Επιλογή Σελίδας

Τα εκπληκτικά κορίτσια του Ολυμπιακού βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 1-5 από την ισπανική Σαμπαντέλ, στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στο Κίρισι της Ρωσίας, αλλά γύρισαν προς την πλευρά τους τη ροή του αγώνα, πήγαν στα πέναλτι (κανονική διάρκεια 7-7), όπου με ηρωίδα τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, πήραν την πρόκριση, με 4-2 και συνολικό σκορ 11-9, για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου όπου θα αντιμετωπίσουν την οικοδέσποινα ρωσική Κίνεφ Κίρισι (29/04, 18:00).

Με μια εντυπωσιακό ολική επαναφορά εξουδετέρωσε την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης ο Ολυμπιακός. Οι Καταλανές έκαναν ένα εκπληκτικό δεύτερο οκτάλεπτο, χάρη στο οποίο βρέθηκαν στο +4 (5-1) στο ημίχρονο. Ωστόσο, τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη δεν πανικοβλήθηκαν και με καθαρό μυαλό και σωστές επιθέσεις επέστρεψαν στον αγώνα, μείωωσαν στο ένα γκολ στην τρίτη περίοδο (5-6) και ισοφάρισαν στην τελευταία οδηγώντας το ματς στα πέναλτι (7-7), με γκολ της Μπιανκόνι, στα 21 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήταν αλάνθαστες απέναντι στην Εστέρ, ενώ η διεθνής τερματοφύλακάς τους Χρυσή Διαμαντοπούλου ήταν αυτή που ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στις πρωταθλήτριες Ελλάδος, αποκρούοντας δύο πέναλτι των Ισπανίδων, και συγκεκριμένα των Νιούσουλ και Εσπάρ.

Αυτή ήταν μόλις η πρώτη ήττα της Σαμπαντέλ σε ημιτελικό, αφού από το 2011 και μετά, σε 5 παρουσίες της μετρούσε 9 νίκες και μόλις 1 ήττα, εκείνη στον τελικό του 2015, πάλι από τον Ολυμπιακό.

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-11 (κ.δ. 7-7, πέν. 2-4)

Οκτάλεπτα: 1-1, 4-0, 1-4, 1-2, πέν. 2-4

ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ (Γιού): Έστερ, Μ. Ορτίθ, Νέουσχουλ, Μπ. Ορτίθ 4, Ταμπάνι, Λέιτον, Κόνρντομπες, Γκαρσία, Πένα, Εσπάρ, Ντομενέκ 1, Φόρτσα 4, Σάντσεζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου, Ελευθεριάδου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 3, Ασημάκη, Μ. Πλευρίτου, Εμολο 1, Β. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 3, Σμιτ 2, Σταματοπούλου.

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ – ΜΑΤΑΡΟ 11-8

H διοργανώτρια Κίνεφ πήρε εύκολα την πρόκριση για τον τελικό, καθώς επικράτησε της άλλης καταλανικής ομάδας, της Ματαρό, με 11-8. Για τις Ρωσίδες, που στο ημίχρονο βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 9-4, η Προκόφιεβα ήταν αυτή που ξεχώρισε με 4 γκολ.

Τα οκτάλεπτα: 5-2, 4-2, 2-3, 0-1.

Οι σκόρερ:

ΚΙΝΕΦ: Προκόφιεβα 4, Ζούμπκοβα 2, Γκλίζινα 2, Κουρότσκινα 1, Κιρίλτσεβα 1, Κρίμερ 1.

ΜΑΤΑΡΟ: Μεσεγκέρ 3, Λόπεθ 2, Ντανς 2, Μπακ 1.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This