Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Αποστολόπουλου

Ένα ακόμα… πλήρες αγωνιστικό Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της F1, του World Rally Championship,αλλά και του MotoGP για τους φίλους των δύο τροχών, να είναι έτοιμα για μια ακόμα φορά να προσφέρουν «εκτός των τειχών» στους φίλους του motorsport δυνατές μάχες και έντονες τηλεοπτικές και όχι μόνο συγκινήσεις. Στα εν Ελλάδι, το ενδιαφέρον εστιάζεται στον πρώτο αγώνα του νεοσύστατου θεσμού Dirt Games Challenge 2017, ο οποίος πραγματοποιείται στο «χωμάτινο» Διαδρόμιο, αλλά και η Ανάβαση Ριτσώνας, που ανοίγει την Κυριακή την αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων για το 2017. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά τι περιλαμβάνει το μενού.

Τα μονοθέσια του πολύχρωμου τσίρκου της F1  θα φιλοξενηθούν από αύριο νωρίς το πρωί στην πίστα της Σαγκάης στην Κίνα για τις Ελεύθερες Δοκιμές 1 και 2, ενώ το Σάββατο, αμέσως μετά το Q3, θα πραγματοποιηθούν οι Κατατακτήριες που θα ορίσουν τη σειρά που οι καλύτεροι πιλότοι του κόσμου θα εκκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής στο δεύτερο κατά σειρά γύρο του θεσμού. Θα μπορέσει άραγε ο Sebastian Vettel και επαναλάβει τη νίκη της Ferrari στην Αυστραλία; Είναι η ομάδα της Mercedes έτοιμη να δώσει τη δική της απάντηση απέναντι στους «κόκκινους» υπερασπίζοντας έτσι τον περσινό –και όχι μόνο- τίτλο της; Σε ποια αγωνιστική κατάσταση θα βρεθούν άραγε οι Red Bull και Williams; Όλες οι απαντήσεις… εντός ολίγου.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις

Παρασκευή 07/04/17

04:50 F1 – Ελεύθερες Δοκιμές 1, Cosmote Sport5HD

08:50 F1 – Ελεύθερες Δοκιμές 2, Cosmote Sport5HD

Σάββατο 08/04/17

06:50 F1 – Ελεύθερες Δοκιμές 3, Cosmote Sport5HD

09:50 F1 – Κατατακτήριες, Cosmote Sport5HD

Κυριακή 09/04/17

08:45 F1 – Αγώνας, Cosmote Sport5HD

14.00 F1 – Κατατακτήριες (Μ) ΕΡΤ2

15.00 F1 – Αγώνας (Μ), ΕΡΤ2

Την ίδια στιγμή, τα πληρώματα και οι ομάδες που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, το γνωστό μας WRC, θα φιλοξενηθούν στις πάντοτε απαιτητικές ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της Κορσικής για την τέταρτη κατά σειρά φιέστα του θεσμού για το 2017. Έτσι, μετά τα… παγωμένα Ράλλυ Μόντε Κάρλο και Σουηδίας και τον «θερμό» αγώνα του Μεξικού, ο θίασος μετακομίζει στο γαλλικό νησί των 10.000 στροφών στον πρώτο ασφάλτινο αγώνα της χρονιάς. Μπορεί η Citroen να επαναλάβει τον θρίαμβό της στο Μεξικό; Είναι σε θέση το Ford Fiesta της M-Sport και κυρίως ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastien Ogier, να αποδείξει ποιος είναι ο… αρχηγός; Μπορεί η Hyundai να κερδίσει επί γαλλικού εδάφους την πολυπόθητη πρώτη της νίκη μέσα στο 2017; Ποια θα είναι απόδοση των Toyota Yaris WRC στο συγκεκριμένο τερέν; Και εδώ, οι απαντήσεις είναι κοντά.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις

Κυριακή 09/04/2017

13.00 WRC – Power Stage, Cosmote Sport5HD

Η αγωνιστική δράση εκτός συνόρων συνεχίζεται, με διαφορετικό όμως… περιεχόμενο, με τον δεύτερο κατά σειρά αγώνα στο μαγικό κόσμο του MotoGP να διεξάγεται για την περίσταση στην πάντοτε φιλόξενη πίστα Termas de Rio Hondo της Αργεντινής. Ποιος θα σταματήσει τον Vinales; Μπορεί η Honda και o πέντε φόρες Παγκόσμιος Πρωταθλητήw, Marc Marquez, να βάλλουν φρένο στις διαθέσεις του ταλαντούχου 22χρόνου αναβάτη της Yamaha; Πόσο έτοιμη είναι τελικά η Ducati των Dovizioso και Lorenzo ώστε να πρωταγωνιστήσει; Ξεπέρασε τα προβλήματά του ο Rossi; Μπορεί η Aprilia να επαναλάβει την κορυφαία επίδοση του προηγούμενου αγώνα στο Κατάρ; Πολύ σύντομα θα έχουμε τις πρώτες απαντήσεις, καθώς σήμερα κιόλας οι αναβάτες θα παραστούν στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραδοσιακά διεξάγεται πριν κάθε αγωνιστικό 3ημερο.

Τηλεοπτικές μεταδόσεις

Παρασκευή 07/04/17

15:50 MOTOGP – Ελεύθερες Δοκιμές 1, Cosmote Sport5HD

20:00 MOTOGP Ελεύθερες Δοκιμές 2, Cosmote Sport5HD

Σάββατο 08/04/17

 15:50 MOTOGP Ελεύθερες Δοκιμές 3, Cosmote Sport5HD

19:25 MOTOGP Ελεύθερες Δοκιμές 4, Cosmote Sport5HD

20:05 MOTOGP Κατατακτήριες 1+2, Cosmote Sport5HD

Κυριακή 09/04/17

16:35 MOTOGP Warm-up, Cosmote Sport5HD

21:30 MOTOGP Αγώνας, Cosmote Sport5HD

Εντός των συνόρων, ο πρώτος αγώνας του νεοσύστατου θεσμού Dirt Games Challenge2017 διεξάγεται αυτή την Κυριακή στη φιλόξενη χωμάτινη πίστα του Σπαθοβουνίου, με τους συμμετέχοντες να φτάνουν για την περίσταση τους 42. Στη σχετική λίστα συναντάμε μία σειρά από οδηγούς που διακρίνονται για την ποιότητά τους και έχουν διακριθεί στο χώρο των αγώνων. Παράλληλα, όμως, αρκετοί ακόμα θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους απέναντι σε καταξιωμένους οδηγούς, σε μια άκρως διασκεδαστική, προσιτή και με χαμηλό κόστος συμμετοχής μορφή αγώνων. Αγωνιστικές κατασκευές κάθε χρονολογίας, διαφορετικού συστήματος μετάδοσης και προδιαγραφών είναι δεδομένο ότι θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε όσους τυχερούς βρεθούν στο Διαδρόμιο.

Την διήμερο 8-9 Απριλίου ανοίγει η αυλαία για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων με την πραγματοποίηση της Ανάβασης Ριτσώνας, στην οποία συμμετέχουν φέτος 123 συμμετοχές. Το πρωί του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 10.30 είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν οι χρονομετρημένες δοκιμές, ενώ νωρίτερα (08.00-09.30) θα έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων. Τα δύο σκέλη του αγώνα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 10.30. 

Τηλεοπτική μετάδοση

Ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας που εκπέμπει πανελλαδικά.

Πηγή: 4 Τροχοί

Pin It on Pinterest

Shares
Share This