Επιλογή Σελίδας

Αποστολή στον Εύοσμο, Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 50-70 του Αίαντα Ευόσμου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου, σε αγώνα για την 24η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής Κατηγορίας.

Σε έναν αγώνα στον οποίο κυριάρχησε η δύναμη, οι άμυνες, αλλά και το άγχος, λόγω της κρισιμότητας που είχε και για τους δύο αντιπάλους, ο Πιερικός Αρχέλαος (με τον Γκοντόπουλο να αγωνίζεται για μόλις 2”, ώστε να προστατευθεί εν όψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, καθώς προέρχεται από τραυματισμό), πήρε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής, έπιασε Φίλιππο Βέροιας και ΧΑΝΘ, στη 12η θέση και πλέον κρατάει την τύχη του στα χέρια του, για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αμφίρροπο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τον Πιερικό Αρχέλαο να προηγείται στην ολοκλήρωσή του με 19-22, χάρη σ’ ένα 0-6 που πέτυχε στα τελευταία 1’ 36”.

Εξίσου αμφίρροπη ήταν η εξέλιξη και του δεύτερου δεκαλέπτου, με τον Πιερικό Αρχέλαο να αποδίδει εξαιερετικά στην αμύνα, αλλά να αστοχεί σε πολλά, υπό καλές προϋποθέσεις, σουτ και η λήξη του ημιχρόνου να τον βρίσκει να προηγείται με 31-32.

Ίδια ήταν η εικόνα και της τρίτης περιόδου. Καμία από τις δύο ομάδες δε μπόρεσε να αποσπαστεί στο σκορ με την ομάδα της Κατερίνης να δημιουργεί τη μεγαλύτερη μεταξύ τους διαφορά (40-46) 15” πριν την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου.

Η ομάδα του Στέλιου Χατζηιωάννου μπήκε αποφασισμένη στο τέταρτο δεκάλεπτο, να καθαρίσει την υπόθεση νίκη το συντομότερο δυνατό. Συνεχίζοντας με την ίδια ένταση και αποτελεσματικότητα στην άμυνα και βελτιωμένη στην επίθεση, άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ και έφτασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο επίπεδο (48-58) 5’ 08” πριν το τέλος και στην συνέχεια διεύρυνε τη διαφορά, η οποία έφτασε στη μέγιστη τιμή της (50-70), 20,29” πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Διαιτητές: Γερακίνης – Ξέρας.

Δεκάλεπτα: 19-22, 31-32, 40-46, 50-70.

ΑΠΣ Αίας Ευόσμου (Παπαδόπουλος): Σικαλίδης, Τσιμπής 12 (2), Μπαλτζόπουλος, Καδής 2, Δεληγιάννης 3 (1), Τσιακλαγκάνος 11 (2), Σπύρας 6, Καραμανώλης 9 (1), Σεκαδάκης Δ., Κόκουρας 7, Σεκαδάκης Γ., Λυσσέλης.

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Ταβαντζής, Γκοντόπουλος, Καλτσουνάς 4, Γκογκίδης 20 (3), Καραγκιολίδης 24 (2), Χανέλλι, Χατζηλάμπρου, Κωνσταντινίδης 4, Τσιρογιάννης 6, Παπαμιχαήλ 6, Τοπούζης 6.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This