Επιλογή Σελίδας

Αντίο με νίκη είπε στο World League η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, αφού επικράτησε της Γαλλίας στο Νανσί με 10-4, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, παρά το γεγονός ότι έφτασε στην 5η νίκη σε έξι αγώνες δεν κατάφερε να φτάσει στην πρόκριση στο Super Final της Μόσχας, αφού η μοναδική ήττα την πρώτη αγωνιστική από την Κροατία ήταν αρκετή για να στερήσει τη συμμεττοχή σε αυτό το ραντεβού. Οι Κροάτες περνούν λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ μας παιχνίδια, αφού είχαν επικρατήσει με 11-6 στη Ριέκα και είχαν χάσει με 10-8 στον Πειραιά.

Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκαν με 2-1, όμως ένα 4-0 της Εθνικής μας στη δεύτερη περίοδο έγειρε ουσιαστικά την πλάστιγγα υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στο δεύτερο μισό, η Ελλάδα έδειξε την κλάση της και διατήρησε με άνεση τη διαφορά, αυξάνανόντας την σταδιακά και φτάνοντάς την στα έξι γκολ (4-10).

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γιάννης Φουντούλης με 3, ενώ από δύο πέτυχαν οι Κολόμβος, Γούνας και Βλαχόπουλος και ένα ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης.

Οκτάλεπτα: 2-1, 0-4, 1-2, 1-3.

Γαλλία (Χρέστακ): Γκαρσό, Μονερέ, Μπασελιέ, Κροσετί, Μπλαρί 1, Ροσιέτα 1, Κρουσιγιά 1, Ιζντίνσκι 1, Μαρζουκί 1, Ντίνο, Βανπερστέτ, Κανονέ, Φοντάν

Ελλάδα (Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Καπότσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Φουντούλης 3, Γούβης, Ποντικέας, Σολανάκης, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 2, Γαλανόπουλος

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Κροατία επιβλήθηκε άνετα της Ολλανδίας με 17-7.

Βαθμολογία (τελική)

  1. Κροατία 15
  2. Ελλάδα 15
  3. Ολλανδία 6
  4. Γαλλία 0

Pin It on Pinterest

Shares
Share This