Επιλογή Σελίδας

Το πάλεψε ο Ολυμπιακός στον προημιτελικό του Φάιναλ Σιξ του Τσάμπιονς Λιγκ υδατοσφαίρισης, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στη Βουδαπέστη, έκανε μια εκπληκτική επιστροφή στο ματς από τα πέντε γκολ διαφορά (έχανε 7-2 στο ημίχρονο), αλλά στο τέλος λύγισε και ηττήθηκε με 11-8 από τους Κροάτες.

Έτσι, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να προκριθούν στον ημιτελικό της διοργάνωσης, δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και δεν κατάφεραν να εκδικηθούν τη Γιουγκ για την ήττα τους στον περσινό τελικό που τους στέρησε τότε το τρόπαιο. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής (26/5, 18.30) θα παίξουν για τις θέσεις 5η-6η κόντρα στον ηττημένο του άλλου προημιτελικού  Έγκερ – Μπρέσια. Η Γιουγκ θα αντιμετωπίσει την Προ Ρέκο στον έναν από τους δύο ημιτελικούς.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ένα κακό πρώτο ημίχρονο όπου ήταν αρνητικός στον τομέα όπου συνήθως υπερέχει, στην άμυνα, ενώ δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά, με τον Μπίγιατς να κατεβάζει τα ρολά και με τα ατού του εξουδετερωμένα.  Έτσι, η Γιουγκ, που έβρισκε εύκολα στόχο, με πλουραλισμό στην επίθεση, κατάφερε να προηγείται με 7-2 στο τέλος του δεύτερου οκταλέπτου.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ένας μεταμορφωμένος Ολυμπιακός κατάφερε μέσα σε λιγότερα από πέντε λεπτά να πετύχει πέντε γκολ και να φέρει το ματς στα ίσα! Με δύο γκολ από τον Γεννηδουνιά (κορυφαίος των ερυθρολεύκων με 4) και από ένα από τους Μυλωνάκη, Φουντούλη και Κολόμβο οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 7-7. Κάπου εκεί όμως ήρθε η αντίδραση από τη Γιουγκ, η οποία με ένα δικό της επί μέρους 3-0 με δύο τρομερά σουτ από τον Γκαρσία Γκαντέα και ένα γκολ από τον Βρλιτς κατάφερε να ολοκληρώσει την τρίτη περίοδο όντας μπροστά στο σκορ με 10-7.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι Κροάτες άλλαξαν και πάλι την άμυνά τους μη επιτρέποντας να περνά η μπάλα στους Κολόμβο και Μουρίκη και στην επίθεση έπαιζαν με το χρόνο. Ο Γεννηδουνιάς στον παραπάνω με ένα λεπτό να απομένει για το τέλος μείωσε σε 8-10 με τον Μάρκοβιτς να διαμορφώνει το τελικό 11-8 με τη λήξη του αγώνα.

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-4, 5-3, 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θ. Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γεννηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Μπούσλιε, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος 2, Γιάνοβιτς, Εσπανιόλ, Γαλανόπουλος.

ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (Β. Κόμπεσακ): Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς 1, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 1, Γκαρσία Γκαντέα 2, Μάρκοβιτς 2, Παυλίσεβιτς, Βρίλιτς 2, Περόνε Ρόχα 2, Μπένιτς, Ομπράντοβιτς 1, Πόπαντιτς.

Διαιτητές: Μπους, Ναούμοφ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This