Επιλογή Σελίδας

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι με τη Νίκη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν… καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο… σκόρπισαν τη Νίκη και έφυγαν νικητές από Πανθεσσαλικό, επικρατώντας με 4-0. Αυτή ήταν η πιο ευρεία νίκη των «ερυθρολεύκων» απέναντι στη συμπολίτισσα , ενώ «έσπασαν» και την παράδοση που τους ήθελε να μην κερδίζουν τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό.

Ο Ολυμπιακός είχε να κερδίσει τη Νίκη από το 2006, έντεκα χρόνια, όπου σε οκτώ παιχνίδια οι «κυανόλευκοι» είχαν μία νίκη, ενώ επτά ματς είχαν λήξει ισόπαλα. Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων» πέτυχαν οι Σταύρου 45′, Ευθυμιάδης 55′, Οικονόμου με πέναλτι στο 69′ και Φλίγκος 84′.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κατσούλης. Την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Ιωαννίδης (δεξιά), Ζώνας, Ντόικιτς (κεντρικοί αμυντικοί) και Ανδρέας Κόκας (αριστερά). Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Οικονόμου και Σταύρου, ενώ ο Ευθυμιάδης έπαιξε πιο μπροστά, ως επιθετικός χαφ. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Κέρι (δεξιά) και Δωματάς (αριστερά). Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Φλίγκος.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Νίκης, Στέφανος Ξηροφώτος, παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Τζήμα, ενώ στα άκρα της άμυνας ήταν οι Παπαδήμας (δεξιά) και Δημολιός (αριστερά). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπαδήμας και Ναουμίδης. Οι Βέργος και Πετράκος αγωνίστηκαν στον άξονα. Μπροστά τους έπαιξε ο Μέτσε, ως οργανωτής του παιχνιδιού, ενώ οι Κόλα (δεξιά) και Νικλητσιώτης (αριστερά) αγωνίστηκαν στις πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Κορέτα.

Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το πρώτο ημίχρονο του ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να πηγαίνει στα αποδυτήρια, έχοντας καταφέρει να πετύχει γκολ, στο 45′ με τον Ηλία Σταύρου. Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι, παρά το καλό ξεκίνημα των δύο ομάδων στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε τρεις καλές στιγμές και η Νίκη μία.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τη Νίκη στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και στο πρώτο πεντάλεπτο είχε δύο πολύ σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 3′ ο Φλίγκος δέχθηκε την κάθετη πάσα από τον Σταύρου και από πλάγια δεξιά πλάσαρε τον Τζήμα, με τον επιθετικό των «ερυθρολεύκων» να πλασάρει, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, στο 5′, συνεργασία Κέρι-Ιωαννίδη, οδήγησε στη σέντρα του τελευταίου με τον Φλίγκο να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Στο 11′ ο Κόλα επιχείρησε το πρώτο σουτ της Νίκης, με τη μπάλα να περνά άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, οι «κυανόλευκοι» είχαν την καλύτερή τους στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, από μια στατική φάση.

Συγκεκριμένα, ο Πετράκος στο 12′ εκτέλεσε φάουλ, με τον Κατσούλη να πέφτει στην αριστερή γωνία και να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 19′ ο Ζώνας βρήκε στα αριστερά τον Ευθυμιάδη, αυτός έκανε ωραία προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, σούταρε με τον Τζήμα να μπλοκάρει τη μπάλα. Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 22′, με τον Σταύρου να πιάνει την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κέρι, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Στο 24′ το παιχνίδι διεκόπη, καθώς στο σημείο όπου κάθονταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, κάποιοι έκαψαν ένα πανό της Νίκη. Ο διαιτητής αμέσως διέκοψε το ματς, μέχρις ότου σβήσει η φωτιά, με το παιχνίδι να επαναρχίζει ύστερα από τέσσερα λεπτά.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους το παιχνίδι ήταν μέτριο, με πολλά λάθη εκατέρωθεν και τον διαιτητή Βουρνέλη να εκνευρίζει τους παίκτες του Ολυμπιακού με τα σφυρίγματά του.

