Επιλογή Σελίδας

Η διοίκηση της Ρόμα ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του συλλόγου στο α’ εξάμηνο της σεζόν, διάστημα κατά το οποίο τα έξοδα ήταν κατά πολύ περισσότερα από τα έσοδα, με συνέπεια να καταγραφεί ζημία 53 εκατ. ευρώ.

Ο αποκλεισμός τον περασμένο Αύγουστο από την Πόρτο στέρησε από την Ρόμα το δικαίωμα να ανταγωνιστεί τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ.Το χαμένο γόητρο είναι το μικρότερο από τα προβλήματα των «Τζιαλορόσι», αφού αυτός ο αποκλεισμός τους στέρησε τα σημαντικά έσοδα που προσφέρει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Από την 1η Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου του 2016 στα ταμεία της Ρόμα μπήκαν 88,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή 29,4 εκατ. λιγότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπροσθέτως, αρνητικό ήταν για το κλαμπ το μετεγγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, όπου οι δαπάνες ήταν μεγαλύτερες από τις απολαβές.

Όπως προείπαμε ο εξαμηνιαίος απολογισμός ήταν αρνητικός κατά 53,3 εκατ. ευρώ. Στο α΄ εξάμηνο της σεζόν 2015-16 η Ρόμα «είχε μπει μέσα» μόλις κατά 3,4 εκατ., κάτι που σημαίνει πως τα φετινά αποτελέσματα είναι κατά 49,9 εκατ. χειρότερα.

Πάντως, η διοίκηση των «Πρωτευουσιάνων» τόνισε πως τα τελικά αποτελέσματα όλης της σεζόν 2016-17 θα είναι αρκετά καλύτερα.Φυσικά, δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να πουλήσει μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα στο ρόστερ της (βλέπε Κώστας Μανωλάς), έτσι ώστε να ισορροπήσει τα οικονομικά δεδομένα.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στον εξαμηνιαίο ισολογισμό αποκαλύπτεται πως η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Ρόμα, η Neep Roma Holding S.p.A, προέβη σε οικονομική«ένεση» 70 εκατ. ευρώ στα ταμεία του κλαμπ, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This