Επιλογή Σελίδας

Ο γεννημένος το 2000 combo γκαρντ του Πιερικού Αρχέλαου Κώστας Τσιρογιάννης είναι ένας από τους πιτσιρικάδες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πρόοδο τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο 17χρονος ξεκίνησε να αγωνίζεται πέντε λεπτά στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κι έφτασε να παίζει 25, βοηθώντας αποφασιστικά την ομάδα της Κατερίνης να πετύχει τους στόχους της. Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του Τσιρογιάννη και στο εφηβικό. Πρώτα ηγήθηκε της πορείας που πραγματοποίησε ο Πιερικός Αρχέλαος προς την κορυφή στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ και κατόπιν κέρδισε τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ στο Πανελλήνιο Εφήβων, που διεξήχθη στην πόλη του.

Η σωματική διάπλαση του Τσιρογιάννη και το ταλέντο που διαθέτει υπόσχονται ότι μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία σε επαγγελματικό επίπεδο, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει να δουλεύει και να γίνεται καλύτερος. Ο 17χρονος είναι ξύπνιος και ικανός να διαβάζει το παιχνίδι, ωριμάζοντας. Στο σουτ, ωστόσο, έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Η σταθερή απειλή έξω από τη γραμμή των 6μ.75 είναι κάτι που θα χρειαστεί στο νεαρό, προκειμένου να αγωνιστεί στο επόμενο επίπεδο, όπως και η ενδυνάμωση του σώματός του. Ο Τσιρογιάννης έχει μακριά χέρια και σωματική διάπλαση για μπάσκετ. Μάλιστα, το κορμί του θυμίζει παλιούς Γιουγκοσλάβους γκαρντ. Θεωρείται βέβαιο, λοιπόν, ότι αν εξειδικευθεί στη θέση του πλέι μέικερ, αν δουλέψει περισσότερο στο αθλητικό κομμάτι, αν δυναμώσει και φτιάξει τα πατήματά του, θα αντιμετωπίσει επιτυχώς και πολύ σκληρότερους αντιπάλους στο μέλλον.

Ο Τσιρογιάννης είναι ένας από τους ελάχιστους νέους που συνδυάζουν σχολείο και μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο. Ο 17χρονος είναι μαθητής του… 20 και φιλοδοξεί να γίνει γιατρός, για την ακρίβεια αθλητίατρος. Αυτό προφανώς είναι και το λεπτό σημείο στην περίπτωσή του νεαρού, ο οποίος θα προσπαθήσει και την προσεχή σεζόν να μοιράσει το χρόνο του αρμονικά. Ο Τσιρογιάννης γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει και τις προτεραιότητές του. Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, υπάρχουν όχι μόνο καλές Πανεπιστημιακές Σχολές, αλλά και καλές ομάδες μπάσκετ…

 

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

A-E

1

ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

Α

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ-ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Α, Α, Α

2

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Α

 

ΔΙΑΘΕΣΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΠΑΘΟΣ

Α, Α, Α

3

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Α-

 

ΤΑΧΥΤΗΤΑ-ΔΥΝΑΜΗ-ΑΛΤΙΚΟΤΗΤΑ

Α-, Β, Β

4

FOOTWORK

Α-

5

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΛΑΣ

Α

 

ΥΠΟΔΟΧΗ- ΠΑΣΑ

Α, Α

 

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ-ΑΛΛΑΓΗ ΡΥΘΜΟΥ

Α-, Α-

6

ΚΙΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Α-

 

ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΧΩΡΟΥ-ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Α-, Α

7

ΑΤΟΜΙΚΗ / ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

Α, Α

 

SPRINT BACK-ΑΜΥΝΤΙΚΟ TRANSITION

Α, Α

 

ΑΜΥΝΑ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ – ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ

Α, Α-

8

ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ

Β+

 

BOX OUΤ-ΑΜΥΝΤΙΚΟ-ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ

Β, Β, Β

 

ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Α, Α-

9

ΣΟΥΤ

Β+

 

ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ – ΣΟΥΤ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ – ΣΟΥΤ ΣΕ ΣΤΑΣΗ

Α, Α-, Α-

10

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Α-

 

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ-ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Α, Α

 

ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Α-, Α-

 
 Πηγή: Euro Hoops

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This