Επιλογή Σελίδας

Του Αλέξανδρου Σόμογλου

Μια φορά κι έναν καιρό, γράφαμε… δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι. Σήμερα πρέπει όλοι μας να γράφουμε… δεν πρόλαβε να ηρεμήσει το πληκτρολόγιο από τα χτυπήματά μας!

Το σίγουρο είναι ότι όλα τα άρθρα που δημοσιεύτηκαν το τελευταίο 48χωρο για τον ερχομό του Ντιεμερσί Μποκανί στον Ολυμπιακού, κατέληξαν ήδη στον κάλαθο των αχρήστων.

Η αλήθεια είναι ότι στο χθεσινό μου κείμενο την… κράτησα λίγο την πισινή μου και γι’ αυτό έγραψα τη φράση «αν είναι βέβαια γερό το παλικάρι».

Βλέπετε το πάθημα Μποκανί επιβεβαιώνει το αυτονόητο: Το σημερινό ελληνικό ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτελεί πόλο έλξης για οποιονδήποτε επαγγελματία διαθέτει και άλλες εναλλακτικές λύσεις, από σοβαρότερα πρωταθλήματα.

Εννοείται, λοιπόν, ότι ο υγιής Μποκανί θα αποτελούσε πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα. Και μακάρι να ερχόταν…

Δυστυχώς, όμως, αποδείχτηκε ότι είχε πολύ σοβαρό λόγο να επιλέξει την ποδοσφαιρική μας Μπανανία ως επόμενο σταθμό της καριέρας του και μάλιστα από τα μέσα Ιουνίου, προτού δηλαδή εξαντλήσει κάθε άλλη πιθανότητα… χτενίσματος της διεθνούς αγοράς.

Και πάλι καλά, λέω εγώ, που το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού πρόλαβε τα χειρότερα. Γιατί όπως έγραψα πριν από λίγο στα social media, είναι προτιμότερο για τις ομάδες να γνωρίζουν «επικοινωνιακές ήττες» (αν είναι τέτοιες), κόβοντας κάθε «Μποκανί» στα ιατρικά, παρά να μην λαμβάνουν τα μέτρα τους το καλοκαίρι και να… μετανιώνουν το χειμώνα βλέποντας παίκτες με ιατρικά προβλήματα τύπου Εσιέν να κόβονται στο γήπεδο.

Θα επαναλάβω, λοιπόν, και σήμερα όσα έγραψα και χθες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η σημερινή Ελλάδα ως χώρα γενικότερα λειτουργούν ως… ανθρωποδιώχτες για επαγγελματίες που έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν σε άλλα, πιο προηγμένα και ήρεμα μέρη την καριέρα τους.

Για να έρθει ένας επαγγελματίας με καλό βιογραφικό στη χώρα μας, θα πρέπει είτε να αναζητεί ένα εφαλτήριο προκειμένου να δώσει ώθηση στην πτωτική καριέρα του, είτε να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί σε ένα πιο σοβαρό πρωτάθλημα (κυρίως για λόγους που αφορούν τη σωματική του υγεία). Ο Μποκανί αποδείχτηκε ότι ανήκε στη δεύτερη κατηγορία…

Γι’ αυτό καλό θα είναι όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, κάθε φορά που ακούμε ότι ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετικό βιογραφικό, επιθυμεί να έρθει να αγωνιστεί στη σημερινή Ελλάδα. Και πάνω απ’ όλα να περιμένουμε να τον δούμε στο γήπεδο. Αφού πρώτα περάσει, βέβαια, με επιτυχία τα ιατρικά τεστ…

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This