Επιλογή Σελίδας

Ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ εξομολογείται στο FourFourTwo τα παιχνίδια που σημάδεψαν την καριέρα του.

Μάιος 1986 (Νόοιτ Γκεντάχτ Γκέφεν)

«Δεν θυμάμαι ούτε την ακριβή ημερομηνία ούτε τον αντίπαλο. Το να παίζεις, όμως, για το χωριό σου στον τελικό U10 ήταν πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Όλο το σχολείο είχε έρθει να μας δει και είχαν μέχρι και πανό. Ήταν απίστευτη εμπειρία για έναν 10χρονο. Είχαμε βρεθεί πίσω στο σκορ, όμως ισοφάρισα, πριν ο κολλητός μου πετύχει το νικητήριο γκολ».

Ruud van Nistelrooy

20 Αυγούστου 1997 (Χέρενφεν – Μπρέντα 3-1)

«Εκείνο ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Eredivisie. Το ντεμπούτο μου με την Χέρενφεν ήταν τεράστια στιγμή για μένα. Έπαιζα στην τρίτη κατηγορία για τρία χρόνια, έτσι το να σκοράρω στο πρώτο μου παιχνίδι στο κορυφαίο επίπεδο ήταν απίστευτο. Η Χέρενφεν ήταν ιδιαίτερος σύλλογος. Έπαιξα εκεί μόνο για ένα χρόνο, όμως μου έδωσε την ευκαιρία να εξελιχθώ. Έμαθα πολλά και πάντα θυμάμαι τις μέρες μου εκεί».

25 Νοεμβρίου 1998 (Ελσίνκι – Αϊντχόφεν 1-3)

Ruud van Nistelrooy

«Όταν έκανα χατ τρικ στο πρώτο μου παιχνίδι στο Champions League, είπα στον εαυτό μου: αυτή είναι τεράστια στιγμή! Έπρεπε να πάρω μία ανάσα και να σκεφτώ όλα αυτά που ήθελα να πετύχω όταν ήμουν πιτσιρικάς. Μου έδωσε πίστη και αυτοπεποίθηση, ώστε να κυνηγήσω το όνειρό μου και να κοιτάξω ακόμη ψηλότερα».

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

19 Νοεμβρίου 2003 (Ολλανδία – Σκωτία 6-0)

«Έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι στα πλέι οφ του Euro, όλη η χώρα μας χαρακτήριζε εθνική καταστροφή. Δεν πιστεύαμε ότι θα επιβιώσουμε. Η πίεση ήταν τεράστια. Έτσι, ήμασταν στην τσίτα ενόψει του δεύτερου αγώνα. Είπαμε: πρέπει να τους διαλύσουμε εντός έδρας. Και το κάναμε. Η πίεση ήταν τόσο μεγάλη, όση και η ανακούφιση που ακολούθησε. Τα συναισθήματα ήταν τρελά. Τελικά, φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά».

27 Απριλίου 2003 (Τότεναμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2)

«Η Άρσεναλ έδειχνε σίγουρη για το πρωτάθλημα, όμως κάναμε εντυπωσιακό σερί στο τέλος και χρειαζόμασταν μόλις μία νίκη στις τελευταίες αγωνιστικές, για να τερματίσουμε στην κορυφή. Ξέραμε ότι αν κερδίζαμε την Τότεναμ, θα κάναμε τεράστιο βήμα. Ο Σκόουλς και εγώ σκοράραμε στη νίκη στο White Hart Lane. Στο τέλος πανηγυρίσαμε και τον τίτλο. Το συναίσθημα ήταν απίστευτο. Η Άρσεναλ είχε εκπληκτική ομάδα τότε, οπότε το ότι καταφέραμε να την ξεπεράσουμε ήταν άθλος».

9 Ιουνίου 2007 (Σαραγόσα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2)

«Το παιχνίδι ήταν… ηλίθιο. Ήμασταν ισόβαθμοι με την Μπαρτσελόνα στη βαθμολογία. Δύο λεπτά πριν το τέλος εκείνοι κέρδισαν με 2-1 την Εσπανιόλ και εμείς χάναμε 2-1 από τη Σαραγόσα. Τότε, σκόραρα την ίδια στιγμή που η Εσπανιόλ ισοφάριζε. Ήμασταν και πάλι ισόβαθμοι. Οι οπαδοί της Ρεάλ τρελάθηκαν. Μόνο σε τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις πόσο όμορφο και τρελό είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν τρελό όταν μοιραστήκαμε τα συναισθήματά μας με τόσο κόσμο. Κερδίσαμε τη Μαγιόρκα την τελευταία αγωνιστική και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα».

Πηγή: Gazzetta – Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This