Επιλογή Σελίδας

Ένας νέος Σύλλογος δημιουργήθηκε στην Κατερίνη, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης Αίολος, του οποίου εγκρίθηκε, προχθές 17 Μαϊου, το καταστατικό και πλέον αποτελεί ενεργό μέρος του αθλητικού γίγνεσθαι της Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα η περίληψη της απόφασης του Ειρηνοδικίου αναφέρει τα εξής:

Με την υπ’ αριθμ. 62/2017 Διαταγή του Ειρηνοδικείου Κατερίνης εγκρίθηκε το καταστατικό του σωματείου με την επωνυμία Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης – Αίολος, που εδρεύει στον Δήμο Κατερίνης και σκοπούς την ηθική εξύψωση των νέων που έχουν έφεση για άθληση, την ανάπτυξη του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας κλ.π., όπως αυτοί αναλυτικά αναγράφονται στο από 10-04-2017 καταστατικό του.

Κατερίνη  17-05-2017
Η Πληρεξούσια Δικηγόρος
Σεϊταρίδου Σοφία
Π.Π.Γερμανού 29
ΤΚ 60134 – Κατερίνη

Οι προπονητές του νεοσύστατου Συλλόγου, Παναγιώτης Στούπας και Αστέριος Τσιουπλής, δήλωσαν σχετικά με τη φιλοσοφία του Αίολου:

“Ο σκοπός του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κατερίνης Αίολος, είναι η μύηση κι η διαπαιδαγώγηση των νέων αθλητών και αθλητριών στον αθλητισμό, μέσω του αθλήματος της πετοσφαίρισης. Με την συνεισφορά του συλλόγου μπαίνει ένα λιθαράκι στη διαμόρφωση του αθλητικού (κι όχι μόνο) χαρακτήρα των παιδιών. Αυτό επιτυγχάνεται εξασφαλίζοντας ένα υγιές περιβάλλον, αλληλοσεβασμού και συνεργασίας στο οποίο τα παιδιά συνυπάρχουν και περνούν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους. Ανεξαρτήτως της μελλοντικής τους εξέλιξης (απασχόληση σε ανώτερο ή ανώτατο επίπεδο, ή απλώς άθληση για ποιότητα ζωής), αποτελεί δέσμευση κι υποχρέωση η καθημερινή προσπάθεια εκ μέρους μας, για τη δημιουργία αυτού του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Νομοτελειακά, τα παιδιά μας θα προχωρήσουν στη ζωή τους, είτε και μέσα στο σύλλογο, είτε στο χώρο της πετοσφαίρισης, είτε εκτός αυτών, λόγω διαφορετικών προτεραιοτήτων στη ζωή τους. Πάντα, όμως, οι όμορφες αναμνήσεις, που έχουμε ακόμη κι εμείς οι ίδιοι, όταν μεγαλώνει κάποιος σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον, μας συντροφεύουν στη συνέχεια της ζωής μας. Πολλές φορές αποτελούν κι οδηγό για καθέναν από εμάς. Η πετοσφαίριση, το volley, όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι παιχνίδι. Παιχνίδι σημαίνει διασκέδαση. Είναι όμως κι άθληση, οπότε υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές συμπεριφοράς κι ανταγωνιστικότητας, τόσο εντός, όσο κι εκτός συλλόγου. Υπάρχουν οι συναθλητές και οι συναθλήτριες στο χώρο που λέγονται συμπαίκτες κι αποτελούν την δεύτερη οικογένειά μας. Αυτοί είναι που με το σεβασμό τους, την υποστήριξή τους και την ανταπόδοση που θα λάβουν εκ μέρου μας, μας βοηθούν και τους βοηθάμε στην προσπάθεια για εκπλήρωση των κοινών στόχων, μέσω της οποίας έρχεται κι η ατομική βελτίωση. Υπάρχουν οι συναθλητές και συναθλήτριες στο χώρο αυτό που λέγονται αντίπαλοι κι ο ιδρώτας τους είναι το ίδιο αλμυρός.

Η νίκη με οποιοδήποτε τρόπο κι οποιοδήποτε κόστος είναι μακριά από τη φιλοσοφία μας. Οφείλουμε να εστιάσουμε στην προσωπική κι ομαδική βελτίωση, ώστε μέσω των μικρών καθημερινών ή ετήσιων στόχων, να φτάσουμε στη διεκδίκηση του μακροπρόθεσμου. Όλων των συλλόγων οι παράγοντες, προπονητές , αθλητές και αθλήτριες, οι κριτές των αγώνων μας (διαιτητές), αλλά και οι γονείς (που εννοείτε έχουν κι αυτοί το ρόλο τους κι αποτελούν τους άμεσους συνεργάτες των συλλόγων), είναι συνοδοιπόροι σ’ αυτό το μετερίζι που λέγετε volley και σε καμιά περίπτωση εχθροί μας. Κανείς δεν είναι τέλειος και λάθη πάντα θα γίνονται. Ποτέ δεν είναι σίγουρος κανείς, αν κάνει ανά πάσα στιγμή το απολύτως σωστό. Είτε σαν παράγοντας, προπονητής, αθλητής, διαιτητής ή γονέας. Ο σκοπός είναι να βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση. Ο μπούσουλας, ο οδηγός προς σ’ αυτήν, είναι η σωστή νοοτροπία και το μεράκι όλων των εμπλεκόμενων, μακριά από προσωπικές τυχοδιωκτικές εμμονές. Μ’ αυτήν τη νοοτροπία, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, δημιουργούνται δυνατοί κι ακομπλεξάριστοι χαρακτήρες κι αναπτύσονται οι προσωπικότητες των αθλούμενων. Μαζί με τη γλυκιά ρουτίνα της καθημερινότητάς μας, την προπόνηση, βρίσκουν πραγματική εφαρμογή οι αρχαίες ρήσεις: νους υγιής εν σώματι υγιή και ευ αγωνίζεσθαι”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This