Επιλογή Σελίδας

Οι ιστοσελίδες και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, με εκατομμύρια ανθρώπους να σχολιάζουν τις εξελίξεις στην προσωπική τους ζωή αλλά και τα τεκταινόμενα σε όλο τον κόσμο. Ο αθλητισμός δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, ιδιαιτέρως όταν μιλάμε για έναν τόσο εμπορικό αγώνα όπως τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα τελευταία-κυρίως- χρόνια, οι φίλαθλοι απολαμβάνουν τα αθλητικά γεγονότα και μοιράζονται συναισθήματα, εικόνες ή και πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων. Αυτό συνέβη και στον φετινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Κάρντιφ. Η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε περισσότερους από 900.000 «διαδικτυακούς» οπαδούς, υπερασπιζόμενη τον τίτλο της, ενώ το όνομά της χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον.

Η Adglow, εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα της τεχνολογίας και των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, παρουσίασε την έκθεσή της σχετικά με ότι συνέβη στα κοινωνικά δίκτυα κατά τη διάρκεια του τελικού, εστιάζοντας στο Facebook, Instagram και το Twitter.

Στο Facebook, μέχρι και 34 εκατομμύρια άνθρωποι ασχολήθηκαν με το παιχνίδι, με 900.000 από αυτούς να βρίσκονται στην Ισπανία. Ένα μεγάλο κοινό, που με τη σειρά του παρήγε πάνω από 98 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις. Στο Instagram ήταν 14 εκατομμύρια οπαδοί που παρήγαν 50 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις και στο Twitterδημοσιεύτηκαν συνολικά 9 εκατομμύρια tweets που σχετίζονται με τον αγώνα. Είναι ενδιαφέρον, πως η Ισπανία δεν αποτελεί μέρος των κορυφαίων πέντε χωρών με το περισσότερο κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις πρώτες τρεις να είναι Ινδονησία, Βραζιλία και Μεξικό. 

Όσο για τους παίκτες, που αναφέρθηκαν περισσότερο στο Facebook ήταν Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάντζουκιτς και Κασεμίρο, που σκόραραν. Μια σχεδόν πανομοιότυπη κατάσταση επαναλαμβάνεται στο Twitter, όπου υπάρχει και ο Μπουφόν, αλλά και ο…Μέσι, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση.

Η εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης με το τρόπαιο δημοσιεύθηκε πάνω από 70.000 φορές, ενώ στο Facebook ξεπέρασε τα 1,5 εκατομμύρια «αρέσει». Όμως η στιγμή με τον μεγαλύτερο αριθμό των δημοσιεύσεων ήταν το τελικό σφύριγμα, με 112.000 tweets το λεπτό.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This