Επιλογή Σελίδας

O Seb Stafford-Bloor γράφει για 5 πράγματα που προκάλεσαν απογοήτευση από τη φετινή σεζόν στην Premier League.

Η απόλυση Ρανιέρι
Η λίστα δεν ξεκινά με τον Ιταλό για να ξύσει πληγές ή για να υπερβάλλει με ό,τι συνέβη αλλά αυτό που συνέβη στην Λέστερ σου δείχνει ότι το άθλημα δεν έχει πλέον χώρο για συναισθηματισμούς. Χωρίς αυτά που έκανε ο Κλαούντιο Ρανιέρι να λαμβάνονται υπόψη, για ακόμα μία φορά φάνηκε ποιος είναι ο ρόλος των παικτών, που όταν δεν αποφασίζουν να παίξουν έχουν στα χέρια τους ένα δυνατό όπλο. Για κάποιους, οι σημαντικές στιγμές είναι όταν έρχεται η ώρα για νέο συμβόλαιο ή όταν κάποιος συμπαίκτης αναμένεται να πάρει μεταγραφή. Η αποχώρηση του Ιταλού ήταν θέμα πολλών λόγων, όμως δυστυχώς, ήταν η σωστή απόφαση. Ομως το παραμύθι που χάρισε θα θυμίζει για πάντα τα όσα εκπληκτικά έκανε στην Λέστερ.

Η αποτυχία Γκουαρδιόλα στην Σίτι
Ξεχάστε τον βαθμολογικό πίνακα, το Champions League και το ότι δεν κατέκτησε κανέναν τίτλο. Δεν υποτίθεται ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα έκανε την Σίτι συναρπαστική; Η άφιξή του στο Νησί ήταν κάτι που αναμενόταν από πολλούς, όμως στον αγωνιστικό χώρο δεν είδαμε τα πράγματα που θεωρούνται χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του Πεπ όπως η γρήγορη επανάκτηση και η κυκλοφορία της μπάλας. Βελτιώθηκαν όμως με τον Καταλανό οι Citizens; Πιθανότατα, όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Η Σίτι ήταν ούτως ή άλλως μία από της καλύτερες ομάδες στην Αγγλία αλλά πλέον το μεγάλο της όνομα είναι στον πάγκο και υποτίθεται πως θα έφερνε μεγάλες αλλαγές και ποικιλία στην τακτική. Η παρουσία του Πεπ δημιουργεί αντικρουόμενες απόψεις, όμως επιλογές όπως αυτή του τερματοφύλακα, δεν αφήνουν πολλά πράγματα προς συζήτηση. Το γεγονός ότι δεν κατάφερε στον πρώτο του χρόνο να μεταφέρει τα πιστεύω του στους νέους παίκτες, είναι επίσης στα αρνητικά.

Τα τρελά ποσά που δόθηκαν στους ατζέντηδες
Στο ξεκίνημα του Απριλίου, το BBC μετέδωσε ότι το ποσό που δόθηκαν φέτος από τα αγγλικά κλαμπ σε ατζέντηδες αυξήθηκε κατά 38% σε σχέση με πέρυσι. Ανάμεσα στον Φεβρουάριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017 δαπανήθηκαν 220 εκατ. λίρες, τα 174 από ομάδες της Premier League. Δεν υπάρχει λόγος να γράψουμε για συγκεκριμένους συλλόγους αφού οι μάνατζερ έχουν ‘στόχο’ πάντα τις ομάδες που έχουν τα περισσότερα και τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες, όμως το όλο σκηνικό δείχνει το πόσο χρήμα κινείται γύρω από το άθλημα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στη χώρα 2.000 ατζέντηδες με δίπλωμα και το σκηνικό που έχει στηθεί δεν αναμένεται να έχει τέλος.

Η συμπεριφορά προς τον Αρσέν Βενγκέρ
Σε μια σεζόν στην οποία μπορεί να μείνει εκτός 4άδα για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, οι οπαδοί της Αρσεναλ κρίνουν την ομάδα τους σε σχέση με το παρελθόν. Ομως δείτε το λίγο από την ανθρώπινη πλευρά. Ο Αρσέν Βενγκέρ είναι ένας κύριος του αθλήματος και έχει αφήσει το σημάδι του στο αγγλικό ποδόσφαιρο, το οποίο θα μείνει για πολύ καιρό αφού αποσυρθεί. Επειτα από δύο δεκαετίες προσφοράς, το σκηνικό με τα αεροπλάνα και τα πανό Weneger-out που εμφανίζονται παντού είναι απογοητευτικό. Οι οπαδοί δίνουν τα χρήματά τους και κάπως πρέπει να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, όμως ο Βενγκέρ έχει προσφέρει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Κάποιες φορές οι ιδέες των προπονητών γερνούν μαζί τους, όμως οι οπαδοί των Gunners θα θυμούνται για πολλά χρόνια στο μέλλον τον Βενγκέρ…

Η ανικανότητα της Λίβερπουλ με τους «μικρούς»
Είναι πραγματικά εκπληκτικό από που συμβαίνει με τη φετινή Λίβερπουλ, η οποία θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον διεκδικήσει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα από την Τσέλσι, όπως κάνει η Τότεναμ. Οι Reds δεν έχασαν σε κανένα από τα παραδοσιακά μεγάλα ματς και κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους ηττήθηκαν μόλις μία φορά, από την πρωταθλήτρια, Λέστερ, με 3-1 στο τέλος του Μαρτίου. Η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ γνώρισε 6 ήττες στην Premier League και για να φτάσει σε αυτό τον αριθμό, χρειάστηκε να υποστεί ήττα-κάζο από ομάδες όπως Μπέρνλι (2-0), Μπόρνμουθ (4-3), Σουόνσι (2-3), Χαλ (2-0), Κρίσταλ Πάλας (1-2) οι οποίες είχαν στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού.

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This