Επιλογή Σελίδας

Το πάλεψαν με πάθος τα κορίτσια του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, στο Κίρισι της Ρωσίας, πήγαν πάλι για το θαύμα, αλλά δεν κατάφεραν τελικά να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και να πάρουν το δεύτερο τρόπαιό τους στο θεσμό.

Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ηττήθηκε με 7-6 από την οικοδέσποινα Κίνεφ Κίρισι, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στην έδρα της (πρώτο τρόπαιο για την Κίνεφ, τρίτο για ρωσική ομάδα), αλλά οι κοπέλες του Ολυμπιακού παραμένουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού πόλο και με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και υπόσχονται για νέες διεθνείς διακρίσεις στο μέλλον.

Οι ερυθρόλευκες μπλοκαρίστηκαν επιθετικά από τη σκληρή άμυνα των Ρωσίδων και τον γκολκίπερ τους, από το ξεκίνημα, και βρέθηκαν να χάνουν με 4-1 στο πρώτο οκτάλεπτο. Είχαν κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω και σχεδόν κυριολεκτικά «έσπασαν» τα δοκάρια, με τις ξένες παίκτριες να μην μπορούν να βοηθήσουν, ενώ η ρωσική ομάδα είχε και την τερμάτοφύλακά της Καρνάουκ σε μεγάλη μέρα, καθώς έπιανε τα άπιαστα. Έτσι οι γηπεδούχες είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Παρόλα αυτά οι παίκτριες της ελληνικής ομάδας είχαν κρατήσει ψυχολογία και με περίσσιο πάθος, ενώ ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ και βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 7-4, στο 5.22 πριν από τη λήξη του αγώνα, λίγο έλειψε πάλι να κάνουν την ολική επιστροφή, όπως και στον ημιτελικό. Μείωσαν σε 7-5 με την Ελευθερία Πλευρίτου στο 2.26 και σε 7-6 με την Έμολο στον παίκτη παραπάνω στο 1.33, βάζοντας δύσκολα στις αντιπάλους, που τα είχαν χάσει.

Στην τελευταία επίθεση των Ρωσίδων, μάλιστα, έβγαλαν εύκολα άμυνα και απέμεναν 12 δευτερόλεπτα. Ο Παυλίδης ζήτησε αμέσως τάιμ άουτ, αλλά οι διαιτητές δεν αντιλήφθηκαν -ή δεν ήθελαν να αντιληφθούν- και η διακοπή έγινε μόλις 5 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, μέσα σε διαμαρτυρίες των ερυθρόλευκων. Τελικά η επίθεση του Ολυμπιακού δεν βρήκε στόχο και έμεινε το 6-7 που έδωσε το τρόπαιο στην Κίνεφ.

Οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 1-1, 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βλάχος): Διαμαντοπούλου Χρ., Πλευρίτου Ελ. 2, Ελευθεριάδου 1, Σώρα, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Έμολο 1, Πλευρίτου Β., Μπιανκόνι, Σμιτ, Σταματοπούλου.

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ (Καμπάνοφ): Καρνάουκ, Ζούμπκοβα, Προκφίεβα 2, Σιμάνοβιτς 1, Κουρότσκινα, Κρίμερ, Γκλίζινα 1, Κιρίλτσεβα, Καμτσάεβα, Σομπόλεβα, Ιβάνοβα 2, Ρίζκοβα 1, Λούκινα.

ΠΑΥΛΙΔΗΣ: “ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ”

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη του τελικού, είχε φανερά παράπονα για τη διαιτησία: “Δεν μας επέτρεψαν να κερδίσουμε. Είχαμε ενέργεια στο τέλος για να βγούμε στην αντεπίθεση. Χάσαμε ευκαιρίες, αλλά δεν μας έδωσαν την ευκαιρία όχι να κερδίσουμε, αλλά ούτε να ισοφαρίσουμε. Ετσι, όμως, είναι το παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Κίνεφ για τη νίκη της”, είπε χαρακτηριστικά ο Παυλίδης.

Η ΣΑΜΠΑΝΤΕΛ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ, 7-5 ΤΗ ΜΑΤΑΡΟ

Η ισπανική Σαμπαντέλ πήρε την 3η θέση στο φάιναλ φορ, καθώς επιβλήθηκε με 7-5 στον μικρό τελικό επί της Ματαρό.

Οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 1-3, 2-0.

Σκόρερ: Σαμπαντέλ: Γκαρσία 2, Ντομενέκ 2, Φόρτσα 2, Ταμπάνι 1. Ματαρό: Γκίμπσον 2, Μποναμούσα 1, Μπαχ 1, Μεσεγκέρ 1.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This