Τελικά λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Νωρίτερα, ωστόσο, στο 43′, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, η μπάλα έφτασε στον Κόκα, αυτός σέντραρε από τα αριστερά, με τον Κέρι να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τζήμα.

Για να φτάσουμε στο 45′, όπου το σκορ άνοιξε για τον Ολυμπιακό. Σε σέντρα σουτ που επιχείρησε ο Κόκας έξω από την περιοχή, ο Σταύρου με κεφαλιά άλλαξε την πορεία της, στέλνοντάς της στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκανε… περίπατο. Έχοντας το σκορ υπέρ του και με τη Νίκη να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, αφήνοντας κενούς χώρους, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον τρόπο να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πέρα από τα τρία γκολ που σημείωσαν στο β’ μέρος, έχασαν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα.

Στο 47′ σουτ Φλίγκο, μετά από λάθος απομάκρυνση του Ναουμίδη, ο Τζήμας μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 49′ μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Το σουτ του Κέρι δεν βρήκε στόχο με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Τζήμα.

Η Νίκη έφτασε με αξιώσεις μπροστά από το τέρμα του Κατσούλη στο 55′. Ο Πετράκος βρήκε τον Νικλητσιώτη στα αριστερά, ο παίκτης της Νίκης σούταρε μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Αμέσως μετά, στο 55′, συνδυάστηκαν εξαιρετικά Κέρι και Ευθυμιάδης και ο τελευταίος με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή έγραψε το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους», μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας πλέον και την ψυχολογία με το μέρος τους, συνέχισαν να προσπαθούν επιθετικά, με στόχο να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Στο ο Φλίγκος πάσαρε στον Ευθυμιάδη, στο 65′, με τον μέσο των «ερυθρολεύκων» να σουτάρει άστοχα, με τη μπάλα να φεύγει πολλά μέτρα άουτ.

Στο επόμενο λεπτό διαγώνιο σουτ του Δωματά έβγαλε τη μπάλα σε κόρνερ ο Τζήμας, αποκρούοντας σωτήρια. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι «καταιγιστικός» και στο 67′ ο Ευθυμιάδης επιχείρησε τη σέντρα, ο Σταύρου δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά άουτ. Για να φτάσουμε στο 69′ όπου ο Ολυμπιακός έκανε το 3-0. Συνδυάστηκαν άψογα Κέρι και Φλίγκος, ο τελευταίος ανατράπηκε από τον Τζήμα, μέσα στην περιοχή, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει το πέναλτι. Ο Οικονόμου το εκτέλεσε, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το 3-0.

Στο 80′ αδύναμο σουτ του Σκοπελίτη μπλόκαρε ο Κατσούλης, για να γίνει στο 84′ το 4-0 για τον Ολυμπιακό. Μετά από αντεπίθεση των «ερυθρολεύκων», η μπάλα έφτασε στον Φλίγκο και αυτός με άψογο πλασέ έγραψε το 4-0 μέσα σε αποθέωση.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να πετύχει μια πολύ μεγάλη νίκη στο τοπικό ντέρμπι.

Διαιτητής: Βουρνέλης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κωτούλας (ΕΠΣ Τρικάλων), Μποζατζίδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Κόκκινη: Σταύρου (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Ζώνας, Δωματάς, Σταύρου-Κόλα, Τζήμας, Σκοπελίτης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κατσούλης, Ιωαννίδης (83′ Στουρνάρας), Ανδ. Κόκας, Ζώνας, Ντόικιτς, Οικονόμου (71′ Πότσι, 78′ λ.τρ. Μασάντο), Σταύρου, Κέρι, Δωματάς, Ευθυμιάδης, Φλίγκος.

ΝΙΚΗ: Τζήμας, Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Πετράκος, Βέργος, Νικλητσιώτης (60′ Αλεξανδρής), Μέτσε (46’Σκοπελίτης), Κόλα (81’Ματθαίου), Κορέτα.

Πηγή: The Newspaper

Pin It on Pinterest

Shares
Share This