Επιλογή Σελίδας

Του Σούλη Μέζου

Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής είχαν σήμερα την τέλεια μέρα στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου ιστιοπλοΐας που διεξάγεται στο Σαντατέρ της Ισπανίας.

Το ελληνικό δίδυμο των 470, έδειξε (κυριολεκτικά) ποιος είναι το αφεντικό κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας της διοργάνωσης. Δύο ιστιοδρομίες και δύο πρώτες θέσεις, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσουν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Μάλιστα, Μάντης και Καγιαλής ξεφορτώθηκαν την 2η ιστιοδρομία της 1ης μέρας που ήταν η 4η θέση και έτσι έφτιαξαν διαφαρά από τους δεύτερους Αυστριακούς Μπέργκερ και Μαχρ. Το ελληνικό πλήρωμα έχει πλέον 4 βαθμούς ποινής ενώ οι Αυστριακοί εννέα και ακολουθεί η Βρετανία με 17.

Η Βασιλεία Καραχάλιου ξεκίνησε με την 5η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία, όμως στη δεύτερη δεν τα πήγε καλά (11η) με αποτέλεσμα να την «πετάξει» και να παραμείνει όμως στην πρώτη τριάδα της γενικής. Προηγείται η Βελγίδα Βαν Άκερ με 4 βαθμούς, ακολουθεί η Δανέζα Ρίντομ με 7 και στην τρίτη θέση η Καραχάλιου με 14.

Μικρή άνοδο σημείωσε ο Παύλος Κοντίδης στα ράντιαλ, καθώς στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες είχε μία 11η και μία 1η θέση με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 8η θέση της γενική κατάταξης έχοντας 21 βαθμούς ποινής, με το Γάλλο Ζαν Μπαπτίστ Μπερνάζ να είναι πρώτος με πέντε.

Πηγή: Sports Feed

Pin It on Pinterest

Shares
Share This