Επιλογή Σελίδας

Ο αναβάτης της Ducati Andrea Dovizioso εξασφάλισε την πρώτη του νίκη στη σεζόν μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα στα πάτρια του εδάφη στο Mugello, νικώντας τον πρωτοπόρο Maverick Vinales. 

Έχοντας περάσει κάποιες δύσκολες στιγμές μετά από μια τροφική δηλητηρίαση, ο Dovizioso δεν φαινόταν εντάξει για να διεκδικήσει τη νίκη στις πρώτες φάσεις του αγώνα, καθώς έπεσε πίσω από τον teammate του Jorge Lorenzo νωρίς.

Ο Lorenzo απόλαυσε την πρώτη περίοδο του αγώνα στην πρώτη θέση καθώς πέρασε τον Valentino Rossi για το προβάδισμα στην αρχή του δεύτερου γύρου, αλλά ο Ισπανός δεν μπορούσε να παραμείνει στην πρώτη θέση και σύντομα έπεσε πίσω. 

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε έναν αγώνα τεσσάρων αναβατών μεταξύ του poleman Vinales, ο οποίος πήρε το προβάδισμα πίσω από την Yamaha του teammate του στην Scarperia (στροφή 4), ο Rossi, ο Dovizioso και η Pramac Ducati του Danilo Petrucci.

Ο Vinales είχε το πλεονέκτημα για ένα μεγάλο μέρος του αγώνα και φάνηκε να είναι στην πορεία για την τέταρτη του νίκη σε έξι αγώνες, αλλά ο Dovizioso έμεινε κοντά στο δίδυμο της Yamaha και πήρε το προβάδισμα στον 14ο γύρο στην San Donato.

Την ίδια στιγμή, ο Petrucci πέρασε μπροστά από τον Rossi για την τρίτη θέση και στον επόμενο γύρο πέρασε τον Vinales για τη δεύτερη στην Bucine, επιτρέποντας στον Dovizioso να χτίσει ένα μικρό πλεονέκτημα στην κορυφή.

Ο Vinales ξαναπέρασε τον Petrucci στον 20ο γύρο για τη δεύτερη θέση, αλλά ο Dovizioso παρέμεινε μακριά και ο εργοστασιακός αναβάτης πέρασε τελικά την γραμμή του τερματισμού 1.281s μπροστά από τον Vinales και πήρε την τρίτη του νίκη στο MotoGP.

Έτσι σηματοδότησε την πρώτη νίκη της Ducati στο Mugello από το θρίαμβο του Casey Stoner το 2009, καθώς και την πρώτη για έναν Ιταλό αναβάτη από την τελευταία νίκη του Rossi το 2008.

Η δεύτερη θέση επέτρεψε στον Vinales να ανοίξει τη διαφορά του από την δεύτερη θέση στους 26 βαθμούς, με τον Dovizioso να ανεβαίνει στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των αναβατών μπροστά από τον Rossi.

Ο Petrucci κράτησε πίσω του τον Rossi για να ολοκληρώσει το βάθρο με την Pramac GP17 για να πάρει το δεύτερο του τερματισμό στην πρώτη τριάδα στο MotoGP στην καριέρα του.

Ο Alvaro Bautista έφερε την ενός έτους παλαιώτερη Aspar Ducati στην απίθανη πέμπτη θέση, κρατώντας πίσω του τον πρωταθλητή Marc Marquez για το δεύτερο μισό του αγώνα.

Από την έκτη θέση στο grid, ο Marquez έτρεξε στην πέμπτη στα αρχικά στάδια, αλλά σύντομα έχασε την επαφή με την ηγετική ομάδα και έπεσε στην έκτη θέση, πίσω από τον Bautista στην στροφή 11 και παρέμεινε πίσω για το υπόλοιπο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει μια σοβαρή αντεπίθεση.

Ο Johann Zarco που πήρε την τρίτη θέση στο Le Mans πήρε την έβδομη θέση με την Tech 3 Yamaha αφού πέρασε τον Lorenzo, με την Ducati του Michele Pirro και την Suzuki του Andrea Iannone να ολοκληρώνουν την κορυφαία δεκάδα.

Ο Dani Pedrosa βρισκόταν στην έκτη θέση με την δεύτερη εργοστασιακή Honda, αλλά έπεσε σημαντικά κατά το δεύτερο μισό του αγώνα και τελικά συγκρούστηκε με τον Cal Crutchlow της LCR στον τελευταίο γύρο στην στροφή 11.

Αυτό προώθησε τον Tito Rabat στην 11η θέση, την καλύτερη των Marc VDS Honda, ακολούθησε η δεύτερη μοτοσυκλέτα της Pramac του Scott Redding, η Tech 3 του Jonas Folger, ο Hector Barbera (Ducati Avintia) και ο Jack Miller (Marc VDS Honda).

Οι μόνοι άλλοι δύο αναβάτες που δεν τερμάτισαν, εκτός από τον Pedrosa και τον Crutchlow ήταν ο Aleix Espargaró (Aprilia), ο οποίος είχε άκυρη εκκίνηση πριν εγκαταλείψει και ο Pol Espargaro (KTM), ο οποίος υπέστη ένα μηχανικό πρόβλημα.

Η κατάταξη του αγώνα

O Maverick Vinales παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης των αναβατών, με δεύτερο πλέον τον Andrea Dovizioso και τρίτο τον Valentino Rossi. Στην κατάταξη των ομάδων, η Movistar Yamaha συνεχίζει να να βρίσκεται στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος. Αναλυτικά:

Κατάταξη αναβατών:

Κατάταξη κατασκευαστών και ομάδων:

Πηγή: F1 Fan

Pin It on Pinterest

Shares
Share This