Επιλογή Σελίδας

Του Αντώνη Καρπετόπουλου

Όταν κάποιος ασχολείται με την καταγραφή των συμβάντων του ελληνικού ποδοσφαίρου κοντά είκοσι πέντε χρόνια, όπως η αφεντιά μου, φτάνει κάποια στιγμή στο σημείο να πιστεύει αφελώς ότι τα έχει δει όλα. Από ένα σημείο κι έπειτα τίποτα δεν τον εκπλήσσει και τίποτα δεν τον προβληματίζει – συχνά καταλήγει και στο συμπέρασμα πως ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα συμβαίνει κι αλλού, όχι απαραίτητα στην Ευρώπη πάντως. Κι όμως πάντα αποκαλύπτεις πως κάποια πράγματα εδώ είναι μοναδικά: όσα γίνονται αυτή την εβδομάδα με τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, αυτή την περίφημη γιορτή του ποδοσφαίρου της οποίας οι διοργανωτές μοιάζουν να είναι μεθυσμένοι πριν καν αρχίσει, αποτελούν για αυτό απόδειξη. Δεν ξέρω ποια ήταν τα περίφημα δεκαπέντε προαπαιτούμενα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να γίνει το ματς. Σίγουρα ένα έπρεπε να είναι να γίνει αλκοτέστ σε όλους αυτούς, που στην απίστευτη αυτή φαρσοκωμωδία, εμπλέκονται.

Ολη νύχτα συζητούσαν

Χθες βράδυ ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έκανε μια σύσκεψη στη ΓΓΑ. Ο λόγος, από ό,τι μαθαίνω, είναι ότι ανακάλυψαν πως τα εισιτήρια του τελικού δεν είναι αριθμημένα. Γιατί δεν είναι; Γιατί τα καρεκλάκια του γηπέδου δεν έχουν αριθμούς! Ο κόσμος θα πρέπει να μπει κι ακολουθώντας μια διαδικασία «πατείς με πατώ σε» να καθίσει όπου βρει. Το πράγμα δεν είναι απλώς εξωφρενικό: είναι και νομικά κολάσιμο. Ο Βασιλειάδης, που έχει όλη την συμπάθειά μου, όπως όλοι οι σοβαροί άνθρωποι που η μοίρα τους τιμώρησε να ζουν περιτριγυρισμένοι από τρελούς, είπε ότι το ματς πρέπει να αναβληθεί: ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε μια χώρα της οποίας το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε πέρυσι στην ώρα του, με πρόσχημα ότι έλειπαν από τα γήπεδα τα ηλεκτρονικά εισιτήρια! Στην ΕΠΟ, επειδή τρέμουν το φιάσκο, είπαν «όχι το ματς θα γίνει» και βγάζανε ανακοινώσεις τα χαράματα. Θα σου βάζουν λέει πάνω στο εισιτήριο, την ώρα που περνάς, ένα αυτοκόλλητο που θα γράφει τον αριθμό θέσης και θα προσπαθήσουν σήμερα (!) να βάλουν αριθμούς στα καρεκλάκια – απορώ με τη  βιασύνη, μπορούν να το κάνουν κι από Δευτέρα – μέρα είναι. Θα μπορούσαν, αν είχαν λίγη καλή διάθεση, να κάνουν τον τελικό με ταξιθέτριες, όπως αυτές που χρησιμοποιούν π.χ τα μπουζούκια: να σε παίρνουν τα κορίτσια και να σε πηγαίνουν όπου έχει θέση, αφού παρακαλέσουν πάντα μια μαντάμ να κάνει λίγο χώρο. Μπορεί να έχει και λουλουδούδες – τα μπουζούκια μια χαρά δουλεύουν χωρίς αριθμημένα εισιτήρια.

Γιατί δέχεται κοτζάμ Υφυπουργός όλα αυτά; Γιατί στην ιεραρχία της Κυβέρνησης ο Βασιλειάδης μετράει λιγότερο από τον πρόεδρος της ΕΠΟ τον κ. Δρόσο, συντάκτη του περίφημου νόμου Παππά και τοποτηρητή την ομοσπονδία του κ. Κοντονή – για να μην ξεχνιόμαστε.         

Το φιάσκο είναι ήδη μεγάλο

Η ΕΠΟ νομίζει ότι αν γίνει ο τελικός, όποια κι αν είναι η τελική ταλαιπωρία όλων, θα αποφύγει το φιάσκο: αλλά το φιάσκο είναι ήδη τόσο μεγάλο, που γελάει ο κόσμος. Θυμίζω ότι το συγκεκριμένο γήπεδο επιλέχτηκε για να φιλοξενήσει τον τελικό την περασμένη Παρασκευή. Υποτίθεται ότι αρχικά το επιθεώρησε η Επιτροπή Κυπέλλου της ΕΠΟ και το έκρινε κατάλληλο, αλλά από τη στιγμή που η έγκριση δόθηκε όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν. Αρχικά μάθαμε ότι απλά χρειαζόταν κάποια βελτιωτικά έργα – τα οποία κανείς δεν εξήγησε. Μετά μας είπαν ότι για την αστυνομική διεύθυνση Βόλου δεν πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Στη συνέχεια μάθαμε ότι ανήκει στα Τουριστικά Ακίνητα (!), πιθανότατα να είναι και τουριστικό αξιοθέατο, γιατί από αυτό βλέπεις και βουνό και θάλασσα. Μετά όλοι ανακάλυψαν ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας – ίσως και να μην είχε ποτέ.

