Επιλογή Σελίδας

Με εκτός έδρας ήττα 20-11 από τη Ρωσία έκλεισε τις υποχρεώσεις της στον Α’ Όμιλο της προκριματικής φάσης της ευρωπαϊκής ζώνης του World League η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών.

Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση πραγματοποιήσαν τη χειρότερή τους εμφάνιση σε αυτήν την προκριματική φάση και μοιραία ήρθε η μεγάλη αυτή διαφορά.

Στο παιχνίδι που διεξήχθη στην πόλη Αστραχάν η ελληνική ομάδα είχε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 11-4, κυρίως χάρη στο επιμέρους 6-1 της δεύτερης περιόδου. Οι Ρωσίδες που ήθελαν αποκλειστικά τη νίκη για να προκριθούν στην τελική φάση μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι σε σχέση με την αδιάφορη βαθμολογικά Εθνική μας ομάδα και χτύπησαν τόσο στην κόντρα, όσο κυρίως από θέση φουνταριστού.

Στη συνέχεια, οι Ρωσίδες δεν κατέβασαν το ρυθμό, αυξάνοντας τη διαφορά μέχρι και τα 10 γκολ (18-8 και 20-10) πριν η ελληνική ομάδα μειώσει στο τελικό 20-11.

Τρεις παίκτριες της Εθνικής Ρωσίας σκόραραν από τέσσερα γκολ (Γκερζάνιχ, Προκοφίεβα, Σιμάνοβιτς), ενώ για την ελληνική ομάδα από τρία γκολ πέτυχαν Τσουκαλά και Ασημάκη.

Οκτάλεπτα: 5-3, 6-1, 6-4, 3-3.

Ρωσία (Γκαϊντούκοφ): Βερκογκλιάντοβα, Γκερζάνιχ 4, Προκοφίεβα 4, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα 1, Γκορμπουνόβα 2, Αμπντριζιάκοβα, Σιμάνοβιτς 4, Τιμοφέεβα 1, Ρίζκοβα 1, Ιβάνοβα 2, Πιροσένκο, Καρνάουκ

Ελλάδα (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Χυδηριώτη 1, Διαμαντοπούλου Β. 1, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Ελευθεριάδου, Πρωτοπαπά 1, Πλευρίτου Β. 1, Πάτρα, Ξενάκη, Διαμαντοπούλου Χρ.

Βαθμολογία (τελική)

  1. Ρωσία 7
  2. Ολλανδία 7
  3. Ελλάδα 4

Pin It on Pinterest

Shares
Share This