Επιλογή Σελίδας

Τρεις “στροφές” απομένουν για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος της Football League και η “μάχη” για την παραμονή στην κατηγορία δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αν και με βάση την τωρινή εικόνα του βαθμολογικού πίνακα Καλλιθέα και Πανελευσινιακός βρίσκόνται στην πιο δύσκολη θέση με την ομάδα της Αθήνας να έχει ουσιαστικά μαθηματικές ελπίδες μιας και απέχει οκτώ βαθμούς από τα 14α Χανιά, τα οποία αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική στην Κρήτη, ενώ οι “σταχυοφόροι” είναι στο -4 (υστερούν στην ισοβαθμία με τα Χανιά). “Κομβικό” είναι το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Πανελευσινιακό (στον “Ελ Πάσο”), το οποίο πιθανότατα θα κρίνει αν οι Καλλιθεάτες θα μείνουν “ζωντανοί”, αν οι Ελευσινιώτες θα μπουν πιο γερά στο “κόλπο” της παραμονής ή αν θα Χ-άσουν και οι δυο…
Από εκεί και πέρα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αχαρναϊκός και Αιγινιακός έχουν απόσταση επτά βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη και ψάχνουν τρεις βαθμούς για να είναι εξασφαλισμένοι 100% ακόμα και στα πιο απίθανα σενάρια πολλαπλών ισοβαθμιών. Πλεονέκτημα έναντι του Πανελευσινιακού έχει και ο Κισσαμικός αλλά και τα Χανιά με πέντε και τέσσερις βαθμούς προβάδισμα.

Η βαθμολογία των ομάδων που εμπλέκονται στη “μάχη” της παραμονης
10. Αναγέννηση Καρδίτσας 35
11. Αχαρναϊκός 35
12. Αιγινιακός 35
13. Κισσαμικός 33
14. ΑΟ Χανιά 32
15. Πανελευσινιακός 28
16. Καλλιθέα 24

Τα εναπομείναντα παιχνίδια

32η αγωνιστική (Κυριακή 28-05-2017, 17.00)
Τρίκαλα – Χανιά
Πανελευσινιακός – Καλλιθέα
Αχαρναϊκός – Αναγέννηση Καρδίτσας
Κισσαμικός – Αγροτικός Αστέρας
Πανσερραϊκός – Αιγινιακός

Εκτός από το Πανελευσινιακός – Καλλιθέα που αναφέρθηκε παραπάνω, κομβικό παιχνίδι για τη σωτηρία είναι το ματας ανάμεσα στον Αχαρναϊκό και την Αναγέννηση Καρδίτσας όπου όποιος κερδίσει εξασφαλίζεται και μαθηματικά, ό,τι και αν γίνει στο “Ελ Πάσο”. Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα πρέπει να δουν το αποτέλεσμα του Καλλιθέα – Πανελευσινιακός για να ξέρουν αν έχουν σωθεί ή η αγωνία θα παραταθεί. Ο ισόβαθμός τους Αιγινιακός έχει δύσκολο έργο απέναντι στον υπολογίσιμο Πανσερραϊκό στις Σέρρες ενώ δύσκολη αποστολή έχουν και τα Χανιά που εν μέσω προβλημάτων ταξιδεύουν στα Τρίκαλα για να κοντραριστούν με την ισχυρή, αν και αδιάφορη, τοπική ομάδα. Θεωρητικά πιο εύκολο είναι το “έργο” του Κισσαμικού επειδή παίζει εντός έδρας, υποδεχόμενος τον Αγροτικό Αστέρα, στην Κρήτη.

33η αγωνιστική (04-05-2017, 17.00)
Απόλλων Σμύρνης – Χανιά
Καλλιθέα – Τρίκαλα
Παναιγιάλειος – Πανελευσινιακός
Αναγέννηση Καρδίτσας – ΟΦΗ
Αιγινιακός – Αχαρναϊκός
Κισσαμικός – Πανσερραϊκός

Αν η Καλλιθέα κερδίσει τον Πανελευσινιακό, αυτό θα σημαίνει ότι παραμένει “ζωντανή” στη “μάχη” της σωτηρίας, καθιστώτας παράλληλα αδιάφορους τον Αιγινιακό, τον Αχαρναϊκό και την Αναγέννηση Καρδίτσας. Σε αυτή την περίπτωση, οι Καλλιθεάτες θα υποδεχθούν τα Τρίκαλα με στόχο μόνο τη νίκη ενώ ο Πανελευσινιακός θα ταξιδέψει στο Αίγιο για να κοντραριστεί με τον Παναιγιάλειο. Τα Χανιά θα έχουν πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα στη Ριζούπολη ενώ πάλι εντός έδρας θα παίξει ο Κισσαμικός, με τον Πανσερραϊκό. Εντός έδρας αγώνας για την Αναγέννηση Καρδίτσας, με τον ισχυρό αλλά αδιάφορο ΟΦΗ ενώ το αποτέλεσμα του Αιγινιακός – Αχαρναϊκός θα μπορεί να σώσει μια ή και τις δυο ομάδες, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

34η αγωνιστική (11-05-2017, 17.00)
Χανιά – Καλλιθέα
Λαμία – Αναγέννηση Καρδίτσας
Πανελευσινιακός – Αγροτικός Αστέρας
ΟΦΗ – Αιγινιακός
Αχαρναϊκός – Κισσαμικός

Τον υπέρ πάντων αγώνα θα δίνει η Καλλιθέα την τελευταία αγωνιστική στα Χανιά, αν έχει κατορθώσει ως τότε να έχει το απόλυτο. Ο Πανελευσινιακός θα υποδέχεται στο φινάλε τον αδιάφορο Αγροτικό Αστέρα ενώ ο Κισσαμικός θα “δοκιμάζεται” στην έδρα του πιθανότατα αδιάφορου Αχαρναϊκού. Τέλος, Αναγέννηση Καρδίτσας και Αιγινιακός πιθανότατα θα είναι αδιάφοροι στην αυλαία του πρωταθλήματος, αν τυχόν όμως δεν έχουν “ξεμπλέξει” μέχρι την 33η αγωνιστική, θα έχουν δύσκολο έργο στις έδρες της Λαμίας και του ΟΦΗ αντίστοιχα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This