Επιλογή Σελίδας

Του Σούλη Μέζου

Με το δεξί ήταν η πρεμιέρα των Ελλήνων πρωταθλητών των ελαφρών βαρών στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ταε κβον ντο που ξεκίνησε στο Μούζου της Νότιας Κορέας.

Η Βαρβάρα Αποίκου στα 46 κιλά των γυναικών και ο Διονύσης Ραψομανίκης στα 54 κιλά των ανδρών ξεκίνησαν με νίκες τους αγώνες τους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν μέχρι τα μετάλλια με την Ελληνίδα να χάνει από την Κύπρια
Συγκεκριμένα, η Αποίκου στον πρώτο γύρο της κατηγορίας των 46 κιλών νίκησε με 9-7 την Ουμαΐνα Αϊσουσέ από το Μαρόκο και στην συνέχεια κλήθηκε στην φάση των 32 να παίξει με την Κύπρια Κυριακή Κουτούκη, από την οποία έχασε με 12-5 και αποκλείστηκε. Η Κύπρια είχε προκριθεί άνευ αγώνος από τον πρώτο γύρο, ωστόσο στην φάση των 16 ηττήθηκε από την Ισραηλινή Μίκαλ Σριέν με 11-9 και δεν μπόρεσε να περάσει στα προημιτελικά.

Στην κατηγορία -54 κιλά των ανδρών ο Διονύσης Ραψομανίκης αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο τον Σρνταν Γκουρντγκελντίγιεφ (Τουρκμενιστάν) τον οποίο και απέκλεισε με νοκ άουτ. Στην φάση των 32 κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Εσπινόζα από τον Άγιο Δομίνικο, τον οποίο επίσης νίκησε με 20-13 με αποτέλεσμα να προκριθεί στους 16 καλύτερους του κόσμου.

Ωστόσο στην αναμέτρηση με τον Λακραουί από το Βέλγιο για την είσοδο στα προημιτελικά ηττήθηκε με 9-5, με αποτέλεσμα να τερματιστεί εκεί η πορεία του στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, όπως και του Βέλγου που έχασε αμέσως μετά από τον Ιρανό Χαντιμπούρ Σεϊγκαλανί.

Η διοργάνωση συνεχίζεται την Κυριακή με δυο ακόμα κατηγορίες και ισάριθμες ελληνικές συμμετοχές, με την Βασιλική Αντωνίου στα 49 κιλά των γυναικών και τον Λευτέρη Φακίνο στα 58 κιλά των ανδρών.

Πηγή: Sport Feed

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This