Κάθε μέρα συζητάνε

Δεν πρωτοσυζητήθηκε χθες βράδυ η αναβολή του αγώνα: και την Τρίτη όλη μέρα αυτό συζητούσαν, πριν η απίστευτη κωμική αυτή ιστορία συνεχιστεί με νέα επεισόδια. Ετσι μάθαμε ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες για όσους οπαδούς θα φιλοξενηθούν σε ένα ολόκληρο «πέταλο» και ότι θα τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες, (καμιά σαρανταριά, λέει…) αρκεί να βρεθούν: αν σε αυτό μπουν οι οπαδοί της ΑΕΚ, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, μετά το «Ερχόμαστε», το νέο σύνθημα θα είναι το «Κρατηθείτε». Ακολούθησε αποκάλυψη εγγράφου της Περιφέρειας Μαγνησίας, η οποία ζητούσε να γίνουν δεκαπέντε συγκεκριμένες εργασίες στο γήπεδο για να καταστεί δυνατή η διεξαγωγή του τελικού – όλα αυτά δυο μέρες πριν το παιγνίδι! Φυσικά η ΕΠΟ ακολουθεί την τακτική του «πέρα βρέχει»: μιλάνε οι πάντες (αστυνομικές διευθύνσεις, περιφερειάρχες, άνθρωποι του γηπέδου και του Δήμου Βόλου, καθώς και διάφοροι «αστέρες» της τοπικής ποδοσφαιρικής Ενωσης) εκτός από την ίδια: χθες βράδυ έβγαλε μια ανακοίνωση λέγοντας ότι ο τελικός θα γίνει και θα γράψει ιστορία – μεγάλο λάθος αφού ιστορία έγραψε ήδη! Ο κ. Δρόσος και η τοποθετημένη παρέα του στις 18 Μαϊου πάνε στη FIFA για να κριθούν για τα πεπραγμένα τους με την ελπίδα να συνεχίσουν: αναβολή του αγώνα θα έβγαζε τον Κουτσοκούμνη από τα ρούχα του. Προφανώς χθες βράδυ κατουρηθηκαν πάνω τους, μολονότι στην ομοσπονδία ανάγκη για χημικές τουαλέτες δεν υπάρχει.   

Ας τον έκαναν στη Γερμανία

Να είναι καλά η στρουθοκάμηλος, που διδάσκει ότι μπορεί να βάζεις το κεφάλι μέσα στην άμμο. Κανείς ακόμα δεν έχει εξηγήσει πως γίνεται ένα γήπεδο που το Σάββατο κρίθηκε κατάλληλο από την αρμόδια Επιτροπή της να έχει τόσα προβλήματα, ώστε να προκαλεί την παρέμβαση της Περιφέρειας, που εγγράφως απαίτησε τα στοιχειώδη, αλλά και την παρέμβαση του ίδιου του Υφυπουργού που τα έχασε ο άνθρωπος βλέποντας τα εισιτήρια! Κανείς δεν έχει εξηγήσει επίσης για ποιο λόγο έπρεπε να επιλεγεί το συγκεκριμένο γήπεδο από τη στιγμή που ακόμα και η τοπική αστυνομική διεύθυνση το χαρακτηρίζει ακατάλληλο! Κανείς δεν έχει εξηγήσει τι έκαναν οι αρμόδιοι της ομοσπονδίας μήνες ολόκληρους πριν φτάσουμε στην τελευταία αυτή εβδομάδα. Είναι δυνατόν να μην είχαν εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την περίπτωση, που ο τελικός δεν μπορεί να γίνει στο ΟΑΚΑ; Μέχρι και στη Γερμανία θα μπορούσε να γίνει με βάση την προκήρυξη!

Για κατούρημα

Πως εξηγούνται αυτά; Το πιθανότερο είναι ότι όταν από τον ΠΑΟΚ ζήτησαν να γίνει το ματς στο Πανθεσσαλικό κάθισαν όλοι σούζα! Προτίμησαν όλο αυτό το ρεζιλίκι από το να κακοκαρδίσουν τον Σαββίδη – αμφιβάλω κι αν γνώριζαν με τι είδους απίστευτους τύπους της τοπικής Ενωσης θα πρέπει να συνεργαστούν. Αν ζητούσαν βοήθεια απο τον Παπαδή ή απο τον Κάβουρα, που έχουν ωραία τσιπουράδικα στην παραλία, καλύτερα θα είχαν πάει όλα. Η ιστορία έχει κι ένα καλό: ανέδειξε το είδος της σοβαρότητας (;) του προέδρου της τοπικής Ενωσης κ. Λασκαράκη, που ήταν κι ο άνθρωπος που δήλωνε ότι κάποιος τον χτύπησε στο Καραϊσκάκη κι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών. Ο καταπληκτικός αυτός τύπος, μάλλον σε κατάσταση ευθυμίας, δήλωσε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ότι το γήπεδο είναι πλέον έτοιμο για να φιλοξενήσει και παιγνίδια του Τσάμπιονς λιγκ – προφανώς και θα είναι αρκεί οι θεατές να μην πάνε για κατούρημα. Αν και είμαι βέβαιος ότι ο Λασκαράκης είναι έτοιμος να θυσιαστεί για το καλό της εξομάλυνσης και της εξυγείανσης του ποδοσφαίρου: μπορούν άνετα να κατουρήσουν όλοι αυτόν…

Πηγή: Κάρπετ Show

Pin It on Pinterest

Shares
Share This