός]  3-0-3  (11-10 γκολ),  5/6 Over+GG

Αγωνιστικά Νέα – Απουσίες:
Ανέκαμψε την προηγούμενη εβδομάδα η Lille παίρνοντας σπουδαία νίκη στην έδρα της Nancy και αποσπάστηκε στους 5 βαθμούς, από τις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας. Απόψε υποδέχεται την ιδιαίτερα φορμαρισμένη Marseille, η οποία συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της προς το ευρωπαϊκό εισιτήριο και προερχόμενη από ευρεία εντός έδρας νίκη (3-0) επί της σκληροτράχηλης Angers. Οι Lillois βέβαια έχουν τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή εντός έδρας, όμως στο χρονικό αυτό σημείο κάθε θετικό αποτέλεσμα είναι χρυσάφι.

Η παράδοση ευνοεί τους Μασσαλούς που μετρούν 6 αγώνες ανεξαρτήτως έδρας, αήττητοι κόντρα στη σημερινή αντίπαλο. Επιπλέον, το Pierre-Mauroy μοιάζει αρκετά φιλόξενο τα τελευταία χρόνια μιας και σκοράρουν συχνά. Εμείς θα ακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον στατιστικό, που θέλει τους αποψινούς γηπεδούχους να μην έχουν σκοράρει άνω του 1 γκολ στις τελευταίες 10 μεταξύ τους συναντήσεις.
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
France – Ligue 1  (30e journee)
20:00 FC Metz – SC Bastia SC Bastia Over 0.5 Goals (1.50) 
21:45 Lille OSC – Olympique de Marseille Lille OSC Under 1.5 goals (1.52) 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This