Επιλογή Σελίδας

Σε θρίαμβο της παράταξης Κοκαβίδη εξελίχθηκαν οι εκλογές στον ΣΦΚ Πιερικός, με τον ιστορικό σύλλογο της Πιερίας να αλλάζει σελίδα. Το πλειοψηφούν σχήμα εξέλεξε 13 συμβούλους στο νέο δεκαπενταμελές ΔΣ, ενώ από την πλευρά του απερχόμενου Προέδρου, Παναγιώτη Διακουμάκου, εξελέγη οριακά μόνον ο ίδιος, ως 15ος. Εντυπωσιακή η επίδοση της Κατερίνας Παναγιωτίδου, η οποία ως εκπρόσωπος του τμήματος βόλεϋ ήταν κοινή υποψήφια και των δυο παρατάξεων και αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς. Η Παναγιωτίδου είναι και αυτή που ως πρωτεύσασα, βάσει του καταστατικού, θα καλέσει τα μέλη για να συνεδριάσουν και να προκύψει το νέο διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο Πρόεδρος αναμένεται να είναι ο Γιώργος Κοκαβίδης, ως επικεφαλής της σχήματος.

Αποχώρηση Συμεωνίδη από την “κούρσα”

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο Γιάννης Συμεωνίδης με προσωπική του δήλωση στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του από τη “μάχη” για το “τιμόνι” του ΣΦΚ Πιερικός, κάτι που βέβαια ήταν γνωστό καθώς δεν είχε καταθέσει υποψηφιότητα μέχρι το τέλος της σχετικής προθεσμίας, το απόγευμα της Κυριακής. Δείτε τη δήλωση, εδώ.

Επιτέλους τηρήθηκε το καταστατικό

Ήταν η πρώτη φορά μετά από αρκετές Γενικές Συνελεύσεις στον ΣΦΚ Πιερικός, όπου τηρήθηκε το καταστατικό, όσον αφορά στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας με ψηφοδέλτιο και κάλπη (και όχι διά βοής) αλλά και όσον αφορά στο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τα μέλη που εγγράφηκαν για πρώτη φορά στο σύλλογο πριν την έναρξη της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, το σώμα αποφάσισε ότι οι 56 που εγγράφηκαν για πρώτη φορά δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής ως υποψήφιοι και ψηφοφόροι. Δικαίωμα ψήφου είχαν τα 93 ταμειακώς εντάξει μέλη που είχαν εγγραφεί από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση και πίσω και τελικά ψήφισαν 88 εξ αυτών, με 86 έγκυρα και δυο άκυρα ψηφοδέλτια. Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής που διεξήγαγε υποδειγματικά την ψηφοφορία ήταν ο Χρήστος Ξανθόπουλος με μέλη τους Θάνο Γκιάτα και Κυριάκο Καλπακίδη. Την έναρξη της ΓΣ κήρυξε ο απερχόμενος γραμματέας του συλλόγου, Θεόδωρος Τζιλίνης, παραδίδοντας τη σκυτάλη στους Σάκη Τσιαμπέρα (Πρόεδρος ΓΣ), Λάζαρο Ντόντη (γραμματέας) και Αλέκο Κουτσή (μέλος).

Αποκλείστηκαν οκτώ της παράταξης Διακουμάκου

Η παραπάνω απόφαση είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν οκτώ υποψήφιοι από την πλευρά Διακουμάκου. Πιο συγκεκριμένα οι Γεωργιάδης Νικόλαος, Γιαννακός Βασίλειος, Μπίνιας Αθανάσιος, Σαλαβάτη Αθανασία, Ταγιάννης Αντώνιος, Τόσκας Αναστάσιος, Χάρλας Κωνσταντίνος και Χατζηκώστας Γεώργιος, παρότι είχαν δηλωθεί ως υποψήφιοι, στο τέλος δεν “εκτέθηκαν” στην κρίση του εκλογικού σώματος.

Ερωτηματικό η παρουσία Διακουμάκου στο νέο ΔΣ

Ο Γιώτης Διακουμάκος, επικεφαλής της ηττημένης παράταξης μπορεί να εξελέγη στο νέο ΔΣ, στο “νήμα”, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα συμμετάσχει στη νέα διοίκηση, κι αυτό γιατί θα αποτελεί ισχνή μειοψηφία με “διακοσμητικό ρόλο” (ένας έναντι δεκατριών). Στην περίπτωση που ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΦΚ Πιερικός επιλέξει να παραιτηθεί, τότε τη θέση του θα καταλάβει ο πρώτος αναπληρωματικός, Σταύρος Τσαρτσιταλίδης, μέλος της παράταξης Κοκαβίδη. Δεν αποκλείεται βέβαια, η νικήτρια παράταξη να επιδιώξει την παρουσία Διακουμάκου στο νέο ΔΣ, σε μια κίνηση συμβολισμού για να δηλωθεί η ενότητα που είναι απαραίτητη για την επόμενη ημέρα στο σύλλογο.

Εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός

Πριν τη διαδικασία εκλογής της νέας διοίκησης εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Σύμφωνα με τον ταμία του απερχόμενου ΔΣ, Γιώργο Κουθουρίδη, τα έσοδα ήταν 36.930 ευρώ και τα έξοδα ήταν 36.915 ευρώ, με πλεόνασμα 15 ευρώ στο ταμείο του συλλόγου.

Ποιοι μίλησαν

Το λόγο στη ΓΣ έλαβαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, Γιώτης Διακουμάκος και Γιώργος Κοκαβίδης, ο Σταύρος Διαμαντόπουλος, άμεσος συνεργάτης της παράταξης Διακουμάκου, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΦΚ Πιερικός, Παναγιώτης Αθανασιάδης, τα μέλη του ΣΦΚ Πιερικός, Κυριάκος Καλπακίδης και Δημήτρης Φελεκίδης, ο Πρόεδρος των Παλαιμάχων του Πιερικού, Νίκος Καλαμπάκας, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΑΕ Ποντίων – Ηρακλής, Σταύρος Τσενικλής, ο Στέλιος Καραγεώργης, Πρόεδρος του ΣΦΙΠ, και οι υποψήφιοι για το ΔΣ, Δημήτρης Αδαμόπουλος και Βασίλης Τσακίριδης. Το λόγο ζήτησε και ο πρώην Πρόεδρους του ΣΦΚ Πιερικός, Τάσος Σαραηλίδης αλλά αποχώρησε πριν του δοθεί και εν συνεχεία αρνήθηκε να τον λάβει!

Ενθαρρυντική η συμμετοχή του κόσμου

Σε αντίθεση με παλαιότερες Γενικές Συνελεύσεις, στη σημερινή συνέλευση το παρών έδωσαν περίπου 300 άτομα, αριθμός όχι ικανοποιητικός για το μέγεθος και την ιστορική διαδρομή του Πιερικού, οπωσδήποτε όμως ενθαρρυντικός εν όψει του μέλλοντος. Στο χέρι όλων όσοι αγαπούν τον Πιερικό είναι οι 300 παρευρισκόμενοι να γίνουν 300 μέλη με δικαίωμα ψήφου την επόμενη φορά και 1000 τη μεθεπόμενη.

Αναλυτικά, το νέο δεκαπενταμελές, με τους σταυρούς προτίμησης.

Τακτικά μέλη
1) Παναγιωτίδου Αικατερίνη 71
2) Τσακιρίδης Βασίλειος 56
3) Κοκαβίδης Γεώργιος 55
4) Αδαμόπουλος Δημήτριος 52
5) Τσιτιρώκης Πασχάλης 47
6) Ιωακειμίδης Αχιλλέας 46
7) Κουρνούτης Βασίλειος 44
8) Βέτσος Ιωάννης 42
9) Ξενίδης Δημήτριος 41
10) Αστερίου Παναγιώτης 40
10) Πάσχος Σωτήριος 40
12) Ξενίδης Δημήτριος 39
13) Σαμαράς Γρηγόριος 31
14) Πετρίδης Ιωάννης 30
15) Διακουμάκος Παναγιώτης 27

Αναπληρωματικά μέλη
16) Τσαρτσιταλίδης Σταύρος 26
17) Τσιντώτας Γεώργιος 23
18) Κουθουρίδης Γεώργιος 21 (1) *
19) Μυρωτής Δημήτριος 21 (2) *
20) Σολαχίδου Μαίρη 19 (1) *
21) Μπασμπανάς Αθανάσιος 19 (2) *
22) Κοσμίδης Κωνσταντίνος 19 (3) *
23) Ζανέτας Λεωνίδας 14
23) Ρουμελιώτης Ανδρέας 14
25) Κεραμιδάς Βασίλειος 10

* Μετά από κλήρωση

Εξελεγκτική επιτροπή
Εκλέγονται
1) Εξίζογλου Χρήστος 52

2) Σαρρής Κωνσταντίνης 47
3) Παπαζήσης Αντώνιος 28
Δεν εκλέγεται
4) Παπαπετρίδης Αντώνιος 10

Pin It on Pinterest

Shares
Share This