Επιλογή Σελίδας

Επιστολή μέσα από την οποία κάνει τον προσωπικό απολογισμό της θητείας του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, αλλά και ευχαριστεί όσους ανθρώπους με τους οποίους συμπορεύτηκε στο ποδόσφαιρο τα τελευταία έντεκα χρόνια, κοινοποίησε μέσω του λογαριασμού που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Δημήτρης Ελευθεριάδης.

Αναλυτικά η επιστολή του:

“Αγαπητοί φίλοι,

Θα ήταν ,τουλάχιστον, μονόπλευρα εγωϊστικό έως και θα άγγιζε τους πρόποδες της αχαριστίας, αν η τελεσίδικη απόφασή μου να αποσυρθώ από τον χώρο του ποδοσφαίρου, δεν συνοδευόταν με πλείστα και ειλικρινή ευχαριστώ, σε όσους επί 11 χρόνια με βοήθησαν στο ταξίδι του βασιλιά των Σπορ.

Πατώντας το πλήκτρο του «Ζ» ,της ταμειακής μηχανής στην εμπειρία της παραγοντικής περιπλάνησής μου, το μοναδικό που έχασα ήταν χρήματα. Αυτά με την βοήθεια του Θεού και τις επιχειρηματικές δραστηριότητές μου συμπληρώνονται…. Κέρδισα, ωστόσο, πολύ περισσότερα κι ανεκτίμητα….

Κέρδισα την εμπιστοσύνη αγνών φιλάθλων, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό μου ως προέδρου της ΠΑΕ Πιερικός. Κέρδισα την εκτίμηση μιας ολόκληρης κοινωνίας, μαζί με την αρωγή της –ανεξαρτήτως χρώματος- τοπικής αυτοδιοίκησης της Πιερίας. Κέρδισα –δίχως ανταλλάγματα φιλικές , είτε οικονομικές και κάθε άλλου είδους επιταγές…-, την αναγνώριση αρχικά της ποδοσφαιρικής Πιερίας και μετέπειτα μιας μεγάλης μερίδας φίλων. Όλοι μαζί είχαμε ένα όραμα για το ποδόσφαιρο. Αυτό που πληρώσαμε και δεν μας πλήρωσε. Εκείνο που αγαπήσαμε και κάποιες στιγμές μας πίκρανε.

Από το 2006 ως πρόεδρος του Πιερικού, από το 2009 ως σύμβουλος της τοπικής Ένωσης και από το 2013 ως επικεφαλής μιας μεγάλης, αυθεντικής και ηθικής παρέας στην ΕΠΣ Πιερίας είχαμε κατορθώσει ο αυτονόητο: Να πάμε το ποδόσφαιρο λίγα βήματα πιο μπροστά. Ερασιτεχνικά, αργά, μα σταθερά κι έντιμα.

Η ανιδιοτελής αγάπη για το άθλημα, έπαιξε ρόλο στην οριστική απόφαση για αποστασιοποίησή μου. Όπως έλεγε ο Μακιαβέλι: «Ο ηγέτης αποκτά κύρος με το να είναι είτε αληθινός φίλος είτε πραγματικός εχθρός». Δεν θα μπορούσα να γίνω εχθρός σε κάτι που αγάπησα και αφιέρωσα χρόνο, χρήματα, κόπο από την προσωπική ζωή και ειδικότερα από την ίδια μου την οικογένεια, που υπέμενε την απουσία μου.

Ευχαριστώ όσους έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Από τον απλό πολίτη, μέχρι τον κ. Γιώργο Γκιρτζίκη που μου εμπιστεύτηκε την σκυτάλη του επικεφαλής για τις εκλογές της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ευχαριστώ, όσους στάθηκαν δίπλα μου, αλλά κι ενδεχομένως απέναντί μου, καθώς εξακρίβωσαν πως δεν μπορώ να προβάρω το άκομψο κοστούμι του επαγγελματία παράγοντα.
Είμαι ευγνώμων και για τα καλά και για τα κακά που γνώρισα από το ποδόσφαιρο. Και τα δύο μου δίδαξαν πολλά. Καλή επιτυχία σε όλους όσοι θα συνεχίσουν να το υπηρετούν. Θεωρώ πως με όποιον τρόπο υπηρετείς κάτι, αυτό θα επιστρέψει ως αντάλλαγμα, ανταπόδοση και αντίδωρο. Γι΄ αυτό ελπίζω να το αγαπήσουν εξίσου το ίδιο. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Με τιμή κι εκτίμηση.
Ένας απλό λάτρης του ποδοσφαίρου.
Δημήτρης Ελευθεριάδης”

Pin It on Pinterest

Shares
Share This