Επιλογή Σελίδας

Το πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας καθώς και την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία πανηγύρισε ο Ποσειδώνας Πόρων Πλαταμώνα Παντελεήμονα, επικρατώντας με 2-1 της τυπικά γηπεδούχου ΑΕ Καρίτσας στο ουδέτερο γήπεδο του Βατανιακού, στον επαναληπτικό τελικό της Κυριακής. Αυτή τη φορά η υπέρβαση δεν έγινε από τους Καριτσιώτες που μετά τη νίκη τους το προηγούμενο Σάββατο, έψαχναν μια ακόμη νίκη για να στεφθούν πρωταθλητές, σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα που είχε την πολυτέλεια και της ισοπαλίας, αλλά τελικά έφτασε στην επικράτηση και έκλέισε με τον ιδανικό τρόπο τη φετινή χρονιά, κατακτώντας μετά το Κύπελλο και τον πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας. Το “δρόμο” της νίκης για την ομάδα του Ποσειδώνα “άνοιξε” στο 45′ ο Καλαμπάκας όμως οι Καριτσιώτες “απάντησαν” στο 60′ με τον Ταρασιάδη. Το τελικό 1-2 που χάρισε την άνοδο στην ομάδα της Νότιας Πιερίας πέτυχε ο Κυρτέγος στο 80′, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε κόντρα στην ομάδα του χωριού του και στο φινάλε καταχειροκροτήθηκε από όλους τους θεατές, βγαίνοντας αλλαγή. Για την εξέλιξη του αγώνα υπήρχε ραδιοφωνική ενημέρωση από τον Χρήστο Ξανθόπουλο στην εκπομπή του Δημήτρη Πάππα “katerinsport on air”, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή 17.00-19.00 στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2 FM.

Το “φιλμ” του αγώνα
8′ Συνδυασμός των Καριτσιωτών από δεξιά με Μητράκα, Ταρασιάδη, Τρικαλόπουλο και τελικό αποδέκτη τον Μαυρίνη ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Ποσειδώνα.
17′ Σουτ του Παυλίδη, συρτό και δυνατό, έδιωξε ο Τσιλεγκερίδης.
18′ Δυνατό σουτ του Κυρτέγου, απομάκρυνε ο Τσιλεγκερίδης.
28′ Ο Μαυρίδης τροφοδότησε τον Τρικαλόπουλο που γύρισε για τον Ταρασιάδη, με τον Σδούγκα να διώχνει με τάκλιν.
42′ Σουτ του Κυρτέγου από δεξιά, ο Τσιλεγκερίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
45′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Κυρτέγος σέντραρε από δεξιά και ο Καλαμπάκας με προβολή στο δεύτερο δοκάρι άνοιξε το σκορ γα τον Ποσειδώνα.
59′ ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Μαυρίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Δεμιρτζόγλου έπιασε την κεφαλιά “ψαράκι”, ο Γκεβρέκης απέκρουσε όμως η μπάλα κατέληξε στον Ταρασιάδη που με σουτ ισοφάρισε σε 1-1 για την ΑΕ Καρίτσας.
81′ ΓΚΟΛ! 1-2: Ο Παυλίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος της καριτσιώτικης άμυνας και έκανε το σουτ με τον Τσιλιγκερίδη να διώχνει, η μπάλα όμως έφτασε στον Κυρτέγο που από το ύψος του πέναλτι με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
90′ Ο Γκουδάρας έκανε το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι του Τσιλεγκερίδη.

Τον αγώνα διηύθυνε ο Παπαργυρίου με βοηθούς τους Γιαμούζη και Μηνούδη ενώ τέταρτος διαιτητής ήταν ο Ασλανίδης.

Κίτρνες κάρτες αντίκρυσαν οι Παπαστεργίου, Μπουτογιάννης και Τζιάμας της ΑΕ Καρίτσας και ο Τροΐρης της ΑΕ Ποσειδών ΠΠΠ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕ Καρίτσας (Σάκης Λιάγκας): Τσιλεγκερίδης, Τζιάμας (85′ Ελισιάδης), Αετός, Μπουτογιάννης, Ευθυμιάδης, Δαλαμήτρας, Παπαστεργίου (58′ Δεμιρτζόγλου), Τρικαλόπουλος, Ταρασιάδης, Μητράκας (58′ Ανδρονικίδης), Μαυρίδης.
ΑΕ Ποσειδών ΠΠΠ (Παναγιώτης Παρασίδης): Γκεβρέκης, Σδούγκας, Αποστολίδης, Κολαξίδης, Κατσαρός, Τροΐρης, Οικονόμου (88′ Γιαπιτζής), Παυλίδης, Χρυσόπουλος (70′ Γκουδάρας), Κυρτέγος (90’ Γκανάβας), Καλαμπάκας.

φωτό: imerisiapierias

Pin It on Pinterest

Shares
Share This