Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Με τρεις αναμετρήσεις κλείνει η αυλαία της 34ης αγωνιστικής της Ligue 1. Πάμε να τις δούμε:

Toulouse FC (11) – OGC Nice (3)     @ Stadium Municipal de Toulouse
Προϊστορία:
17 – 11 – 9  (τελευταία 10ετία:  3-4-3,  7/10 Under,  5/10 NG)
Φόρμα:
[TFC εντός]  2-3-1  (9-5 γκολ),  3 τελευταία Under,  4/6 NG
[OGCN εκτός]  3-2-1  (7-7 γκολ),  3/6 Under,  3/6 NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα της Κυανής Ακτής, που πλέον εξασφάλισε τη συμμετοχή της (τουλάχιστον) στα προκριματικά του Champions League διατηρώντας με ευκολία την τρίτη θέση. Μάχεται για κάθε παιχνίδι και κάθε νίκη, αυτό φαίνεται κάθε αγωνιστική ανεξαρτήτως απουσιών της ομάδας του Lucien Favre. Απόψε στην αναμέτρηση που ανοίγει το κυριακάτικο πρόγραμμα φιλοξενείται από την αδιάφορη Toulouse, που είναι αήττητη τις πέντε τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις, ωστόσο δεν δείχνει κάτι το ιδιαίτερο από τη στιγμή που δεν έχει κίνητρο.
Όσο οι φιλοξενούμενοι θα προσφέρονται σε αποδόσεις αουτσάιντερ, για εμάς θα είναι μια πολύτιμη ευκαιρία. Διπλή ευκαιρία προς την πλευρά της Nice λοιπόν.
.

AS Saint-Etienne (7) – Stade Rennais FC (10)     @ Stade Geoffroy-Guichard. St.Etienne
Προϊστορία:
28 – 12 – 7  (τελευταία 10ετία:  3-4-3,  6/10 Under,  7/10 NG)
Φόρμα:
[ASSE εντός]  3-2-1  (11-5 γκολ),  3/6 Under, 3/6 GG
[SRFC εκτός]  0-4-2  (2-7 γκολ),  5/6 Under,  4/6 NG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν όσες πιθανότητες έχουν (λίγες για να πούμε την αλήθεια) για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αν και η αγωνιστική τους εικόνα τις τελευταίες αγωνιστικές δεν δίνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Μία νίκη για κάθε ομάδα τις τελευταίες έξι αγωνιστικές που όμως σημειώνουν πολλές ισοπαλίες (άλλωστε οι Rennais είναι η ομάδα με τις περισσότερες στο φετινό Championnat).
Οι γηπεδούχοι Stephanois διαθέτουν την τρίτη καλύτερη άμυνα, την ώρα που οι σημερινοί τους αντίπαλοι εμφανίζονται αγνώριστοι όταν αγωνίζονται μακριά από το κοινό τους. Δεδομένου αυτού, της επιθετικής δυστοκίας και των δύο αλλά και της παράδοσης, επιλέγουμε να μην σκοράρουν και οι δύο ομάδες.
.

Olympique Lyonnais (5) – AS Monaco (2)     @ Parc Olympique Lyonnais, Lyon
Προϊστορία:
25 – 15 – 14  (τελευταία 10 ματς:  5-4-1,  7/10 Over,  6/10 GG)
Φόρμα:
[OL εντός]  4-0-2  (19-8 γκολ),  όλα Over,  4/6 GG
[ASM εκτός]  4-2-0  (10-4 γκολ),  3/6 Over,  4/6 GG

Αγωνιστικά Νέα – Εκτίμηση:
Τεράστιας σημασίας αναμέτρηση μεταξύ των δύο μοναδικών ευρωπαϊκών εκπροσώπων, που μεσοβδόμαδα κατάφεραν να πάρουν σημαντικές προκρίσεις για την ημιτελική φάση των διοργανώσεων που συμμετέχουν.
Οι γηπεδούχοι απόψε Lyonnais έχουν θέσει ως βασικό στόχο την κατάκτηση του Europa League που είναι το μοναδικό πλέον μονοπάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στο Champions League, μιας και πλέον δεν έχουν ούτε μαθηματικές ελπίδες για την τρίτη θέση στη φετινή κούρσα. Από την άλλη οι Μονεγάσκοι, εκπλήσσουν ευχάριστα σε κάθε ευρωπαϊκή τους συμμετοχή και πλέον θα κάνουν ό,τι μπορούν να φτάσουν όσο ψηλότερα γίνεται. Βασικός βέβαια στόχος τους παραμένει η κατάκτηση της Ligue 1 και θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν.
Μιλάμε για τις δύο πλέον θεαματικές ομάδες, που διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μια μεγάλη μάχη. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να καίγονται για την νίκη, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα καθώς το γόητρο είναι πολύ μεγάλο σε αυτή την κρίσιμη στροφή. Εμείς ευχόμαστε να δούμε ένα σπουδαίο θέαμα αντάξιο της φετινής τους ποιότητας, αναμένοντας πολλά γκολ και φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες.
.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
France – Ligue 1  (34e journee)
16:00 Toulouse FC – OGC Nice X2 (1.53) 1-1 FT
18:00 AS Saint-Etienne – Stade Rennais FC No Goal (1.74) 1-1 FT
22:15 Olympique Lyonnais – AS Monaco Over 2.5 Goals & Goal/Goal (1.62) 1-2 FT
.



Pin It on Pinterest

Shares
Share This