Επιλογή Σελίδας

Ο Maverick Viñales πήρε τη νίκη σε ένα απίστευτο γαλλικό Grand Prix, ενώ ο Valentino Rossi έπεσε στον τελικό γύρο, και ο Johann Zarco κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Ο Viñales είχε οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος της κούρσας στο Le Mans, μετά την προσπέραση επί του τοπικού ήρωα Zarco, καθώς ο Rossi κρατήθηκε από κοντά τρίτος.

Ο Rossi πέρασε τον Zarco με έξι γύρους να απομένουν πριν ξεκινήσει γρήγορα να φτάνει τον Viñales, ολοκληρώνοντας μια κίνηση προσπεράσματος στο Dunlop Chicane με τρεις γύρους να απομένουν.

Ο Viñales παρέμεινε κολλημένος στο πίσω μέρος του Rossi, καθώς το ζευγάρι ξεκίνησε τον τελικό γύρο τους χωρισμένο από μόλις λίγα δέκατα και πήρε το προβάδισμα όταν ο Rossi πήγε ανοιχτά στο Garage Vert.

Ο Rossi ανασυντάχτηκε και ακολούθησε τον Viñales κατά μήκος της πίσω ευθείας, μόνο για να πέσει στη Garage Bleu, αφήνοντας τον Viñales για να πάρει την τρίτη του νίκη στη σεζόν.

Ο Dani Pedrosa πήρε τη τελική θέση του βάθρου για την Honda, καθώς ο Marc Marquez έπεσε από την τέταρτη θέση στο chicane της Dunlop στον 18ο γύρο ενώ κυνηγούσε τις Yamaha.

Ο Andrea Dovizioso της Ducati ήταν τέταρτος μπροστά από την LCR Honda του Cal Crutchlow και τον Jorge Lorenzo στη δεύτερη εργοστασιακή Desmosedici.

Ο Jonas Folger στην άλλη Tech 3, ο Jack Miller (Marc VDS Honda), ο Loris Baz (Avintia Ducati) και ο Andrea Iannone (Suzuki) ολοκλήρωσαν το top10.

Κατάταξη

Βαθμολογία

Πηγή: F1 Fan

Pin It on Pinterest

Shares
Share This